Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 7 april 2018

Ook zonder TTIP zwaar gif op je bord!! Ploumen (PvdA) heeft keihard gelogen over TTIP!! (en dat meer dan eens!)

Ontving afgelopen donderdag een petitie van FoodWatch. Het blijkt dat we niet alleen met gif uit de EU landen (als Nederland) worden bestookt in onze groente en fruit, waarin zich zogenaamde maximaal toelaatbare hoeveelheden gif bevinden, gif dat zich 'lekker' stapelt in je lichaam, maar ook dat er partijen groente en fruit met grote hoeveelheden gif van buiten de EU worden toegelaten. Groente en fruit die niet voldoen aan de door de EU maximaal toegestane hoeveelheden gif en er ver overheen kunnen gaan, sterker nog: de producten kunnen zelfs gifstoffen bevatten die hier verboden zijn....!!!

Weet je nog wat de vorige minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, PvdA oplichter Ploumen durfde te zeggen? Juist, met het TTIP verdrag worden groenten, fruit en vlees die niet voldoen aan onze vereisten niet worden toegelaten...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Nee, inderdaad die hoeven niet te worden toegelaten, die worden al lang toegestaan op de EU markt! Ploumen gebruikte zelfs meermaals het woord: 'voedselveiligheid...' ha! ha! ha! ha! ha! Wat een oplichter!

Je snapt dat van de belofte die Ploumen deed over al de bezwaren tegen TTIP >> zij stelde deze te zullen wegnemen (o.a. door een verbod op zaken als de 'chloorkip'), al helemaal niets terechtkomt.,,,,,,

Dan zijn er nog de geheime rechtbanken (ISDS >>Investeerder-staatsarbitrage) waarvoor grote bedrijven of belangenorganisaties van bedrijven soevereine landen kunnen dagen die hun producten weigeren, waarbij die landen altijd aan het kortste eind trekken, zoals blijkt uit de praktijk van andere bestaande verdragen...... Ploumen beloofde half om half dat die geheime rechtbanken er niet zouden komen....... ha! ha! ha! Uiteraard komen die er wel, anders zou Trump al helemaal niet tekenen!

Daarover gesproken: al sinds januari vorig jaar toen Trump aantrad als president, zit er een dure EU lobbycommissie in Washington om te proberen het TTIP verdrag door de Trump administratie getekend te krijgen....... Een verdrag waar een groot deel van de EU bevolking tegen is........ Tja dat krijg je met een bedrijvenvertegenwoordiging, i.p.v. een volksvertegenwoordiging in Brussel..........

Nogmaals: NEXIT NU!

Gevaarlijk en verboden, maar toch op jouw bord

E-mailactie Verboden pesticiden

Ook jij hebt ze waarschijnlijk regelmatig op je bord: bestrijdingsmiddelen die al sinds lange tijd in Europa verboden zijn omdat uit onderzoek blijkt dat ze gevaarlijk kunnen zijn: ze worden er bijvoorbeeld van verdacht je hormoonhuishouding te verstoren, kanker te veroorzaken of je vruchtbaarheid aan te tasten.
Meer dan terecht dan ook dat we boeren in Europa verbieden die stoffen op onze groente en fruit te spuiten. Toch belanden deze schadelijke pesticiden via een omweg op je bord. Bijvoorbeeld via ananassen uit Costa Rica, tomaten uit Marokko of boontjes uit Kenia. Buiten Europa worden deze schadelijke pesticiden namelijk nog volop gebruikt. En door de import van groente en fruit belanden deze gevaarlijke bestrijdingsmiddelen 
Mijn sperzieboon wil ik schoon, ongeacht afkomst. Stop gevaarlijke bestrijdingsmiddelen!!

Daarom vragen we jouw supermarkt: bescherm je klanten tegen deze pesticiden! We willen deze in de EU verboden stoffen niet via de import alsnog op ons bord krijgen! Ter bescherming van onze eigen gezondheid, én voor de boeren aldaar, die met deze gevaarlijke pesticiden moeten werken.
Doe ook mee! Samen zorgen we dat alle groente en fruit zijn zoals ze horen te zijn: schoon, veilig en gezond.
Teken de actie en stuur een mail naar de grootste supermarkten (dat doe je door te tekenen):
Albert Heijn, Jumbo, Plus, Aldi en Lidl
Teken de e-mailactie en laat jouw supermarkt weten dat je schone groente en fruit wil!

Hier de tekst van de petitie:

Geachte heer/mevrouw,
Van zichzelf zijn de meeste groente en fruit in uw versschap heel gezond. Maar sommige bevatten helaas resten van schadelijke bestrijdingsmiddelen.
Veel bestrijdingsmiddelen mogen in de Europese Unie niet worden gebruikt, omdat de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) bij deze middelen bewijs of vermoedens heeft dat ze risico’s opleveren voor de gezondheid van consumenten of de boeren die de middelen toepassen. Deze gifstoffen kunnen bij mensen mogelijk de hormoonhuishouding verstoren, kanker veroorzaken of leiden tot een verminderde vruchtbaarheid.
Hoewel deze giftige stoffen in de Europese landbouw zijn verboden, belanden ze via de achterdeur toch op ons bord. In landen buiten Europa worden zulke pesticiden nog volop gebruikt. Inspectiegegevens van de NVWA tonen aan dat groente en fruit uit deze landen vaak veel restanten bevat van bestrijdingsmiddelen die in de EU verboden zijn ­– juist vanwege de risico’s voor de consument. Ook de boer loopt gezondheidsrisico’s door deze schadelijke middelen te gebruiken.
Als grote afnemer en belangrijke marktpartij heeft u de troeven in handen om ervoor te zorgen dat ons voedsel zonder dit soort schadelijke middelen wordt geteeld. Dat is niet alleen een goed idee voor mij als consument, maar ook voor de boer die het voedsel produceert.
Daarom verzoek ik u om zo snel mogelijk extra inkoopvoorwaarden te stellen waarmee er een eind komt aan het gebruik van pesticiden waarvan in Europa is vastgesteld dat ze risico’s voor de volksgezondheid kunnen opleveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten