Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 4 september 2010

Mastodonten pleiten voor verkoop woningen van corporaties

CDA'er Hillen, PvdA'er Wijnbergen en (D66'er) VVD'er Docters van Leeuwen pleiten ervoor dat de woningbouwcorporaties hun woningvoorraad 'vrijgeven', dat betekent verkopen. Het argument is dan, dat de corporaties meer sociale woningbouw kunnen realiseren. Eerst heeft men onder leiding van de partijen, waar dit schoftentuig deel van uitmaakt: de woningbouwverenigingen vermarkt; o.a. met hypotheekrenteaftrek de koophuizenprijzen naar een waanzinnig niveau geschopt, waardoor ook huurhuizen waanzinnig duur zijn geworden; in de grote steden een giga aantal sociale huurwoningen gesloopt, zonder daar dezelfde hoeveelheid voor terug te bouwen; geld afgepakt van de woninbouwverenigingen t.b.v. de 'krachtwijken'.
Nu er dan per saldo te weinig sociale huurwoningen zijn moeten de huurders hun huis kopen tegen een waanzinnige prijs. Vergeet niet, dat het voorheen zo was, dat een huis na 30 jaar was afbetaald, nu worden ze per jaar duurder. Over al het onnodige dat de corporaties afleveren heb ik al vaker geschreven op deze plaats.
De woningbouwverenigingen zijn ooit opgericht om een ieder een fatsoenlijk onderdak te verschaffen, intussen zijn zij verworden tot giga bedrijven die elke cent uit de huurder persen, tegen heel vaak een groot aantal wanprestaties.
Het smerigste is nog wel, dat de huurder door deze schijnheilige zakken, als een soort analfabeet op woninggebied worden gezien, die bij de hand moeten worden genomen (lees: kopen, en snel een beetje!) te hufterig voor woorden. Het grootste deel van de huurders kiest bewust voor een huurwoning. En nogmaals het is te schandalig voor woorden dat huurders gedwongen zouden worden om tegen hysterische prijzen hun huurhuis te kopen!
Bij dit alles moet men niet vergeten, dat sociale huurwoningen intussen ook achterlijk duur zijn, wat weer ten laste wordt gebracht van de belastinpot door de huursubsidie (die zelf vaak al te laag is voor de zwaksten in dit land).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten