Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 2 april 2022

VS: het uiteindelijke doel is niet Rusland maar China

Uit een informatieblad behorend tot de laatste National Defence Strategy (NDS) van het Pentagon (dat verder nog geheim is) blijkt overduidelijk (ondanks 'de oorlog' in Oekraïne en de westerse anti-Russische propagandawals*) en wonderlijk genoeg dat niet Rusland het doel is van de VS, maar China. Echter als je de zaak wat breder bekijkt is het niet zo vreemd, zeker als je bedenkt dat China het land is dat een bedreiging vormt voor de VS als het gaat om het vormen van de grootste economische macht ter wereld, een positie die nu is weggelegd voor de VS, immers dat zou betekenen dat China uiteindelijk de VS ook kan overvleugelen op militair gebied.

Volgens Dave DeCamp (van AntiWar) zijn er vier prioriteiten voor het Pentagon:

1 Het thuisland verdedigen in een tempo gericht op de dreiging van China op meerdere vlakken.

2 Het afschrikken van strategische aanvallen tegen de VS, haar gelieerden en partners.

3 Het afschrikken van agressie terwijl men voorbereid is mocht het nodig zijn om te zegevieren in een conflict, waarbij de Chinese uitdaging in het Indo-Pacifische gebied een prioriteit is boven de Russische uitdaging in Europa.

4 Het bouwen van een veerkrachtig leger en defensie systeem (letterlijk: 'ecosysteem' en dat met een leger dat niet defensief maar zonder meer aanvallend wordt gebruikt..... ha! ha! ha! ha! ha!) 

Niet vreemd dan ook dat DeCamp concludeert dat China wat betreft het Pentagon de grote vijand is en dat in 2021 de militaire activiteiten van de VS in de buurt van China flink zijn toegenomen......... (vergeet daarnaast niet dat ook de Biden administratie China openlijk als de grote vijand heeft neergezet) Terwijl de focus is gericht op China, vormt Rusland 'een acuut gevaar voor Oekraïne vanwege de inval in dat land'. Waar de VS (het Vierde Rijk) het Russische leger als een tweede klasse leger ziet....... Dat was overigens ook het geval in de Eerste Koude Oorlog, ook toen zag de VS in feite geen gevaar in het Russische leger, vanwege de inferieure kwaliteit van het gebruikte oorlogstuig. Uiteraard hield de VS dit onder de pet, al moet de top van de NAVO daarvan op de hoogte zijn geweest en men de EU-NAVO-lidstaten ook toen preste om zoveel mogelijk geld in defensie te steken omdat Rusland anders een groot gevaar zou vormen voor de Europese NAVO-lidstaten....... (uiteraard was en is het de bedoeling om de wapeniindustrie in een zo hoog mogelijk tempo te laten fabriceren, goed voor de grote aandeelhouders in de VS en de rest an het westen) 

Eén van de grote winnaars van de huidige situatie in Oekraïne is de NAVO: het grootste deel van de NAVO-lidstaten heeft vanwege de toestand in Oekraïne besloten om meer geld te steken in defensie, terwijl Duitsland, Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië al jaren 3 keer meer geld uitgeven aan defensie dan Rusland....... (NAVO-lidstaat VS geeft meer dan 7 keer zoveel uit aan oorlogsvoering dan Rusland en China samen, waar niet vergeten moet worden dat de NAVO altijd onder militair opperbevel stond en staat van de VS, ofwel de NAVO troepen zijn een extra leger van de VS.....)

Lavrov, de Russische minister van buitenlandse zaken, heeft de Chinese regering afgelopen woensdag laten weten dat het land samen met Rusland en haar sympathisanten moet werken naar een multipolaire, democratische wereldorde. En dat is volgens Caitlin Johnstone, die het hieronder opgenomen artikel schreef, de reden waarom we de laatste 5, 6 jaar zoveel hysterisch geschreeuw over Rusland hebben gehoord, waarna ze een aantal zaken aanhaalt die in deze jaren de revue zijn gepasseerd, het gaat dus niet over: de Kremlin 'plasvideo' (met de voormalig VS president Trump), de Trumptower, noch de GROe (militaire geheime dienst van Rusland) en de bonussen voor het doden van VS militairen in Afghanistan (de zoveelste belachelijke westerse complottheorie van de VS geheime diensten gericht tegen Rusland, een theorie die met grote graagte werd overgenomen door de reguliere westerse media en waarvoor geen rectificatie werd geplaatst toen dit verhaal totaal onzinnig bleek te zijn, terwijl dezelfde media de bek vol hebben over complottheorieën en fake news, die volgens deze media bestreden moeten worden, het liefst met censuur....) Waar Caitlin uiteraard ook Russiagate aanhaalt, een al even onzinnige complottheorie, die schunnig genoeg ondanks het meermaals doorprikken daarvan nog steeds wordt herhaald in die westerse media (en in de westerse politiek, ook in ons land....)......

Sinds de val van de Sovjet-Unie hebben de opvolgende VS regeringen een beleid gevoerd dat erop gericht was om te voorkomen dat er een andere macht zou ontstaan die die de agenda van het Vierde Rijk (VS) voor de wereld zou kunnen verstoren...... Tijdens de Eerste Koude Oorlog hebben managers van de VS als oorlogsmisdadiger Kissinger China geprobeerd los te weken van de Sovjet-Unie, waarna handelsbanden van de VS met China aan beide kanten een aantal figuren kapitalen hebben bezorgd en die er in feite voor hebben gezorgd dat China de kant op werd gestuurd waar het nu is beland: een economische grootmacht die in korte tijd de positie van de VS als eerste economische grootmacht voorbij zal streven, ofwel ook hier heeft de VS weer eens in de eigen staart gebeten.      

Nadat de Sovjet-Unie uiteenviel, verdween de noodzaak voor de VS om vriendschappelijke banden te onderhouden met China, waar in de decennia daarna de VS een vijandige relatie ontwikkelde met China. Hillary Clinton heeft eerder toegegeven dat men verwachtte dat Rusland zich bij het westen zou aansluiten uit angst dat China het verre oostelijke deel van Rusland zou innemen.

In wat de geschiedenis op een gegeven moment wellicht zal zien als de grootste strategische blunder van de managers van het Vierde Rijk is hun voorspelling dat het post-Sovjet Rusland als een lakei-staat van de VS zou fungeren en bewapend zou kunnen worden tegen de nieuwe grote vijand van de VS >> China, echter het tegenovergestelde gebeurde..... Vorig jaar nog zei voormalig VS minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton dat ze jarenlang hoorde dat Rusland zich op een positieve manier meer op het westen zou richten, positief richting VS, Groot-Brittannië en de EU, vanwege problemen met haar grens (met China, Ap) en de opkomst van China (als nucleaire en economische grootmacht, Ap), echter dat is niet gebeurd zoals we weten (en zoals was te verwachten, zeker als je de onbetrouwbaarheid en de enorme agressie van de VS ziet!!).

De VS heeft zelfs geen moeite gedaan om 'goodwill' en vriendschap te kweken bij Rusland, in de verwachting dat Rusland zich wel zou onderwerpen aan wereldrijk VS. Nee integendeel: de NAVO bleef zich, vooral op aandringen van de VS, tegen de afspraken in uitbreiden richting Moskou, terwijl de VS zich steeds agressiever en oorlogszuchtiger ging gedragen in het spel tot onderwerping van de wereld. Deze vergissing heeft geleid tot de ultieme strategische nachtmerrie om te moeten vechten voor globale dominantie tegen tegelijkertijd twee verschillende grootmachten. Daarbij moet je bedenken dat de VS te maken heeft met de combinatie van Rusland als militaire grootmacht en China als economische grootmacht (en daarnaast ook militair bepaald niet onbeduidend), waarbij deze twee grootmachten tegen de verwachting van Washington in steeds dichter naar elkaar zijn toegegroeid. Tegelijkertijd bediscussiëren Russische en Chinese beambten openlijk hun plannen om een multipolaire wereld te creëren, terwijl Chinese politiek deskundigen grappen maken over de doorzichtige pogingen van de VS om China op te zetten tegen Rusland vanwege de binnenvallen van Oekraïne. Een grap als: kan je ons helpen te vechten tegen je vriend zodat we ons kunnen concentreren op het later tegen jullie vechten......

Op het schaakbord van de VS is Rusland de koningin en China de koning en als op een gewoon schaakbord helpt het om het sterkste stuk (de koningin) uit te schakelen om makkelijker tot een schaakmat te kunnen komen, waarbij wereldrijk VS 'er goed aan zou doen' om China's nucleaire wereldmacht vriend (Putin) ten val te brengen en uiteindelijk in Moskou een Jeltsin-achtige marionet aan de macht te helpen....... 

Caitlin stelt dat we met z'n allen in de reguliere nieuwsmedia kijken naar de opkomst van een multipolaire wereld die zich stort op wereldrijk VS dat het geloof heeft omhelsd dat unipolaire overheersing ten alle koste moet worden bewaard, zelfs als dat flirten betekent met de mogelijkheid van een heel snelle radioactieve Derde Wereldoorlog (WOIII)...... Vergeet hierbij niet dat zogenaamde 'defensie specialisten' en een aantal generaals in de VS stellen dat de VS een dergelijke oorlog kan winnen, dit aangevuld met het sinds Nobelprijs voor de Vrede winnaar Obama ingestelde nieuwe beleid ten aanzien van het kernwapengebruik >> de VS ziet deze wapens niet langer als afschrikkingswapen (dus als bijvoorbeeld Rusland kernwapens zou gebruiken tegen de VS deze met kernwapens terug zal slaan), maar als eerste aanvalswapen (men heeft in de VS intussen al een fikse voorraad aangelegd van zogenaamde tactische kernwapens >> te gebruiken op het slagveld....)..... Ofwel dat flirten met een kernoorlog is intussen al ruim 7 jaar aan de gang..... Gezien de opkomst van China groeit in de VS het aantal vooraanstaande figuren dat maar één oplossing ziet: inderdaad >> een kernoorlog beginnen met China en Rusland (daar Rusland gegarandeerd de kant van China zal kiezen....)...... Caitlin ziet hetzelfde, zij stelt dat de kans dat de VS de hegemonie over de wereld zal verliezen voldoende is voor een aantal vooraanstaande figuren in de VS om een dergelijke oorlog te beginnen..... Daarbij is het een feit dat de VS 400 militaire bases heeft vanwaar men China kan bestoken met raketten, straaljagers en bommenwerpers, dat nog buiten een aantal kernonderzeeërs bewapend met kernraketten....

Wat betreft Rusland staan de VS en haar NAVO-partners voor een groot deel van de westerse Russische grens en heeft de VS in Polen, Roemenie en Tsjechie een raketschild geinstalleerd, zogenaamd tegen raketten uit Iran en Noord-Korea, echter in wereklijkheid gaat het om raketten die in zeer korte tijd van al aanwezige kernkoppen kunnen worden voorzien...... Waarna deze raketten Russische steden plat kunnen leggen, zelfs binnen de begrenzing van het INF-verdrag, niet voor niets dat de VS dat verdrag heeft opgezegd (en niet weer door Biden geratificeerd) met de leugen dat Rusland zulke raketten zou hebben ontwikkeld >> op uitnodigingen van Rusland om deze raketten te inspecteren, zodat men kan zien dat ze het INF-verdrag geen geweld aandoen, heeft de VS meermaals negatief gereageerd....... 

Caitlin eindigt haar schrijven met de opmerking dat één ding duidelijk lijkt te zijn dat de enige manier voor het Vierde Rijk om China te stoppen is met manoeuvres die tegelijk hoogst verstorend en existentieel gevaarlijk zijn voor de hele wereld. Waar ze aan toevoegt dat wanneer je dacht dat huidige toestand knettergek is, je maar eens moet wachten tot de VS Peking (Beijing) in haar vizier heeft...... (en dat heeft de VS al een paar jaar, ook gezien mijn aanvullingen op het artikel van Caitlin) 


(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice: choose 'Engels' [english] so you can recognise your own language [the Google translation is first in dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in english])

(als je het Engels niet machtig bent, kopieer dan de Engelse tekst en plak die in deze vertaalapp, de app werkt snel en de vertaling is van een redelijk goede kwaliteit. Kopieer het artikel en plaats het links in de app, je ziet de vertaling rechts nadat je op Nederlands hebt geklikt)



The US Empire’s Ultimate Target Is Not Russia But China

by Caitlin Johnstone

 

Listen to a reading of this article:

The Pentagon has produced its latest National Defense Strategy (NDS), a report made every four years to provide the public and the government with a broad overview of the US war machine's planning, posturing, developments and areas of focus.

You might assume with all the aggressive brinkmanship between Moscow and the US power alliance this year that Russia would feature as Enemy Number One in the 2022 NDS, but you would be assuming incorrectly. The US "Defense" Department reserves that slot for the same nation that's occupied it for many years now: China.

Antiwar's Dave DeCamp writes the following:

The full NDS is still classified, but the Pentagon released a fact sheet on the document that says it “will act urgently to sustain and strengthen deterrence, with the People’s Republic of China (PRC) as our most consequential strategic competitor and the pacing challenge for the Department.”

The fact sheet outlines four priorities for the Pentagon:

  1. Defending the homeland, paced to the growing multi-domain threat posed by the PRC
  2. Deterring strategic attacks against the United States, Allies, and partners
  3. Deterring aggression, while being prepared to prevail in conflict when necessary, prioritizing the PRC challenge in the Indo-Pacific, then the Russia challenge in Europe
  4. Building a resilient Joint Force and defense ecosystem

 

China Identified as Top ‘Threat’ in New National Defense Strategy US military activity near China increased significantly in 2021 by Dave DeCamp @DecampDave #China news.antiwar.com/2022/03/29/chi

"The Pentagon says that while China is the focus, Russia poses 'acute threats' because of its invasion of Ukraine," DeCamp writes, showing the empire's view of Moscow as a second-tier enemy.

Image

 

Ahead of a meeting with China's Foreign Minister Wang Yi, Russian Foreign Minister Sergei Lavrov has made some comments which clearly illustrate the US-centralized empire's actual problem with Moscow.

"We, together with you, and with our sympathisers will move towards a multipolar, just, democratic world order," Lavrov said to the Chinese government on Wednesday.

And that right there ladies and gentlemen is the real reason we've been hearing so much hysterical shrieking about Russia these last five or six years. It's never been about Russian hackers. Nor about a Kremlin pee pee tape. Nor about Trump Tower. Nor about GRU bounties in Afghanistan. Nor about Manafort, Flynn, Bannon, Papadopoulos or any other Russiagate Surname of the Week. It's not even actually about Ukraine. Those have all been narrative-shaping constructs manipulated by the US intelligence cartel to manufacture support for a final showdown against Russia and China to prevent the emergence of a multipolar world.

The US government has had a policy in place since the fall of the Soviet Union to prevent the rise of any powers which could challenge its imperial agendas for the world. During the (first) Cold War the strategy promoted by empire managers like Henry Kissinger was to court China out of necessity to pull it away from the USSR, which was when we saw business ties between China and the US lead to immense profits for certain individuals in both nations and the influx of wealth which now has China on track to surpass the US as an economic superpower.

Once the USSR ended, so too did the need to remain on friendly terms with China, and subsequent decades saw a sharp pivot into a much more adversarial relationship with Beijing.

Speaking at the Bloomberg New Economy Forum, Hillary Clinton admits there was an expectation in Washington Russia would have no choice but to become the West's junior partner due to the fear China could take over the Russian Far East. /1


3:35 PM · Nov 20, 2021Twitter Web App 

90 Retweets

In what history may one day view as the US empire's greatest strategic blunder, empire managers forecasted the acquisition of post-soviet Russia as an imperial lackey state which could be weaponized against the new Enemy Number One in China. Instead, the exact opposite happened.

Former Secretary of State Hillary Clinton told the Bloomberg New Economy Forum last year that she'd "heard for years that Russia would become more willing to move toward the west, more willing to engage in a positive way with Europe, the UK, the US, because of problems on its border, because of the rise of China." But that's not what occurred.

"We haven't seen that," Clinton said. "Instead what we've seen is a concerted effort by Putin maybe to hug China more."

The empire's expectation that Moscow would come grovelling to the imperial throne on its own meant that no real effort was expended trying to establish goodwill and win over its friendship. NATO just kept on expanding and the empire got increasingly aggressive and belligerent in its games of global conquest. This error has led to the strategist's ultimate nightmare of having to fight for global domination against two separate powers at once. Because empire architects incorrectly predicted that Moscow would end up fearing Beijing more than it fears Washington, the tandem between China's economic power and Russia's military power that experts have been pointing to for years has only gotten more and more intimate.

And now here we are with Russian and Chinese officials openly discussing their plans to create a multipolar world while Chinese pundits crack jokes about the US empire's transparent ploys to turn Beijing against Moscow over the Ukraine invasion: 

CGTN LIU Xin 刘欣

Can you help me fight your friend so that I can concentrate on fighting you later?

On the empire's grand chessboard, Russia is the queen piece, but China is the king. Just as with chess it helps to take out your opponent's strongest piece to more easily pursue checkmate, the US empire would be well advised to try and topple China's nuclear superpower friend and, as Consortium News editor-in-chief Joe Lauria recently put it, "ultimately restore a Yeltsin-like puppet to Moscow."

Basically all we're looking at in the major international news stories of our time is the rise of a multipolar world crashing headlong into an empire which has espoused the belief that unipolar domination must be retained at all cost, even if it means flirting with the possibility of a very fast and radioactive third world war.

This is the Hail Mary pass of the US hegemon. Its last-ditch effort to secure control before forever losing any chance at it. Many anti-imperialist pundits I read regularly seem quite confident that this effort will fail, while I personally think those forecasts may be a bit premature. The way the chess pieces are moving it definitely does look like there's a plan in place, and I don't think they'd be orchestrating that plan if they didn't believe it had a chance to succeed.

One thing that does seem clear is that the only way the empire has any chance of stopping the rise of China is by maneuvers that will be both highly disruptive and existentially dangerous for the entire world. If you think things are crazy now, just you wait until the imperial crosshairs move to Beijing.

________________________

My work is entirely reader-supported, so if you enjoyed this piece please consider sharing it around, following me on FacebookTwitterSoundcloud or YouTube, or throwing some money into my tip jar on Ko-fiPatreon or Paypal. If you want to read more you can buy my books. The best way to make sure you see the stuff I publish is to subscribe to the mailing list for at my website or on Substack, which will get you an email notification for everything I publish. Everyone, racist platforms excluded, has my permission to republish, use or translate any part of this work (or anything else I’ve written) in any way they like free of charge. For more info on who I am, where I stand, and what I’m trying to do with this platform, click here.

Bitcoin donations:1Ac7PCQXoQoLA9Sh8fhAgiU3PHA2EX5Zm2

Caitlin Johnstone | March 31, 2022 at 12:27 am | Tags: china, multipolar, pentagon, Russia, unipolar, US empire, war | Categories: Article, News | URL: https://wp.me/p9tj6M-2Wm

Comment   See all comments

=========================================

* Anti-Rusische en uiterst valse propaganda aangevoerd door de Biden administratie, de geheime diensten van de VS en de andere westerse regeringen, uiteraard met grote steun van en massa-reproductie door de reguliere (afhankelijke) westerse media....... 

-----------------------------------------

Zie ook: 'De Oekraïense president Zelensky is een dictator'

'Rutte gaat Zelenski niet aanspreken op oproep tot genocide: ‘Dit is gewoon een misdrijf!’' (!!!!) (een artikel van Nine For News) Op de enige Oekraïense tv zender heeft men opgeroepen elke Rus te vermoorden, zelfs de kinderen, ofwel een oproep om een genocide uit te voeren op de Russen in Oekraïne..... Rutte stelt niet te weten of dit waar is, terwijl hij dat zo kan laten uitzoeken, maar laat dat dus achterwege en weigert dus om Zelensky daarop aan te spreken.......

'Marioepol in puin gelegd door Azov-bataljon van Oekraïense leger'

 'VS inlichtingen experts en luchtmachtofficieren: Russische aanpak Oekraïne duidt op voorzichtigheid ter voorkoming van zoveel mogelijk burgerslachtoffers'

'Oekraïne: biowapens en de westerse wil om Rusland lam te leggen'

'Oekraïne: de grote winnaars' (met een korte update van 26 maart 2022)

'Massa executie van 81 mensen in Saoedi-Arabië: aandacht in (hysterische) westerse media nul komma nada!!' (!!!!) Vergelijk dat eens met de situatie in Oekraïne, terwijl de Saoedische terreurcoalitie al jaren een genocide uitvoert in Jemen die aan minstens 500.000 mensen het leven moet hebben gekost, begin vorig jaar (2021) werd al bekend gemaakt dat minstens 100.000 kinderen zijn omgekomen in Jemen door de blokkades van die terreurcoalitie, blokkades die op zee mede worden uitgevoerd door de VS.......

'Oekraïne: generaal haalt westerse propaganda door de mangel'

'Oekraïne: analyse van twee professoren: coup van 2014 oorzaak huidige ellende'

'Oekraïense leger bombardeert eigen burgers en presentators tv programma verbijsterd over getuigenis aangaande Oekraïne'

'Oekraïne: kinderziekenhuis Marioepol was vanaf eind februari dit jaar in gebruik als legeronderkomen' (!!!!)

'Oekraïne: de nazistrijders van de VS' (!!!!)

'Oekraïne: Facebook en Instagram staan oproepen tot moord op Russen toe'

'Putin wast het westen nog eens de oren' (!!!!)

'Oekraïense democratie een schijnvertoning, plus het tegenhouden van gekleurde vluchtelingen door de politie en douane van Oekraïne' (!!!!)

'Oekraïne: de strijd tegen de waarheid over de bloedige VS terreur plus de enorme westerse hypocrisie'

'Oekraïne en 'het truckers protest' tegen COVID-maatregelen in Canada van fundamentalistisch religieus rechts, racisten en ander tuig? Eén grote leugen!!'

''Russische propaganda': het laatste excuus voor nog meer 'democratische censuur' op de sociale media'

'Oekraïne: belangrijke punten die niet mogen worden vergeten, ondanks de propagandawals die over ons heen wordt gereden'

'Oekraïne: wie jarenlang een wereldmacht tart moet niet opkijken als deze uiteindelijk optreedt' (!!!!)

'Oekraïne: Rusland erkent Luhansk en Donetsk, de westerse wereld alweer hypocriet op de kop' En zie de links in dat bericht!!

'Westerse Oekraïne leugens'

'Oekraïne: Russische 'propaganda' is informatie die VS propaganda weerlegt' (!!!!)

'Oekraïne: waarom niet de reguliere media direct laten leiden door de CIA en is de VS wellicht bezig met de voorbereiding van een aanval op Rusland'

'Propaganda niet alleen voor oorlogsvoering maar levensbepalend zoals die voor het Verdrag van Maastricht'

'Generaal Stoss: VS ziet een 'epische nucleaire dreiging' van China en Rusland' (!!!!)

'Oekraïne crisis: het feit dat het westen dit sprookje in de wereld hielp 'heeft voorkomen' dat een Russische inval plaatsvond.......' (en zie de links in dat bericht!!)

'BREKEND NIEUWS: Oekraïne crisis: de CIA heeft Disney overgenomen: beweringen zonder enig bewijs dat Rusland een 'false flag video' gebruikt zijn 'waar....'' (en zie de links in dat bericht!!)

'Oekraïne: het conflict berust puur op aannames die werden en worden gelanceerd door de VS en haar NAVO-partners' (en zie de links in dat bericht!! Waarvan je de eerste hieronder vindt)

'Oekraïne: westerse 'stabilisatie van het conflict': levering van wapens, straaljagers en troepen

'VS begint 'troll farm', alsof Hollywood en de massamedia al niet genoeg VS propaganda maken..........' (en zie de links in dat bericht!!

'Strijd opgelaaid in Oost-Oekraïne tussen het leger en 'door Rusland gesteunde rebellen', aldus BBC World Service' (en zie de links in dat bericht!!)

'De VS zet zichzelf wat betreft Rusland, China en Iran geopolitiek schaakmat

'VS eist dat Rusland haar troepen terugtrekt van de Oekraïense grens en volgens inlichtingenbron: politiek het grootste gevaar voor burgers VS........'

'Strijd opgelaaid in Oost-Oekraïne tussen het leger en 'door Rusland gesteunde rebellen', aldus BBC World Service'

Ook van belang is de volgende leugen van Blinken, de VS minister van BuZa, waar de politiek en de media in de VS het volk eerst angst aanjagen en dan aannemen dat oorlogsvoering is geoorloofd: 'Tony Blinken (VS minister van BuZa) liegt als hij zegt dat de VS alleen met toestemming van het volk geweld gebruikt in het buitenland

'Tony Blinken heeft de Oekraïense president Zelensky de wacht aangezegd: zijn land is officieel een VS kolonie' (!!!!) Zelensky werd na zijn aantreden als president al door de VS en de neonazi's in zijn land onder druk gezet daar hij de banden met Rusland wilde aanhalen...... Zie wat dat betreft ook:

'Putin gaf het westen een memorabele les geopolitiek'

Rusland zou De Krim hebben geannexeerd, echter de bevolking besloot in een dik gesteund referendum (goedgekeurd door internationale waarnemers) zich aan te sluiten bij Rusland, al hoopte het westen dat Rusland inderdaad De Krim zou annexeren, niet voor niets ook dat het westen deze leugen levend probeert te houden.... Zie:  'De Krim het echte verhaal: geen annexatie maar de vrijwillige aansluiting bij Rusland, zelfs Oekraïners stemden voor' (!!!!)

'Zelensky (president Oekraïne) ingepakt door neonazi's en beloften aan EU gedaan door Porosjenko'(!!!!)

'Anti-Russische propaganda, een kleine trieste rondgang in het hersenspoelen van de westerse bevolking' (!!!!)

'Brief aan de Russische bevolking over 'Defender 2020', de zoveelste militaire NAVO oefening langs de grens van hun land

'Oekraïne: opnieuw neonazi protesten op Maidanplein, vanwege Rusland vriendelijk handelen door president Zelensky'

'Snowden vindt het ongelofelijk dat de media VS politici niet aanspreken op totaal verschillende reacties n.a.v. 'klokkenluiden''

'Joe Biden heeft al lang toegegeven dat hij Oekraïne onder druk zette een openbaar aanklager te ontslaan die zijn zoon vervolgde'

'Oekraïne kondigt staat van beleg af vanwege 'Russische agressie' in de Zee van Azov'

'VS torpedojager arriveert in Zwarte Zee terwijl de boel daar op scherp staat........'

''Porosjenko (Oekraïne) roept de NAVO op tot oorlog tegen Rusland'

'Election ploy? Poroshenko declares martial law in Ukraine after Kerch standoff'

'VS senator Rand Paul stelt n.a.v. NAVO-top dat men de zaak moet bekijken vanuit het Russische perspectief'

'Putin en Trump halen spanning uit de lucht >> de westerse wereld schreeuwt moord en brand......'

'Afspraken met de VS maken? Voor je het weet heb je te maken met een 'verspreking' van de president..... ha! ha! ha! ha! ha!'

'Oekraïne, Georgië en Moldavië hebben oud bondgenootschap doen herleven, in voorbereiding op NAVO lidmaatschap en verdere actie tegen Rusland........' (!!!!)

'De Krim, Georgië en Syrië >> de anti-Russische propaganda.....' (!!!!)

'Oekraïne en NAVO bezig met uitlokking WOIII.........

'VS levert neonazi-leger Oekraïne voor 250 miljoen dollar aan wapens'

'Oekraïne het toneel van grootschalige luchtmachtoefeningen met VS en NAVO, naast een enorme militaire VS/NAVO oefening in Noorwegen' (!!!!)

'Okkupert een Noorse serie die de angst voor de Russen moet aanwakkeren en de grootste anti-Russische NAVO oefening in decennia.........' (!!!!)

'Duitsland doet mee in het koor van de wolven: Russische cyberterreur!'

'Geert Jan Hahn en zijn 'deskundige' gekleurde kijk op Oekraïne........ AAJAAAJAAAJ!!!'

Voor meer berichten over China klik op dat label, direct onder dit bericht. (mijn excuus: bij plaatsing van dit artikel vergeten en op 3 april 2022 toegevoegd) 

4 opmerkingen:

  1. Intrigerend artikel... een marionet in Moskou en misschien een marionet als hoofd van de NAVO (Rutte) of is dat een brug te ver? Mis in dit verhaal wel enigszins de positie van Europa. Zijn de lidstaten van de NAVO alleen maar een pinautomaat? Heb vertrouwen in jouw -en van Caitlin- inzicht in de wereldsituatie, maar maak mij best zorgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geachte Anoniem,


    dank voor uw reactie. Je zou de EU-NAVO-lidstaten inderdaad kunnen zien als een pinautomaat van de NAVO en daarmee van de VS, dat altijd het militair opperbevel heeft over de NAVO. Verder stellen deze staten zich als Canada, Australië en Groot-Brittannië maar al te graag achter de leugens van de zittende Biden administratie, het Pentagon en de geheime diensten van de VS (meer dan 25 in totaal!!), dit uiteraard gesteund door de reguliere westerse media, die allang niets meer te maken hebben met onafhankelijke journalistiek..... Vergeet daarbij niet dat de regeringen (en topambtenaren) van deze NAVO-lidstaten grote belangen hebben in de wapenindustrie en de oliemaffia, beiden 'takken van sport' die goudgaren spinnen bij oorlog en spanningen (zo heeft de wapenindustrie ook kapitalen verdient tijdens de Eerste Koude Oorlog, de reden waarom de VS na het instorten van de Sovjet-Unie naarstig op zoek ging naar nieuwe vijanden en tegen de afspraken in aanstuurde op het uitbreiden van de NAVO richting Moskou).... Daarnaast houdt de VS grote druk op deze regeringen toch vooral haar agressieve buitenlandbeleid te steunen en u weet het wellicht: je moet vooral niet tegen de VS ingaan, daar deze enorme terreurentiteit zal zorgen dat men het bezuurt als er niet onvoorwaardelijk aan de VS wordt gehoorzaamd en men niet aan haar hand loopt (zo legt de VS met het grootste gemak illegaal sancties op aan dit soort landen, wat een economie kapot kan maken >> illegaal daar deze sancties niet worden gesteund door een VN resolutie). Daarnaast heeft de VS al vaak laten zien de verkiezingen in derde landen te kunnen manipuleren, o.a. met geldelijke steun voor oppositionele partijen die haar agressieve en bloedige buitenlandbeleid steunen.....

    Verder verwijs ik u naar bijvoorbeeld de links in mijn berichten, waar ook op de rol van EU-NAVO-lidstaten wordt ingegaan.

    Met vriendelijke groet (en ik wens u een prettige zondag),

    Willem Wachtmeester.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank voor de uiteenzetting!

    BeantwoordenVerwijderen