Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 12 december 2010

Een 19 jarige man en onze jongens en meisjes in Afghanistan

In Nieuwsuur gisteravond werd gesproken over een 19 jarige man gearresteerd in verband met het platleggen van de OM site eerder afgelopen week. Een 19 jarige man.
Even later was het onderwerp een documentaire, die gemaakt is tijdens de 'Nederlandse missie' in Afghanistan.
Nu heeft men het over jongens van 18, 19 en 20 jaar oud. Dus heb je iets met 'misdaad' te maken ben je desnoods op je 17e een man, maar als men het over mensen in overheidsdienst heeft zijn het jongens en meisjes (al eerder hoorde ik zelfs 23 jarigen als zodanig worden aangeduid).
Dan over de documentaire: je krijgt 'actie' te zien, dus veel schieten en door adrenaline 'doordrenkte' militairen.
Als tegenstelling krijg je beelden te zien, als de militairen 'vrij' zijn, de saamhorigheid is heel belangrijk, luidt het commentaar. Veel lol dus, een soort lol die de lol van 12 jarigen wel erg dicht benaderd, een argument om dat 'jongens en meisjes' er toch maar in te houden. Daarna krijg je nog beelden van de 'debriefing' te zien op Kreta. Zwaar onder de invloed van de harddrug alcohol en de daar voor de militairen bijhorende 'lol'. Niet om aan te zien. De officier die naast de documentairemaker in de studio aanwezig was, gaf als commentaar, dat het zuipen voor de meesten het belangrijkste is en dat is dan weer een argument tegen dat 'jongens en meisjes'. Maarrr overdag is er wel degelijk sprake van 'debriefing', er wordt dan gesproken over wat de militairen kunnen verwachten als ze terugkomen in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten