Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 4 oktober 2010

Jouri Boom over Uruzgan

Jouri Boom, journalist van de Groene Amsterdammer, heeft als 'embedded' journalist in Uruzgan bij de Nederlandse troepen aldaar verslag gedaan over de toestand aldaar. Hij heeft daar nu een boek over geschreven: 'Als een nacht zonder sterren'. 'Embedded' journalistiek is een heel slechte soort journalistiek, het is immers niet onafhankelijk, elk stuk dat geschreven of gefilmd wordt, moet eerst ter goedkeuring worden voorgelegd aan de militaire autoriteiten. In een radio interview, afgelopen weekeinde, vertelde dhr. Boom dat de werkelijkheid flink verdraaid wordt, hij refereerde aan een gesneuvelde Nederlandse militair, die volgens de legerleiding bij een schermutseling om het leven was gekomen. De voorlichtingsdienst van het leger vertelde er niet bij, dat er zwaar gevochten werd op die plek, zo zwaar dat er in de kazerne alleen nog dienstverlenend personeel was. Voorts vertelde hij, dat diverse militairen óók hogere, hem aanklampten en hem op het hart drukten de waarheid over de missie te vertellen.

Op deze plek heb ik al vaker betoogd, dat sinds CDA's januskop Jack de Vries als staatssecretaris van Defensie werd aangesteld, er geen kritiek meer te horen was van onze militairen in Afghanistan. Het wachten is nu dan ook op de eerste berichten van 'afgezwaaide' militairen, die in Uruzgan gestationeerd zijn geweest.

Conclusie: luisterend naar wat de Vries toentertijd over de Nederlandse missie te berde bracht, de zoveelste verdraaiing van feiten door een christelijke politicus (en van de Vries zeker niet de eerste en waarschijnlijk niet de laatste).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten