Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 16 december 2010

Een eerlijk stukje sharia gemarteld kaas

Afgelopen dinsdagavond bij Uitgesproken (EO Ned.2 ± 20.40u.) als één van de onderwerpen het aantal halal producten (volgens de sharia wetten bereid of geslacht 'voedsel') in de supermarkt, maar niet als zodanig aangeduid. Met name voor kaas betekent het, dat het stremsel voor deze kaas afkomstig is van de lebmaag van halal geslachte kalveren. Deze manier van islamitisch slachten (hetzelfde geldt overigens voor koosjer slachten, dat door Joden wordt gebezigd), geeft wetenschappelijk bewezen een pijnlijke te lange doodsstrijd.
Nederland is één van de grootste vleesexporteurs van de wereld (500 miljoen dieren worden hier per jaar geslacht, wat nou: vol is vol?), willen we dat blijven, zullen we dus tegemoet moeten komen aan de wensen van o.a. islamitische landen. Ook onze kaas en andere zuivel vindt gretige aftrek in het buitenland en dus ook in islamitische landen. De mislukte CDA dierenarts Ormel, vindt het niet aangeven van halal op de verpakking geen punt: "het is gewoon Nederlandse kaas" en: "het is eerlijke kaas". Deze hufter vindt het dus normaal, dat dieren die gemarteld zijn grootgebracht, ook nog eens zo'n dood kunnen ondergaan. Zoals zo vaak bij CDA'ers geldelijk gewin voor alles!
Overigens al dat slachten dat wij doen en dus ook het vele halal slachten, geeft een ongelofelijke berg slachtafval, dat tegenwoordig in van alles en nog wat wordt verwerkt, zoals in snoep. Dus de kans dat u een sharia goedgekeurd snoepje eet is erg groot, zeker omdat ook suikerbereiding (raffinage) onderhevig is aan de sharia wetgeving.
Dus niet alleen de marteling die dieren door halal of koosjer slachten ondergaan is wat mij betreft een achterlijk gebruik, maar ook, zoals de holle frasen roeper Elian, dit keer terecht in de uitzending opmerkte, het feit dat voedsel moet voldoen aan de sharia wetgeving, dat is toch te gek voor woorden (zeker als je daar niet van op de hoogte bent).
Dit alles is natuurlijk weer koren op de molen van de valswitte angst en haatzaaier Wilders.
Nogmaals zoals vaker hier gemeld, we zouden in het kader van beschaving, volksgezondheid, milieu en wereldvoedselvoorziening totaal moeten stoppen met het eten van vlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten