Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 12 september 2010

Donner en uw pensioenen

Vrijdag was Donner bij het Nieuwsuur (Ned.1 22.00u.)over de advertentie in de dagbladen: "er is iets aan de hand met uw pensioen". Donner u weet nog wel: al eens 'ontslagen' als disfunctionerende minister, maar als het op het ene ministerie niet lukt dan wel op het andere. Deze Donner herhaalde nog eens dat u niet meer op uw verwachtte pensioen hoeft te rekenen. De lage rente en de vergrijzing zijn natuurlijk de schuld, niets over de verspeelde miljarden op de beurs (200 miljard de laatste 12 jaar). Bij Pauw en Witteman zat een 'journaliste' (met MOND) van Elsevier, zij vertelde over de pensioenen in de VS. Daar heeft Bush de mensen geprobeerd te laten sparen voor hun pensioen met belastingvoordeel en andere maatregelen. Alles voor niets, er werd geen gebruik van gemaakt. Volgens de 'journaliste' door desinteresse. Dat is 'journalist', deze dame weet niet eens, dat de gemiddelde werkende in de VS 3 banen nodig heeft om rond te kunnen komen en dus geen mogelijkheid heeft om voor iets anders te sparen dan voor scholing en gezondheidszorg (als ze al kunnen sparen van hun karig inkomen).
Ik heb het al vaker gezegd: als u in uw werkende leven van zo'n 35 of 40 jaar al de door u gespaarde premies op een vaste jaren bankrekening zou zetten, zou u een gegarandeerd behoorlijk inkomen hebben na die jaren. Zojuist werd dit model ook in Buitenhof aangehaald.
Het is dan ook niet verwonderlijk, dat Jongerius van de FNV vorig jaar akkoord ging met verhoging van de AOW leeftijd. De Vakbonden zitten zelf tot aan hun nek in de drek van de pensioenfondsen, dit door hun deelname in de besturen van deze fondsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten