Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 6 november 2019

BAM en Heijmans zijn prijsafspraken zat >> fusie asfaltdivisies

De Beurs.nl bracht gisteren het bericht dat BAM en Heijmans hun asfaltdivisies willen samenvoegen. Zo behoeven deze 2 bedrijven, die naast bouwactiviteiten ook groot zijn in het leggen van asfalt, geen onderlinge prijsafspraken meer te maken....... (je weet wel het enorme schandaal aan het begin van deze eeuw, toen bleek dat bouwbedrijven al decennia lang prijsafspraken maakten, een zaak die bekendstaat als de 'Bouwfraude.....')

Toezichthouder ACM (Autoriteit Consument en Markt) moet nog bezien of deze fusie haar toestemming krijgt, aldus de Beurs.nl..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Ja en als de ACM nee zegt, zegt het afbraakkabinet Rutte 3 ja en gebeurt het alsnog....* Rutte 3 behoort weliswaar tot de volksvertegenwoordiging, maar behartigt vooral de belangen van bedrijven, aandeelhouders en de welgestelden......

Eén ding is zeker: fusies zouden goed zijn tegen prijsverhogingen, echter de praktijk laat altijd zien dat de prijzen na een fusie stijgen en daar mogen in dit geval ook de niet-autobezitters via de belasting voor dokken..... Onlangs bleek na onderzoek nog eens dat Rutte 3, zoals voorgaande kabinetten aanzienlijk meer geld steekt in voorzieningen t.b.v. autorijden dan in het openbaar vervoer, dat nog lang  geen alternatief is voor de auto, integendeel....... Zo worden de naar schatting 4 miljoen mensen die tegen, op, of onder de armoedegrens moeten leven (dat is in alle 3 gevallen een leven in armoede...), nog verder kaal geplukt...... Schunnig!!

'Geen groot nieuws asfaltplan BAM en Heijmans'

Gepubliceerd op 5 nov 2019 om 09:38

AMSTERDAM (AFN) - De update van bouwers BAM en Heijmans over hun geplande samenvoeging van asfaltactiviteiten is geen groot nieuws. Het betekent vooral dat toezichthouder ACM meer tijd nodig heeft om de gevolgen in te schatten, zo meldt een analist van KBC Securities.

BAM en Heijmans mogen hun asfaltcentrales nog niet bundelen. Volgens de ACM is meer onderzoek nodig naar het samenvoegen van de asfaltactiviteiten. KBC wijst erop dat het onderzoek zich toespitst op twee van de tien betrokken asfaltfabrieken. "Het lijkt erop dat het proces zich in de goede richting ontwikkelt."


KBC handhaaft zijn adviezen voor BAM (hold) en Heijmans (accumulate) met koersdoelen van respectievelijk 3,75 euro en 9,50 euro. BAM stond omstreeks 09.25 uur 1,5 procent hoger op 2,43 euro en Heijmans won 0,3 procent tot 7,50 euro.
===============================
* Zie: 'Herna Verhagen (Post NL) staat voor 'een goed, bereikbaar en betrouwbaar postnetwerk......' (ACM had bezwaar tegen de overname van Sandd door Post NL, daaraan had het kabinet schijt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten