Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 31 maart 2022

ING investeert nog steeds in fossiele brandstoffen

Ontving gisteren een petitie van Fossielvrij en 350.org waarin ING aan de paal wordt genageld voor het investeren in kolen, olie en gas. Niets nieuws eigenlijk daar ING telkens weer wordt ontmaskerd als investeerder in fossiele brandstoffen. Verontrustend vond ik vooral dat het niet uitmaakt of je wel of niet klant bent bij ING, daar ING de grootste bank van Nederland is, daarbij huisbankier is van de Nederlandse overheid en je verder grote kans loopt dat ING ook de bankier is van je werkgever, sportvereniging, favoriete café en zaken als musea die je bezoekt......... Ofwel ook op andere manieren kan je zonder dat je het in de gaten hebt ING aan meer kapitaal helpen wat vervolgens heel fout wordt geïnvesteerd!!

ING is bezig met greenwashing, zo gaf deze bank aan te stoppen met 'directe investeringen' in fossiele brandstoffen, wat betekent dat ING via de achterdeur wel degelijk blijft investeren in fossiele brandstoffen, een uiterst kwalijke gang van zaken..... In de petitie spreekt men ook over investeringen in steenkool dat was bij mij niet bekend, echter gezien de reputatie van ING op het gebied van investeringen in fossiele brandstoffen zou het me niet verbazen als dit inderdaad het geval is.....*

Vergeet niet dat met de investeringen in fossiele brandstoffen de klimaatverandering verder wordt aangejaagd en zelfs al zou je een klimaatscepticus zijn** >> bedenk dan dat er jaarlijks wereldwijd 8,3 mensen overlijden aan de gevolgen van langdurige inademing van vervuilde lucht, mensen die niet maanden eerder, maar jaren eerder overlijden en dat meestal na een akelig ziekbed....... In Nederland overlijden jaarlijks 18.000 mensen aan de gevolgen van langdurige inademing van auto-uitstoot..... (het echte cijfer!!) Verder loopt een groot aantal kinderen door diezelfde uitstoot jaarlijks long- en/of luchtwegklachten op, wat bij die kinderen bovendien tot psychische klachten en hersenschade kan leiden..... (hersenschade zoals bij de kinderen die in de buurt van Tata Steel wonen, waar uitstoot van [door de de hoogovens geproduceerde] fijnstof met zware metalen deze schade kan veroorzaken) Uiteraard zorgen deze zaken ervoor dat de zorgkosten op een hoog peil blijven..... Niet alleen moet de klimaatverandering worden afgeremd, maar er moet nu eindelijk ook een eind worden gemaakt aan de luchtvervuiling!!

Lees en teken ajb de petitie van Fossielvrij en 350.0rg en geeft het door!!

 

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice: choose 'Engels' [english] so you can recognise your own language [the Google translation is first in dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in english])

 

ING pompt ons geld in olie, kolen en gas 

Hiske - Fossielvrij NL & 350.org

De leugen dat ING per direct zou stoppen met investeringen in olie en gas.......

Nieuwe oliepijpleidingen, gascentrales en LNG-tankers. Nog steeds gaan er miljarden euro’s van de ING Bank naar meer kolen, olie en gas [1]. Maar wij kunnen dit stoppen.

Of je klant bent bij ING of niet, jouw geld komt terecht bij ING. Met 8,5 miljoen klanten is ING de grootste bank van Nederland en de huisbankier van de Nederlandse overheid. En grote kans dat jouw werkgever, (sport)vereniging of favoriete museum bij ING bankiert.

Als we nu luid en duidelijk van ons laten horen, vergroten we de publieke druk op ING. Met duizenden handtekeningen kan ING onze oproep niet negeren. 

We weten dat we zelfs de grootste financiële instellingen kunnen vergroenen. Onder druk van mensen zoals jij en ik heeft ABP – het grootste pensioenfonds van Nederland – besloten te stoppen met hun fossiele investeringen. Samen kunnen we nu hetzelfde doen met de grootste bank van Nederland.

Kom jij vandaag in actie? Vraag ING om te stoppen met hun fossiele financiering en om een leefbare, rechtvaardige wereld mogelijk te maken.

Afgelopen week kondigde ING aan dat ze stoppen met het direct financieren van nieuwe fossiele projecten [2]. Maar via de achterdeur blijft ING alsnog de bedrijven financieren die deze nieuwe fossiele projecten opzetten [3]. Hierdoor blijven we nog voor tientallen jaren aan fossiel geketend, terwijl de wereld juist nu ING’s miljarden nodig heeft voor een snelle en rechtvaardige transitie.

Het is onbegrijpelijk dat ING de klimaatcrisis blijft financieren terwijl de gevolgen – hittegolven, overstromingen en droogtes – nu al zichtbaar zijn. Er is geen tijd te verliezen. We moeten direct stoppen met nieuwe olie-, kolen- en gasprojecten om een onomkeerbare klimaatramp te voorkomen. 

Laten we nu de ING Bank stoppen met het financieren van olie, kolen en gas – net als pensioenfonds ABP.

Dit is de eerste stap in onze nieuwe ING Fossielvrij campagne. Je hoort snel meer van mij.

Met hoop en vastberadenheid,

Hiske, Fossielvrij NL en 350.org

P.S. Vanmiddag, woensdag 30 maart, om 15.00 uur gaan we de campagne lanceren met een visuele actie in Amsterdam Zuidoost. Kom je ook? Meld je hier aan.

Bronnen:

[1] BankTrack, 2021: Banking on Climate Chaos

[2] NOS, 23 maart 2022: ING stopt financiering van nieuwe olie- en gaswinning

[3] Kassa, 26 maart 2022: Kritiek op stap ING om geen nieuwe fossiele bronnen te financieren


350.org en Fossielvrij NL bouwen een wereldwijde klimaatbeweging. Je kunt je bij ons aansluiten op Facebook, ons volgen op Twitter en Instagram, en een vaste donor worden om deze beweging te helpen groeien en sterk te maken.

If the language of this email is not the one in which you would like to receive our messages, please click here to update your language.

========================================= 

Wat betreft gas moet ik zeggen dat  ik daar nog het minste moeite mee heb, neem Duitsland waar men nog steeds veel cv's stookt op stookolie, dan kan je 100 keer beter op gas stoken. Echter gezien de luchtvervuiling en de klimaatverandering zal men ook moeten stoppen met het gebruik van gas. In Den Haag worden trouwens nog steeds huizen gerenoveerd waar men nieuwe gasgestookte centrale verwarmingsketels plaatst...... (die volgens de plannen van het waardeloze kabinet Rutte 3 en 4 in 2030 weer vervangen zouden moeten worden door verwarming middels aardwarmte....)

** Hier nog een aantal links naar berichten voor klimaatsceptici: 'Frits Böttcher een 'klimaatsceptische wetenschapper' die zich liet betalen door o.a. Shell, KLM en AkzoNobel' Leuk feit dat Böttcher regelmatig werd geciteerd door klimaatsceptici, ik dacht ook door Marjanne Zwagerman; zie wat dat betreft ook:

'Shell was al in 1989 overtuigd van klimaatverandering.............' (!!!!)

'Total wist 50 jaar geleden al dat olie en gas tot klimaatverstoring konden leiden, toch zaaide het tot jaren 90 twijfel' Een artikel van VRT nieuws, waarbij nog opgemerkt moet worden dat Total zelfs de laatste 10 jaar nog 'twijfel heeft gezaaid...' 

'Shell en Exxon die ondanks eigen onderzoek niets hebben ondernomen tegen klimaatverandering, willen met subsidie CO2 opslaan in lege gasvelden'

'Exxon in VS onder vuur vanwege de al decennialang voorradige kennis over de menselijke hand in de klimaatverandering'

-----------------------------------------

Zie ook de volgende links, die zoals je ziet overigens (o.a.) ook naar berichten over andere banken kunnen verwijzen: 'Europa profiteert het meest van uiterst vervuilende oliewinning in Afrika' (!!!!)

'Halve graad opwarming van de aarde zal 150 miljoen mensen het leven kosten......' (!!!!) Ondanks dat onderneemt men amper iets om e.e.a. af te remmen, vergelijk dat eens met de honderden miljarden die al zijn gespendeerd aan 'de strijd' tegen het Coronavirus.......

'Peru: lekke oliepijpeiding zorgt voor kustvervuiling van meer dan 43 kilometer'

'Oliepijpleiding in Ecuadoraanse Amazonewoud lekt voor tweede keer in twee jaar tijd gigantische hoeveelheid olie'

'Total belazert investeerders met 'duurzame olie- en gasboringen' in Arctisch gebied'

'Ecuadoraanse president wil een verdubbeling van oliewinning en mijnbouw in Amazonegebied wat ten koste gaat van de oorspronkelijke bevolking'

'Oliemaatschappijen moeten verantwoording nemen voor vervuiling in het Amazonegebied en stoppen met oliewinning'

'Staatsbank FMO alweer betrokken bij misdaad en zelfs moord in Honduras' (en zie de links in dat bericht!!)

'COP26: Waorani leider Nemonte Nenquimo roept de leiders van de wereld op om eindelijk het Amazonegebied te beschermen' (en zie de links in dat bericht!!)

'COP26: Nederlandse overheid steunt fossiele industrie met € 17,5 miljard per jaar' (!!!!) Tijdens klimaattop COP26 beloofde oplichter en premier Rutte dat Nederland zou stoppen met de subsidie voor de fossiele industrie, daarbij noemde hij het bedrag van jaarlijks 4,5 miljard euro, deze aartsleugenaar vertelde er natuurlijk niet bij dat er dan alsnog 13 miljard subsidie naar deze vernietigers van onze aarde gaat, bedrijven ook die verantwoordelijk zijn voor een groot aantal doden door de geproduceerde luchtvervuiling bij verbranding van die fossiele brandstoffen >> deze subsidie wordt ook door jou en mij via de belastingen opgebracht......

'ING, Rabobank, ABP en Allianz financieren verwoesting Amazone' Een bericht van Amnesty International.

'Rutte vs Baudet: Rutte geeft toe: onze banken zijn weer 'too big to fail'' Zo worden we dag in dag uit belazerd door de politiek.....

'Goldman Sachs de zoveelste bank die uiterst misdadig gedrag afkoopt met een schikking

'Marieke Blom, hoofdeconoom ING, vindt het niet meer dan logisch dat bedrijven die overheidssteun kregen 181.000 mensen hebben ontslagen'

'ING too big in crime: misdadig handelen ING Bank Slaski, gecombineerd met de leugens over de vergiftiging van Navalny' 

'Verzekeraars mogen weer dividend uitkeren en eigen aandelen opkopen: ach en als de financiële crisis hen hard treft zijn wij weer de klos'

'ING, Rabobank en BNP Paribas financieren de oliewinning in het Amazonegebied: u wordt opgelicht!!'

'ING besluit 'n.a.v. Coronacrisis' 42 kantoren te sluiten, aandeelhouders blij.....'

'Goldman Sachs: het genezen van een patiënt is niet rendabel........' (!!!!)

 

'Ecuadoraanse stam bereid te sterven voor regenwoud' (!!!!)

'De concentratie van CO2 in de atmosfeer passeert voor het eerst in de wetenschappelijk beschreven geschiedenis de grens van 420 ppm'

'ING verhoogt koersdoel chemicaliëndistributeur en werkt daardoor mee aan de vernietiging van de aarde en aantasting van de volksgezondheid' (!!!!)

'ING doet het goed volgens Ralph Hamers (opperhoofd ING)'

'ING is alweer zo groot dat ze niet failliet mag gaan, met dank aan topgraaier Hamers'

'ING blij met nieuwe oliewinning voor de kust van Guyana, 'uiterst duurzaam...''

'Rabobank en haar valse strijd om 'duurzame palmolie': zware gezondheidsproblemen en vernietiging van oerwoud

'ING haalde porno en gokken binnen ondanks de belofte dat dit niet weer zou gebeuren'

Voor meer berichten over luchtvervuiling, auto-uitstoot en/of Tata Steel, klik op het desbetreffende label direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten