Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 15 september 2010

De gezondheidsraad laat weer een natte wind

Vandaag pookt de gezondheidsraad het vuurtje van de eigen verantwoordelijkheid weer eens op. Mensen die slecht leven (bijvoorbeeld roken, drinken of vet eten), moeten een financiële prikkel krijgen om hun gedrag te veranderen. Betalen dus! Zijn ze nou godvurredomme helemaal van de pot gerukt? De solidariteit is zo ongeveer helemaal weggespeeld in Nederland. Heb je kinderen en vind je dat genoeg, dan gooi je gewoon de zwangerschapszorg uit je pakket. Maar nu verder, volgens de hufters van deze raad is het geen straf, maar zoals gezegd een prikkel. Die prikkels hebben nog nooit geholpen, bereken maar eens wat een roker met gemiddeld gebruik van 45 plus aan accijnzen heeft betaald de laatste 25 jaar. Volgens Stivoro zijn er steeds minder rokers, volgens gegevens van de douane worden er jaarlijks een miljard of wat gesmokkelde sigaretten in beslag genomen; hoeveel rokers zijn er echt in Nederland?
Gaan we ook bewoners in de randstad extra belasten omdat zij eerder overlijden (tot 18.000 mensen per jaar) tengevolge van de uitlaatgassen? (uit een gemiddelde personenauto valt nog altijd 5 pakjes shag aan ellende per kilometer, alle filters ten spijt). Fietsers die dagelijks door de stad of langs de snelweg fietsen verzamelen een berg troep in hun longen, dat wil je niet weten, belasten dus. Automobilisten en andere bestuurders die dagelijks op de weg zitten krijgen diezelfde troep ook binnen, belasten! Hardlopers en voetballers die hun knieën en enkels aan gort lopen? belasten! Mensen die een (duur) huis kopen lopen het gevaar door werkverlies of ziekte hun huis te kwijt te raken en lopen daardoor het gevaar psychische klachten te krijgen, extra belasten dus! Idem mensen die gaan samenwonen of trouwen, óók een scheiding kan leiden tot psychische klachten, hupsakee belasten die hap! PVV stemmers zijn bang vanwege z.g. onveiligheid, dat geeft stress, stress veroorzaakt allerlei klachten, dus belasten die dombo's!
Laat de gezondheidsraad eens echt hun werk doen, een algeheel verbod op alcoholreclame (alcohol= een harddrug, het CDA = dealer van wijn!) auto's de stad uit om te beginnen en waarschuwingsstickers op auto's. Plus een voorlichtingscampagne, dat angst een slechte raadgever is. Ontslaan dat schoftentuig en een uitkering op bijstandsniveau!

Toevallig heeft het clubje van hypocriet Deetman, de Raad van State, een uitspraak over de A4 bij Leiden gedaan, het bezwaar van Milieu Defensie is verworpen en de verbreding kan dus doorgaan! Milieu Defensie heeft aangetoond dat het onderzoek door Rijkswaterstaat naar de luchtkwaliteit niet klopt en dat deze norm zwaar overtreden zal worden. Maar ja een strook asfalt is belangrijker dan de volksgezondheid.
Meten met een ontelbaar aantal maten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten