Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 1 november 2019

Alle scholen gesloten en bouwwerken stil gelegd vanwege luchtvervuiling in Delhi

Hoorde vanmiddag op BBC Scotland dat alle scholen in (New) Delhi, India, zijn gesloten vanwege de enorme luchtvervuiling, daarnaast zijn ook alle bouwwerken vanwege dezelfde reden stilgelegd....... (lullig dat kastelozen, of: dalits en hun kinderen gewoon door moeten blijven werken en dat in meestal de smerigste baantjes....)

Afbeeldingsresultaat voor air pollution in Delhi

De huidige luchtvervuiling in Delhi, toch al de smerigste stad ter wereld, schijnt nu voornamelijk te worden veroorzaakt door het verbranden van landbouwafval in naburige staten.......

Geen regering, die de enorme luchtvervuiling in India aanpakt (niet alleen Delhi gaat gebukt onder zware luchtvervuiling), al zou de corrupte regering Modi een 10 dagen campagne beginnen tegen de luchtvervuiling in Delhi, echter de vraag is of je in 10 dagen een dergelijk grote luchtvervuiling kan aanpakken, zeker als je bedenkt dat de huidige luchtvervuiling wordt veroorzaakt door boeren die in andere staten leven..... Wat de campagne inhoudt kan ik overigens niet vinden op het net.

Dos and don't to be followed in this season Photo: Reuters

Overigens India Today meldt dat men in Delhi wel degelijk zelf ook verantwoordelijk is voor de luchtvervuiling, dit door het Diwali feest, een grote vervuiler vanwege de festiviteiten waar ongelofelijk veel kaarsen worden gebrand en waarbij men vuurwerk afsteekt..... Zoals gewoonlijk wordt er ook veel eten langs de kant van de weg bereid en ook dat zal wel in grotere hoeveelheden gebeuren dan tijdens 'normale dagen'.

Trouwens over luchtvervuiling gesproken: ook het cremeren van mensen in India zal uiteindelijk een keer moeten stoppen, daar het een ongelofelijk beslag legt op het gebruik van hout en daarbij een ongelofelijke luchtvervuiling veroorzaakt...... Hier nog een video waarin te zien is hoe dalits, die het verboden is om de wegen naar een crematieplek te gebruiken, een lijk van familie van een brug naar beneden laten zakken...... Schande dat men nog steeds zo omgaat met mensen in India........ Je zou zelfs kunnen stellen dat de niet-dalits, dus de hogere kasten in India, onmensen zijn!


Tja voor dat soort zaken hadden W.A. en Maxima geen belangstelling bij hun bezoek aan India, we willen immers graag zaken doen met regeringen die de mensenrechten op enorme schaal schenden, de centen gaan nu eenmaal altijd ver voor op de moraal.........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten