Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 20 november 2019

Pensioenfondsen hebben tekorten terwijl de vermogens van beleggers naar recordhoogten zijn gestegen

De Nederlandse pensioenfondsen behoeven volgend jaar nog geen korting door te voeren op de uitkeringen, zo heeft D66 plork Koolmees verordonneerd. Ofwel de pensioenfondsen staan er slecht voor, maar mogen volgend jaar de uitkeringen nog veilig stellen..... Ongelofelijk dat dit bericht zo wordt gebracht in de media, zonder dat iemand eens een kijkje neemt hoe de dagelijkse werkelijkheid eruit ziet: daar worden uitkeringen van een aantal pensioenfondsen al een paar jaar gekort......

Wat betreft de beleggingen in aandelen van de pensioenfondsen, beleggingen die nog verder verruimd mogen worden, zijn de cijfers bepaald niet rooskleurig om het maar voorzichtig te stellen. De Beurs.nl bracht vanmorgen het bericht dat het totale belegd vermogen van beleggingsinstellingen naar record hoogte is gestegen. Ook de aandelenfondsen deden het volgens de Dow-Jonesindex goed in het derde kwartaal, kijk en dat is dan weer in tegenstelling met de berichten over de aandelen van de pensioenfondsen......

Blijkbaar zijn de pensioenfondsen niet in staat om goed te kunnen beleggen, niet zo vreemd als je ziet dat de top van het grootste pensioenfonds in ons land, het ABP wordt geleid door een prutser van het CDA die veel te licht is voor deze functie, t.w. mevrouw Wortmann..... Hoe kan je iemand die daar niet voor is opgeleid, alleen omdat ze uit de politiek komt, een dergelijke functie geven??? Te belachelijk voor woorden!!

Koolmees dient als donder de in de 90er jaren gestolen miljarden uit de pensioenfondsen terug te storten en de bezem moet nu eens echt door de top van de pensioenfondsen, weg met de politiek benoemden en anderen die niet zijn opgeleid voor topfuncties op dit gebied! Het gaat hier om de spaarpot waar mensen hun leven lang voor hebben gespaard, het is te zot dat de pensioenfondsen blijkbaar wel oog hebben: -voor de inkomens aan de top, -voor peperdure designgebouwen, -voor dure suffe reclames waar niemand wat aan heeft en die in papiervorm veelal direct in de papierbak verdwijnen, waarnaast er al jaren waardeloos wordt belegd op de beurs, wat je niet anders kan zien dan gokken met een natte vinger in de lucht..... Laat de pensioenfondsen andere beleggingen zoeken, bijvoorbeeld in betaalbare huizen (ook voor de ouderen) en in andere sociale projecten, zoals zon- en windenergie, beleggingen die niet afhankelijk zijn van wat een psychopaat of andere gek als Trump zegt!! (het rendement hoeft geen 10% te zijn met een jaarwinst van 2,5 à 3% kunnen de fondsen behoorlijk blijven uitbetalen...... Zeker als men de fondsen herhuisvest en de topgraaiers op straat schopt en deze inruilt voor mensen die begaan zijn met de pensioenen en wel van financiële wanten weten, mensen die niet uit zijn op een zo hoog mogelijk inkomen en daarvoor de gespaarde gelden van de leden vergokken!)

Hier het bericht van De Beurs.nl:

Vermogen beleggers stijgt naar recordhoogte

Gepubliceerd op 19 nov 2019 om 12:50

AMSTERDAM (AFN) - Het belegd vermogen van beleggingsinstellingen is in het derde kwartaal van dit jaar gestegen naar een nieuw record. Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) was dit vooral te danken aan het aanhoudende optimisme op de financiële markten.

Het totale beheerd vermogen liep in de meetperiode op tot 966 miljard euro. In het voorgaande kwartaal ging het nog om 926 miljard euro en een jaar eerder bedroeg het vermogen 912 miljard euro.

Aandelenfondsen waren vrijwel overal goed voor plussen. Zo stegen de koersen volgens de Dow-Jonesindex in het derde kwartaal met 1,2 procent en won de Amerikaanse dollar ruim 4 procent aan waarde. Doordat zowel in Europa als in de Verenigde Staten de rente daalde, zaten ook de koersen van obligaties in de lift.

Alles bij elkaar boekten beleggingsinstellingen een rendement van 3,4 procent. Na de beursdip in het vierde kwartaal van vorig jaar was dit het derde kwartaal op rij dat de beleggingsinstellingen een positief rendement wisten te behalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten