Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 19 september 2010

De nieuwswaarde van Nieuwsuur en de minimumstraf

Afgelopen vrijdag in Nieuwsuur, (22.00u.Ned.2)het begin van dat programma is het oude journaal. Hierin minutenlang de landing van een Russisch vrachtvliegtuig met ons militaire tuig uit Uruzgan.......
Uitgebreid kwam later het voorstel tot een minimumstraf ter berde. Onder druk van de aangepraatte onveiligheid en dus de PVV wil men dit monstrum invoeren in Nederland. Men laat dit zien door een 'ongelukkige' uitspraak van een rechter als voorbeeld te nemen. Heel triest, maar in Nederland wordt in vergelijking tot ons omliggende landen, strenger gestraft de laatste 10 jaar. Feit is dat landen die een minimumstraf kennen evenveel en soms meer recidiven hebben dan wij. En dat was de één van de belangrijkste argumenten van de PVV en zoals gezegd: strengere straffen is er ook één. Net als de centralisatie van de politiekorpsen, centralisatie is een garantie voor verdere bureaucratisering, zo leert de geschiedenis; het kost een berg en levert in het gunstigste geval weinig op en in het slechtste geval een verergering van de klachten.
Evenzo de beloofde extra 3000 agenten, een druppel op de gloeiende plaat, als je de echte problemen niet aanpakt: rotzooi in de wijken, het wegzien van misstanden door- en de onverschilligheid van de meeste burgers in dit land en als laatste de criminaliteit constructief aanpakken. Dat laatste: stop bijvoorbeeld met de jacht op cannabis, reguleer het en de georganiseerde misdaad verdient niets meer; het is niet zo moeilijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten