Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 11 december 2010

Wikileaks over het Vaticaan

Volgens een bericht in the Guardian, heeft het Vaticaan en met name onze grote bruine vriend RRRRRRatzinger, de huidige paus, zich meermalen in de internationale politiek gemengd met een lobby tegen de toetreding van Turkije als lid van de EU. Ook heeft de paus via diplomatieke kanalen geprobeerd om de christelijke waarden in de Europese grondwet te verankeren, daarnaast hoopte het Vaticaan dat met de toetreding van Polen tot de EU, de christelijke waarden van het (katholieke) gezin meer te verankeren als de belangrijkste leefvorm in de algemene politiek van Europa. Zoals ik al eerder meldde was de reden voor de grote steun van het CDA voor de Europese grondwet gebaseerd op het feit, dat de EVP (de Europese christelijke partij waarvan het CDA, de Poolse conservatieve christenen en bijvoorbeeld de partij van Berlusconi lid zijn) de grootste partij is in het Europese parlement, een partij die je zonder meer nog conservatiever (en corrupter) kan noemen dan het CDA.
Verder over het Vaticaan, velen zullen zeggen, dat het Vaticaan zich al vaak openlijk in politieke kwesties als abortus, het homohuwelijk en euthanasie heeft gemengd, dus niets nieuws. Evenredig is het zo dat mensen die zich op zaken als de Turkse deelname aan de EU richtten en durfden gewag te maken van de inmenging van het Vaticaan, werden beschuldigd van complotdenken. Toch fijn dat alles uitkomt, vind je niet? Het Vaticaan is intussen keihard bezig met de schade, die is ontstaan door de openbaarmaking van documenten, te beperken door ontkenning of andere onzin excuses.
Nogmaals de reactie van de diverse overheden, bedrijven (zoals Shell in Nigeria) en nu weer een orgaan als het Vaticaan, is die van een ongekende woede naast het bagatelliseren of zelfs domweg ontkennen van de feiten. Eén ding is zeker de waarheid over alle smerige spelletjes van overheden en bedrijven mag niet onthult worden, maar de doos van Pandora staat wagen wijd open en probeer die maar eens dicht te krijgen!

Intussen komen er op Wikileaks  meer en meer berichten los over de vuile rol die de CDA'ers Balkenende, Verhagen en de Hoop Scheffer de laatste 10 jaar hebben gespeeld. Wedden dat we volgend jaar zeker weten, dat de Hoop Scheffer zijn baantje als voorzitter van de NAVO te danken had aan de steun voor de illegale oorlog van de VS tegen Irak? (ondanks alle ontkenningen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten