Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 2 december 2010

Wie is er illegaal?

Gisteren een debat in de Tweede Kamer over illegaliteit, de discussie spitste zich toe op de hulp die 'illegalen' ontvangen in ons land. Waar men tot voor kort die hulp strafbaar wilde stellen, is die mening nu omgeslagen in niet strafbaar stellen. Dat is voor Gert Leers, de jokkende oud CDA burgemeester met een luchtje, natuurlijk een logische houding, immers veel hulp aan 'illegalen' komt van kerkelijke organisaties, echte christenen die het nieuwe testament van de bijbel goed hebben gelezen en veel van de stof in praktijk brengen.
Maar hoe kan je in godsnaam een mens als illegaal bestempelen. We wonen met z'n allen op een klein klote planeetje in een universum waar miljarden hemellichamen ronddraaien. Vandaag oorlog en ellende in Afrika (en nog wat continenten), morgen misschien hier en waar zijn wij welkom als hier de boel onverhoopt onderstroomt?
Kortom hypocriet nationalistisch gelul, Nederland vol? Hoe zit het dan met de 500 miljoen dieren die wij hier jaarlijks mishandelen en doden? Het voer voor die dieren halen wij uit landen, waar dit ten koste gaat van het milieu in het algemeen en de oerbossen in het bijzonder daarnaast ook nog eens ten koste van  de normale voedselproductie.

Muziektip: Colour line van de Asian Dub Foundation (illegale mensen bestaan niet, illegale aliens wel).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten