Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 8 december 2010

Terug naar de 19e eeuw? Werk, studie en leven in de toekomst

Studeren in de toekomst? Als je ouders geld zat hebben, geen probleem. Werken in de toekomst? Geen ontslagbescherming, geen vaste maar flexibele 'contracten' (meteen een probaat middel tegen klokkenluiders), afschaffing van het minimumloon (laat mensen maar gerust 2 banen nodig hebben om rond te komen, hebben ze geen tijd om in opstand te komen, bovendien zal de gemiddelde leeftijd weer zakken). Op welk moment wordt kinderarbeid heringevoerd als middel tegen de hangjeugd en de drugsproblematiek?. Voor de machthebbers was de 19e eeuw een gouden eeuw, als je de tekenen en de pleidooien ziet en leest, zou je gaan denken dat er bewust wordt afgekoerst op een nieuwe 19e eeuw.
Voeg daarbij de opgeklopte en opgedrongen angst onder een groot deel van de bevolking, angst voor armoe, angst voor de islam en angst voorde 'ander', een explosief mengsel waar geen goeds uit voort kan komen, dat hebben 'we' geleerd uit de geschiedenis (of is dat een illusie?). 
Ook Bijsterveld, het bijtertje van het CDA, de gesjeesde verpleegkundige die nu minister van onderwijs is, wil een steentje bijdragen aan de verdere afbraak van het onderwijs. Eerder werden plannen bekendgemaakt om per 1 januari 2011, studenten, die een jaar te lang studeren € 3.000,-- aan studiebijdragen te laten terugbetalen, daarnaast eenzelfde bedrag ten laste van de universiteit. Rutte, onze marionet-kleuter-premier en zijn 'vieze' premier Verhagen (als minister van Buitenlandse zaken goedgekeurd door Geert zelf en de VS) hebben samen 20 jaar gestudeerd en als ik die twee zie rondlummelen vraag ik mij werkelijk af of die studie is afgemaakt. Voorts wil van Bijsterveld wil het onderwijs voor de 80ste keer hervormen, we weten wat de laatste hervormingen hebben opgeleverd, gelukkig neemt ze wel een paar goede zaken uit eerdere aanbevelingen over, zoals een niveau verhoging van het onderwijs. Alleen de manier waarop is een garantie voor het mislukken van deze plannen (en dat is voor een groot deel maar goed ook), zoals veel plannen van het Geertbruine kabinet, door bezuinigingen krijg je niet meer vakkrachten in de sector, maar juist minder. Het holle wanpresterende vat Bijsterveld is net als haar oude kleuterpremier Bakellende tegen de zesjes cultuur, welnu huppeltrut een advies van deze kant: neem als de sodemieter ontslag en laat het onderwijs over aan een echte vakkracht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten