Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 30 oktober 2010

Loonsverlaging vanaf 45 jarige leeftijd

Gisteren deed dhr. J. D. Gardenier een pleidooi voor loonsverlaging, zogenaamd demotie, vanaf 45 jaar. Daar kon je donder op zeggen, eerst moeten we langer doorwerken, terwijl geen werkloze boven de 50 jaar werk kan vinden, lees: niet wordt aangenomen, daar ondernemers dat een te groot risico vinden. om dat te veranderen moet er volgens dhr. Gardenier aan personen boven de 45 jaar een loonmaatregel opgelegd worden, namelijk loonsverlaging. Deze voorstander van een loonslaven orde zit in diverse organen zoals het MKB, waar CAB letterlijk voor staat kan ik niet ontdekken op het web. Wel is duidelijk dat het een onderzoeks- en adviesbureau is. Hoeveel euro's hebben de diverse overheden aan belastinggeld intussen gespendeerd aan adviezen van dit stuk onbenul?
Natuurlijk pleit hij tussen de regels ook voor een bepaalde subsidiëring op oudere werknemers. Het is toch godverdomme ongelofelijk, dat dit soort tuig de kans krijgt te pleiten voor een ellendegang van velen, die door zich jarenlang uit de naad te hebben gewerkt en vaak door een zelfbekostigde studie, iets hogerop de sociale ladder zijn beland, het maar voor lief moeten nemen, dat zij ten koste van de puissante zelfverrijking van managers, bazen, bankbestuurders en pensioenbestuurders, salaris moeten inleveren. Dit soort figuren is zondermeer mede verantwoordelijk voor de populariteit van Wilders en zijn beweging, immers zij wijzen de slachtoffers van bijvoorbeeld de crisis aan als daders. Het is als met een man die 'zijn' vrouw slaat, die op haar beurt haar kind slaat en die op zijn/haar beurt de hond slaat, dit alles uit onmacht. De haatzaaier Wilders wijst naar bepaalde minderheidsgroepen en in het 'gunstigste' geval naar de 'linkse kerk', als oorzaak van de (financiële) ellende, die velen in Nederland treft .
En het pleidooi van Gardenier is natuurlijk ook bedoeld om een waanzinnige regel, het later met pensioen kunnen gaan, uit te kunnen voeren.
Het is een grove leugen dat de gemiddelde mens na zijn 65ste levensjaar nog 15 jaar in goede gezondheid doorleeft. Meer dan 65% (leuk hè, alweer 65)van de werknemers heeft een levensverwachting van rond de 73 jaar, en dan vaak in minder goede gezondheid.
Er is maar één woord voor dit soort lui: schoftentuig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten