Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 7 september 2010

Nieuwsuur met een peperduur decor en een zwakke redactie

Wat 'n geweldig nieuw programma, dat Nieuwsuur (Ned 2 22.00-23.00uur), echt een aanvulling, zou niet weten op welk gebied, maar goed.
Gisterenavond als een van de onderwerpen de resistentie van bacteriën tegen antibiotica. Als oorzaak wordt het te veel voorschrijven van antibiotica genoemd en men doelde hier op voorschrijven van de huisarts. De redactie is lekker bij de tijd: in vergelijking met ons omliggende landen wordt in Nederland relatief weinig antibiotica voorgeschreven. De grote boosdoener in Nederland is de intensieve veehouderij (zo worden er in Nederland per jaar 500 miljoen dieren geslacht!). Belachelijk dat dit feit niet bekend is bij de redactie.
Voorts werd er gemeld dat de farmaceutische industrie geen geldelijk belang heeft bij het ontwikkelen van nieuwe antibiotica. Dat is toch gvd niet te geloven, leve de marktwerking! Het wordt dus tijd een door de overheid bestuurt farmaceutisch bedrijf, misschien Organon in Oss.
En dan nog dit: gaan we straks over de kosten zeuren, als er veel patiënten komen met een moeilijk of niet te behandelen aandoening als gevolg van antibiotica resistentie, zo van zelf betalen, moet je maar geen vlees eten?

Eén ding is zeker het Nieuwsuur heeft een peperduur decor, te gek voor woorden in deze tijd van bezuinigingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten