Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 29 december 2010

Vuurwerk en de zorgen over de volksgezondheid

Het is weer bijna zover, oud en nieuw. Eerst de kerst, waar ruim 12 miljoen kerstbomen voor werden gekapt of gerooid, 10 tot 15% blijft onverkocht.  Na de kerst worden de meesten daarvan verbrand of versnipperd. Alles bij elkaar een bijzonder achterlijk gebruik, dat blijkt wel uit de cijfers. Nu dus de jaarwisseling van a.s. vrijdag op zaterdag. De overheid maakt zich druk over het roken, niet over het autorijden (als gevolg waarvan ± 18.000 mensen vroegtijdig overlijden, astma en andere luchtwegaandoeningen bij kinderen, enz.) en al helemaal niet over het vuurwerk. In 1993 werd er berekend, dat de uitstoot van het vuurwerk gelijk stond aan de uitstoot van de Hoogovens bij IJmuiden. Een paar jaar later werd er door het RIVM een rapport uitgebracht, waar uitvoerig werd ingegaan op de stoffen die zich na het vuurwerk in het milieu bevinden, hier een paar stoffen: kalium nitraat, zwavel, koolstof, strontium carbonaat, titanium, bariumnitraat, enz. enz. De stoffen worden in eerste instantie in de lucht gevonden, maar slaan natuurlijk ook neer op de grond en het oppervlakte water. De hoeveelheden vuurwerk die verkocht worden in Nederland zijn sinds die tijd minstens verdubbeld. 
Bij deze vuurwerkhysterie krijg je dan ook nog eens alle ongelukjes en ongelukken, angstige kinderen, ouderen en dieren .
Maar als het volk maar tevreden is, lult uw regering liever over roken, asielzoekers, bezuinigen, terreur en de te grote rechten van simpele arbeiders. Naast het rookgordijn van de jaarwisseling, houdt uw overheid u het hele jaar in een hypocriete 'rookhoudgreep'; leugens, bedrog, brood en spelen dat kan u ook in 2011 weer verwachten van uw volksvertegenwoordigers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten