Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 29 december 2010

Urk, de burgemeester en alcohol

De burgemeester van Urk was gistermiddag te gast bij de EO op radio 1 (tussen 14.30 en 15.00u.). Een genot hoe deze fanatieke christenbroeder tekeer  gaat tegen duurzame energie. Zijn pleidooi is ontzettend goed doordacht, volgens gods rentmeester van Urk hebben de 'groenen' een monsterverbond gesloten met de 'kapitalisten', teneinde windmolens in gods Nederlandse grond te steken. Windmolens zijn, volgens deze dienaar van god, de meest gesubsidieerde vorm van energieopwekking. Hij zegt nog net niet, dat windmolens een werktuig van de duivel zijn. Natuurlijk is deze kwast een groot voorstander van kernenergie, en dat kernenergie is nu juist de meest gesubsidieerde vorm van energieopwekking (zie ook de tekst aan de rechterkant in dit blog).
Tijdens het gesprek wordt er gevraagd hoe het toch komt, dat juist in de 'christengemeenschappen' alcohol bij de jeugd zo'n groot probleem is. Dat verband wordt door de burgervader direct naar de vuilnisbak verwezen, de strakke christelijke opvoeding heeft niets met de latere alcoholproblemen te maken. Nee, hoe kom je erbij? De burgemeester klaagt over het slechte imago van Urk in de media, alleen ellende haalt de media. Als voorbeeld haalt de burgervader oud en nieuw erbij, dan zit onze jeugd in de kerk en hebben wij dus geen problemen. Laat de Urker jeugd het maar niet horen, nooit slapende honden wakker maken.
Naast de jaarwisseling als positieve gebeurtenis, noemt hij de visserij die nu zo verduurzaamd is en dat er verantwoord wordt gevangen. Hij vertelt er niet bij waar er wordt gevist, dat is namelijk vaak buiten Europa, de kusten van veel Afrikaanse landen zijn zo goed als leeggevist (zie ook de ellende met de Somalische piraten). Maar dat soort problemen liggen te ver verwijderd van Urk, het Urk van deze stuurman naast god...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten