Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 18 december 2010

Nieuwsuur en de actualiteit

Tijdens het 'zappen' kwam ik gisteravond terecht bij Nieuwsuur, een verslaggever, Theo Verbrugge, stond schijnbaar al de hele avond bij een moeilijk te berijden stuk weg in de buurt van Amsterdam. Na een kwartier kwam ik weer terecht bij Ned. 2, intussen was er een ander onderwerp 'aangesneden', nl. husky's in de sneeuw, aangelijnd en met de lijnen zo te zien in de knoop. Dat is dus de actualiteit, ik schat als eerste onderwerp het stokoude vervelende meisje Halsema, die na gisteren afscheid te hebben genomen van de politiek, de ene na de andere veer in haar asociale liberale reet geduwd kreeg.
Al het gezeur over de omroepen, kan dat peperdure suffe programma, met een soort van levende wasmachine in het decor, niet wegbezuinigd worden? We hebben intussen de NOS, de NPS, de NRT, ooit begonnen we met de NTS, Het niveau kachelt alleen maar verder achteruit, tot voor kort aapten de lokale omroepen (ook flinke belastinggeld slokkers) de landelijke na, nu lijkt het erop, dat de NOS de lokalen gaat na-apen.
Wat een ellende!

Anoniem zei
beter opletten, als je azijn wilt pissen. probeer raak te pissen, onze honden zaten namelijk niet in de knoop..... bril omhoog en anders gaan zitten met azijn pissen
eric dekkers zei
nou nou azijnpisser, je spettert nogal hoor.... meer recht in zee, dan recht door zee, het klettert even maar dan is het weg geëbt, en merk je er eigenlijk niets meer van. is je toetsenbord kapot? hij geeft alleen hopofdletters, of wil je hiermee kracht bijzetten misschien? ook de lijnen zaten niet in de knoop, echt beter opletten hoor. ik ben het trouwens niet met je eens, behalve het risico dat er mensen op het idee gebracht worden een husky te kopen. maar ben ik ineens verantwoordelijk voor de hebzucht van mensen die hondjes willen omdat ze zien dat ik er plezier van heb? ben ik verantwoordelijk voor zoals jij dat noemt foute fokkers? denk je dit soort problemen op te kunnen lossen met struisvogelpolitiek, en geen plezier met honden maken, of vooral niet laten zien? waarom zou ik trouwens niet het recht hebben honden voor mijn karretje te spannen? ik laat me toch ook niet uit over de kwaliteit van de azijn die je pist, of trek je recht om dit te doen in twijfel? jager / verzamelaar ? je weet er dus duidelijk niks van, en toch azijn zeiken? ik denk toch dat je maar moet gaan zitten azijn zeiken in plaats van staan, je zeikt bijna overal naast.
 
 Beste Eric Dekkers, In mijn reactie heb ik niet gezegd dat de lijnen alsnog in de knoop zaten, ik gaf aan dat ik niet gezegd heb dat de honden in de war zaten. Als je de tv beelden, die de lijnen even lieten zien bekijkt, zou je kunnen denken dat ze in de war zitten en helaas beschik ik nog niet over een 3D tv. In mijn blog wil ik, dat de reacties meteen te zien zijn, dus zonder eerst een te 'klikken'. Dat is niet mogelijk, dus doe ik het later zelf, een vervelende bijkomstigheid is dat het lettertype in het voorbeeld er net zo uitziet als de rest, maar na publicatie hoofdletters laat zien. Deze reactie heb ik geschreven met een kleinere lettergrootte, dus hopelijk gaat dit nu goed. Het is dus niet bedoeld om mijn woorden kracht bij te zetten. U hebt het over mijn toetsenbord, als ik uw bericht nalees, zou ik zeggen dat er met uw toetsenbord ook wat mis is, of is de wijze van hoofdletter schrijven veranderd in 'hopofdletters', misschien een toetsenbord aanschaffen met heel grote toetsen, voor dat uw reacties in het niets zeiken zijn weg geëbd. Overigens snapt u de strekking van mijn bericht niet (en waarschijnlijk het hele blog niet), ik maak mij kwaad om kul nieuws in een serieuze actualiteiten rubriek, een actualiteiten rubriek, die het god betere, ook nog eens sport uitzendt (zo zal u uw hobby ook wel noemen). U mag van mij zoveel plezier maken met uw honden als u dat zelf goed dunkt, en u zal wel met een argument komen, dat husky's worden gefokt voor het trekken van sledes. Inuit gebruiken die dieren al eeuwen voor het trekken van hun sledes, hoewel ook daar de tijd niet stil staat en de meesten allang met sneeuwscooters werken. Over de meer dan achterlijke bonthandel, die incidenteel misschien nog sledehonden gebruiken, zal ik het maar niet hebben. Voor mij is één ding duidelijk, dit soort gebruik van honden past niet in deze tijd (en plaats). De Azijnpisser.
 

5 opmerkingen:

  1. beter opletten, als je azijn wilt pissen.
    probeer raak te pissen, onze honden zaten namelijk niet in de knoop.....
    bril omhoog en anders gaan zitten met azijn pissen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nou nou azijnpisser, je spettert nogal hoor....
    meer recht in zee, dan recht door zee, het klettert even maar dan is het weg geëbt, en merk je er eigenlijk niets meer van.
    is je toetsenbord kapot? hij geeft alleen hopofdletters, of wil je hiermee kracht bijzetten misschien?
    ook de lijnen zaten niet in de knoop, echt beter opletten hoor.
    ik ben het trouwens niet met je eens, behalve het risico dat er mensen op het idee gebracht worden een husky te kopen.
    maar ben ik ineens verantwoordelijk voor de hebzucht van mensen die hondjes willen omdat ze zien dat ik er plezier van heb?
    ben ik verantwoordelijk voor zoals jij dat noemt foute fokkers?
    denk je dit soort problemen op te kunnen lossen met struisvogelpolitiek, en geen plezier met honden maken, of vooral niet laten zien?
    waarom zou ik trouwens niet het recht hebben honden voor mijn karretje te spannen?
    ik laat me toch ook niet uit over de kwaliteit van de azijn die je pist, of trek je recht om dit te doen in twijfel?
    jager / verzamelaar ? je weet er dus duidelijk niks van, en toch azijn zeiken?
    ik denk toch dat je maar moet gaan zitten azijn zeiken in plaats van staan, je zeikt bijna overal naast.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Eric Dekkers,
    In mijn reactie heb ik niet gezegd dat de lijnen alsnog in de knoop zaten, ik gaf aan dat ik niet gezegd heb dat de honden in de war zaten. Als je de tv beelden, die de lijnen even lieten zien bekijkt, zou je kunnen denken dat ze in de war zitten en helaas beschik ik nog niet over een 3D tv. In mijn blog wil ik, dat de reacties meteen te zien zijn, dus zonder eerst een te 'klikken'. Dat is niet mogelijk, dus doe ik het later zelf, een vervelende bijkomstigheid is dat het lettertype in het voorbeeld er net zo uitziet als de rest, maar na publicatie hoofdletters laat zien. Deze reactie heb ik geschreven met een kleinere lettergrootte, dus hopelijk gaat dit nu goed. Het is dus niet bedoeld om mijn woorden kracht bij te zetten. U hebt het over mijn toetsenbord, als ik uw bericht nalees, zou ik zeggen dat er met uw toetsenbord ook wat mis is, of is de wijze van hoofdletter schrijven veranderd in 'hopofdletters', misschien een toetsenbord aanschaffen met heel grote toetsen, voor dat uw reacties in het niets zeiken zijn weg geëbd. Overigens snapt u de strekking van mijn bericht niet (en waarschijnlijk het hele blog niet), ik maak mij kwaad om kul nieuws in een serieuze actualiteiten rubriek, een actualiteiten rubriek, die het god betere, ook nog eens sport uitzendt (zo zal u uw hobby ook wel noemen). U mag van mij zoveel plezier maken met uw honden als u dat zelf goed dunkt, en u zal wel met een argument komen, dat husky's worden gefokt voor het trekken van sledes. Inuit gebruiken die dieren al eeuwen voor het trekken van hun sledes, hoewel ook daar de tijd niet stil staat en de meesten allang met sneeuwscooters werken. Over de meer dan achterlijke bonthandel, die incidenteel misschien nog sledehonden gebruiken, zal ik het maar niet hebben. Voor mij is één ding duidelijk, dit soort gebruik van honden past niet in deze tijd (en plaats).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. beste azijnpisser,
    ik snap inderdaad de bedoeling van het hele blog niet, maar dat zal wel aan mij liggen.
    ik zal een toetsenbord zoeken met grotere toetsen, goede tip.
    ik vind dit blog wel een duidelijk voorbeeld van iemand met teveel tijd, waarschijnlijk is dat dan weer wel van deze tijd?
    hoe dan ook, zelfs een azijnpisser heeft recht op een eigen mening, al is die mening naar mijn mening dom, kortzichtig en achterhaald. wellicht ben je onbekend met het feit dat in Alaska, Canada en Lapland het gebruik van sledehonden aangemoedigd wordt om het gebruik van de stinkende en lawaaierige sneeuwscooters in te perken.
    over stil staan in de tijd gesproken, maar je baseert wel je mening op achterhaalde zaken, zijn je andere meningen op een soortgelijke manier onderbouwd?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beste Eric,
    wat ik met mijn tijd doe, is gelukkig nog steeds mijn zaak, maar geloof mij, mijn tijd is kostbaar. Nederland zit nog niet in de nieuwe ijstijd, dus wat jij met je honden doet is niet functioneel, maar puur een hobby. Intussen heb ik begrepen, dat men in gebieden waar dit gebeuren nog wel functioneel is, de sledehond meestal geen husky is, dit vanwege de vacht. De hondenkar is hier schat ik zo'n 80 jaar geleden verboden, ik vraag mij af hoe dat zich verhoudt tot sledehonden.
    Ik houd niet van de jacht op zeehonden, walvissen enz., de kleine groep inheemsen die dat puur voor zelfbehoud op traditionele manier en op menswaardige manier doet, zal ik niet lastigvallen, als ik ze op andere gedachten kan brengen zal ik dat zeker doen. Hetzelfde geldt voor sledehonden, en wat het milieu betreft zal je wel gelijk hebben.
    Eric dit gezeur kost me echt teveel tijd, mijn opzet was de kulnieuwswaarde van het onderwerp in Nieuwsuur aan te tonen.
    Ik wens jou en je honden veel plezier zonder sneeuw in 2011.

    BeantwoordenVerwijderen