Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 16 oktober 2018

Pechtold (D66) weg, de echte redenen

D66 tweedehands autoverkoper Pechtold stapte onlangs plotseling uit de politiek, de partij zou behoefte hebben aan nieuw bloed en daarvoor het men een 'frisse' neoliberale koekenbakker gevonden, Rob Jetten.

Opperhufter Pechtold liegt makkelijker dan hij de waarheid spreekt, ook over de reden voor zijn vertrek heeft hij gegarandeerd gelogen, zoals hij bij zijn afscheid ook loog over de geweldige prestaties die D66 heeft binnengehaald........ Sinds D66 in Rutte 3 meeregeert zette het de volgende prestatie neer: niet het statiegeld voor kleine plastic flessen ihnvoeren, waar D66 oplichter Stientje van Veldhoven al jaren voor pleitte, maar die ze afschoot zodra ze aantrad als staatssecretaris voor infrastructuur en Waterstaat, met milieu in haar portefeuille (de combinatie alleen al!)

Of wat dacht je van het verhogen van de rente op leningen aan studenten, terwijl D66 al decennia preekt over gelijke kansen in het onderwijs, haken de kinderen uit arme gezinnen af, zij gaan niet meer studeren....... Met het besluit de rente te verhogen hebben deze kinderen gelijk gekregen met hun angst dat de regering van alles kan roepen, zoals de belofte dat de voorwaarden voor die lening hetzelfde zullen blijven, maar daar later toch op terug zal komen..... Met het besluit die rente te verhogen zal het universitair onderwijs meer en meer een zaak worden voor de 'hogere fractie' van de middeninkomens en voor de hoge inkomens....... Een uitbreiding van klassenmaatschappij 2.0 waaraan D66 de afgelopen 20 jaar fiks heeft meegewerkt.....

Verder nog het referendum dat NB door D66 om zeep werd geholpen, terwijl dat één van haar 'kroonjuwelen' was..... Bang voor teveel inspraak van de grote onderlaag in het volk, bijvoorbeeld bij belangrijke belastinghervormingen voor het bedrijfsleven, waar de laagste inkomens het enorme percentage van 37% inkomstenbelasting moeten betalen en de bedrijven straks nog maar 21% winstbelasting hoeven te betalen, waar er overigens al grote buitenlandse ondernemingen zijn die niet eens 15% belasting behoeven te betalen......

Vanmorgen werd bekend gemaakt dat de overheid ook de vennootschapsbelasting zal verlagen en de belasting op arbeid zal verminderen, terwijl de bedrijven die al dit geld ontvangen, hun werknemers sinds de crisis van 2008, amper of geen loonsverhoging hebben gegeven, ondanks het maken van dikke winsten..... Wel hebben de meeste eigenaren/zetbazen en managers van deze bedrijven in diezelfde tijd hun eigen inkomens fiks verhoogd, waar de totale percentages aan inkomstenverhoging de 15% ver overstijgen...*

Volgens Pechtold nam hij de beslissing om uit de politiek te stappen al in maart van dit jaar, typisch dat diezelfde maand een enorme fraude aan het licht kwam, waarin zijn naam opdook. Pechtold heeft als wethouder in Leiden documenten en andere zaken laten vervalsen om zo een stuk grond voor een 'prikkie' te kopen, dit door te stellen dat de grond vervuild was en de kosten daarvoor van de onteigeningsvergoeding van de eigenaar moesten worden afgetrokken en zo is het dan ook gegaan...... Onbegrijpelijk dat Pechtold met deze misdaad kon wegkomen, om niet te zeggen schandalig!

Dan is er nog het 'appartementje' in Scheveningen dat Pechtold van een Canadese vriend kreeg, zonder dit te melden in het geschenkenregister, met een fiks aantal leugens kwam hij ook daar vanaf zonder enige consequentie........ Trouwens als dit appartement in het geschenkenregister zou zijn bijgeschreven waren de rapen al even gaar geweest, een politicus mag een dergelijk cadeau nooit aannemen...... 

Benieuwd wat Pechtold na zijn politieke loopbaan nog krijgt toegeschoven, even een paar jaar wachten en nog rijker is deze corrupte smeerlap!! (ook een uiterst dik betaalde baan in het bedrijfsleven behoort tot de mogelijkheden, immers hij heeft 'goed werk geleverd' voor het grote bedrijfsleven.......)

Columniste Sietske Bergsma ziet Jetten, de opvolger van Pechtold, een al even grote oplichter als Pechtold, dat belooft niet veel goeds voor de toekomst....... Laten we hopen dat de bevolking eindelijk doorziet hoe ze dag in dag uit belazerd worden in Den Haag en eindelijk de straat opgaan om een humane politiek te eisen, i.p.v. het ijskoude, inhumane neoliberalisme, dat zeker door D66 wordt aanbeden (overigens door de meeste van de 'grote partijen', zelfs de PvdA dat nu wel een grote bek heeft, maar zo gauw ze met de kont op het pluche van het kabinet zitten, is alle eerdere kritiek als sneeuw voor de zon verdwenen.......)

Het volgende bericht komt van 9 for News:

De elite zet vol in op een posthumane generatie robotpolitici. Waarom de nieuwe D66-fractievoorzitter daar perfect in past

Afbeeldingsresultaat voor De elite zet vol in op een posthumane generatie robotpolitici. Waarom de nieuwe D66-fractievoorzitter daar perfect in past

in Binnenland 12 oktober 2018 07:30 37 Reacties 

Even leek het erop dat een Bilderberger een Bilderberger zou opvolgen als D66-fractievoorzitter. Dat gebeurde niet: Rob Jetten volgt Pechtold op, die aankondigde dat hij opstapt als Kamerlid en partijleider.

Pechtold werd door partijgenoten ‘een parel in de kroon van D66’ genoemd, een partij die ‘in de breedte stevig staat’.

Hij was in 2012 te gast op de Bilderbergconferentie (‘wat op de berg is, blijft op de berg’) en was als wethouder betrokken bij een enorme fraudezaak, waar vrijwel niets over in de media heeft gestaan.
Posthumane fake politics
Na korte tijd minister te zijn geweest onder Balkenende, kreeg hij liefst 9422 euro wachtgeld per maand**.

Tegen Omroep Gelderland zei hij overwogen te hebben om naar Den Haag te verhuizen, nota bene drie maanden nadat hij een appartement in Scheveningen had gekregen van een Canadese vriend.

Echt een parel in de kroon.

Roboteske’ Rob Jetten past helemaal in deze tijd van posthumane fake politics, waarin alles van waarde nutteloos is, waarin persoonlijke problemen en karakterfoutjes – zoals Pechtold die had – eindelijk helemaal kunnen verdwijnen, schrijft columnist Sietske Bergsma.

Vreemde tijden
Zeggen dat oorlog vrede is, boven onder is en een leugen een interpretatie, zonder een gezicht te vertrekken. Dat alles is Rob Jetten op het lijf geschreven, aldus Bergsma.

De elite zet vol in op een posthumane generatie politici die zonder wroeging het werk gedaan krijgt,” klinkt het.

Volgens haar gaan we nog vreemde tijden beleven.

Foto: 1Veertje Wikimedia Commons


Hier nog een reactie onder het 9 for News artikel:

Rikk
Net als de andere dertigers, helemaal ondergedompeld in de inmiddels 40 jaar durende “marktwerking” in een neo liberale periode. Allemaal denkend in termen van vraag & aanbod, efficiency, geld heen en weer schuiven (beetje meer beetje minder) en lekker gebekt opgeleid binnen de kaders van “marktwerking” en O ja, dat verdomde klimaat waar we aan ten onder gaan, zit er ook goed in. En lijvige rapporten schrijven dat kunnen we tegenwoordig allemaal als de beste. Authenticiteit is er helemaal uitgeramd.
Ze hebben het zelf allemaal niet eens in de gaten. En dat terwijl we in een periode zijn waarin visie op de toekomst en échte verandering van marktwerking en maatschappelijke ordening hoognodig zijn. Het bestaande blijven handhaven (slechts een beetje aan de knoppen draaien), zal leiden tot steeds meer duidelijke lachwekkende situaties.

Op naar de volgende recessie begin jaren twintig, wellicht al eerder. Dan gaan we zien of er nog visie – mensen rondlopen die uit het juiste hout gesneden zijn.
================================
* Zie: 'Met de intrekking van het plan tot afschaffing van de dividendbelasting, krijgt het grote bedrijfsleven alsnog een cadeau van 2 miljard........'

** Het genoemde bedrag kan niet kloppen, daar het uitermate ver boven het bedrag ligt dat zelfs de minister-president ontving en ontvangt. Waarschijnlijk bedoelt de schrijver een totaal bedrag aan wachtgeld dat Pechtold ontving, overigens geen misselijk bedrag......

Zie wat betreft onderwijs en D66 ook:
''Sociaal leenstelsel' rente aftrek: CDJA probeert op valse grond stemmen te winnen voor de komende verkiezingen'

'Ingrid van Engelshoven (D66 minister Onderwijs) wil stop op maximaal leenbedrag studenten'

'Rutte 3 met high five na algemene beschouwingen, een high five voor het belazeren van het Nederlandse volk'

'Pechtold verlaat de politiek, ofwel Pechtold ontvlucht het zinkend schip D66'

'Gerdi Verbeet (PvdA): jongeren moeten niet zeuren over grote prestatiedrang'

'D66 wil kinderen van 16 jaar stemrecht geven........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten