Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 24 september 2010

Onderzoekscommissie kindermisbruik

Gisteravond op tv: er is een onderzoekscommissie ingesteld, die kindermisbruik op kinderen die door de overheid in katholieke instellingen zijn geplaatst, onder de loep neemt. Te gek voor woorden eigenlijk, dat de overheid kinderen in instellingen plaatst die een religieuze achtergrond hebben en die dat geloof dus ook gebruikt hebben en/of gebruiken op die kinderen, zelfs zonder dat er misbruik plaatsvindt.
Zo is er nu maatschappelijke ondersteuning door het Leger des Heils en Youth for Christ, voor groepen die zich aan de rand van de samenleving bevinden: zoals daklozen, verslaafden en kinderen met problemen. Een verslaafde is iemand die ziek is, een dakloze is heel vaak een psychiatrisch patiënt en de kinderen spreken voor zich lijkt mij. Achterlijk, dat zorg die door de overheid geïnitieerd zou moeten zijn aan religieuze organisaties wordt overgelaten. Laten we niet vergeten, dat nog geen 40 jaar geleden een groot deel van de psychiatrisch patiënten in Nederland (en andere landen), hun ziekte voor een deel aan religieuze opvoeding hadden te danken.
Door bezuinigingen zijn heel veel psychiatrisch patiënten de instelling uitgegooid onder het mom van de verzelfstandiging van die mensen. De problemen komen op straat en i.p.v. deze mensen van overheidswege te helpen en ondersteunen, laadt men de problemen op het bordje van instellingen die opereren op basis van een sprookje (heel vaak een boos sprookje!).
Schande!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten