Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 2 oktober 2010

Het geweten van het CDA

Een historisch congres kraait radio 1 over het CDA congres in Arnhem. Hysterisch lijkt mij ook in dit geval een betere bewoording. Want wat is er nu eigenlijk aan de hand? Er is al veel over en door het CDA gezegd de laatste weken wat betreft het wel of niet samenwerken met de PVV. Het is duidelijk dat dit akkoord en de komende regering gewoon doorgaan. Bleker verwoordde het gisteravond bij Pauw en Witteman heel duidelijk door te stellen dat men na een paar jaar moet oordelen over deze komende regering (eerst was het: wacht eerst het akkoord af).

Waar bevonden deze kritische CDA leden zich eigenlijk tijdens de 4 kabinetten Balkenende? Begrijp me goed, ik ben blij, dat er nu een aantal CDA leden op de rem gaan staan, maar bekijk de volgende opsomming eens:

-Politieke- (en waarschijnlijk daadwerkelijke-) steun voor de illegale oorlog tegen Irak en de leugens dienaangaande.
-De leugens over de oorlog in Afghanistan de zogenaamde wederopbouw, het uitleveren van gevangenen aan de Afghaanse autoriteiten (gevolg marteling en/of dood, nu blijkt dat G.B. hetzelfde deed en ook daar leverden wij gevangenen af), dit alles bekend bij de legerleiding. Voor dat CDA's januskop Jack 'waarden en normen' de Vries aantrad als staatssecretaris van Defensie, kregen wij kritiek te horen van onze militairen in Afghanistan, die militairen heeft de Vries vakkundig de mond gesnoerd.
-Steun voor de smerige intensieve veeteelt met alle excessen die daarbij horen.
-Door die steun de volksgezondheid zwaar in gevaar brengen: Q-koorts, antibiotica resistente bacteriën, enz.
-Het uitkleden van de armsten en de zwaksten (invaliden, chronisch patiënten, ouderen) in onze samenleving door diverse maatregelen: zie de schuldhulpverlening, de zorgkosten die deze groepen moeten ophoesten, de voedselbanken, nu weer de huren enz. enz.
-Geen aanpak van de hypotheekrenteaftrek, terwijl deze ook internationaal gezien niet te handhaven is. Wel een fikse aanpak van de huurmarkt, die met name zoals gezegd de zwaksten treft.
-Onvoorwaardelijke steun aan frauderent bouwend Nederland plus alle aanverwante bedrijven.
-De bomenkap bij Brunssum ten behoeve van Awacs vliegtuigen.
-Het systematisch oprekken van de regels voor de overlast van vliegtuigen (zo is de geluidsnorm die nog aanvaardbaar is 99.9 decibel, bij normale huiselijke overlast is de norm 56 decibel!
-Het uitkleden van milieu maatregelen in het algemeen en de groene energie in het bijzonder. Zo werd een windmolenpark in de Noordzee voor tweederde geschrapt door staatssecretaris van Geel, het toenmalige kabinet Balkenende had de functie minister van Milieu afgeschaft. Wel flinke subsidies voor onderzoek naar kernenergie.
-De leugens over de EU grondwet en die keus de bevolking door de neus boren.
-Kritiek op o.a. Syrië, Iran en Suriname, maar niet de Dalai Lama ontvangen, het ontbreken van die kritiek op de giga schending van de mensenrechten door: Israel, China, Saoedi-Arabië, de VS enz. enz.
-De verantwoording voor de economische crisis, de teloorgang van de pensioengelden (bij het aantreden van Balkenende 1 was er al zo'n 100 miljard verloren op de beurs), het wanbeleid van de banken. Bij dit alles wel steun voor foute 'gegoede' spaarders (IJsland), aandeelhouders en niet te vergeten de miljarden voor de banken.
Met dit alles is de kloof tussen arm en rijk welhaast onoverzichtelijk gemaakt.
-Het opsluiten van kinderen in gevangenissen (asielzoekerskinderen en kinderen met psychische problemen.
-De weg afsluiten voor veel vluchtelingen die moeten vrezen voor hun leven. De onmenselijke gevangenzetting van asielzoekers. Een brand met 11 doden in zo'n centrum bij Schiphol en daarbij de schuld afschuiven op een asielzoeker. Asielzoekers gekneveld laten deporteren (dat is ordinaire marteling). De verantwoording voor teruggestuurde asielzoekers die na uitzetting van de kaart verdwenen in landen met zeer dubieuze regimes. Het smerige handelen met foute regimes over de rug van uit te zetten asielzoekers enz. enz.

Waar waren deze kritische leden bij al deze zaken en geloof mij maar, ik heb ze nog lang niet allemaal benoemd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten