Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 10 oktober 2010

Lulu Wang, Frits Wester, Scheffer, de Chinese mensenrechten en fascisme

De vervelende hysterische ADHD huppeltrut Lulu Wang was afgelopen vrijdag bij Pauw en Witteman om voor de zoveelste keer de loftrompet te steken over het Chinese dictatoriale regime. Natuurlijk vindt zij het schandelijk, dat de Chinese mensenrechtenactivist Liu Xiaobo de Nobelprijs voor de vrede is toegekend. Frits Wester was het gelukkig niet met haar eens, maar maakte de kapitale fout door te stellen, dat voor de communistische machtsovername de mensenrechten gewaarborgd waren en dat er geen honger werd geleden. Frits kan altijd leuk ouwehoeren, maar als het over geschiedenis moet hij echt z'n mond houden. De 2 door Frits beweerde feiten waren óók voor de communistische machtsovername praktijk in China. 

Paul 'dapper kritisch' Scheffer was al sissend en slissend aanwezig en had het over de vergelijking van de PVV met fascisme, en WO II, een vergelijking die volgens hem mank gaat. Scheffer maakt de fout die velen maken, de PVV is een crypto-fascistische partij, dus een partij met heel veel kenmerken van een fascistisch regime. Al vaak heb ik hier deze punten genoemd. En niet elk fascistisch geregeerd land heeft of had iets met WO II te maken: Chili, Spanje, Griekenland, Birma, Indonesië, El Salvador, Nicaragua en niet te vergeten het Argentinië van de Zorreguieta's. En een enkel sociale maatregel misstaat zo'n regime niet, al was het maar om de bevolking te paaien.

Naschrift 30 juni 2011: Argentinië had wel degelijk te maken met WOII, al was het alleen maar de opvang van veel Duitse oorlogsmisdadigers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten