Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 13 november 2017

Belastingontduiking/ontwijking kost de belastingbetalers wereldwijd honderden miljarden op jaarbasis......

Gordon Brown is zonder meer een klootzak, echter n.a.v. de 'Paradise Papers' doet hij terecht een oproep aan de G20 eindelijk op te treden tegen belastingontduiking/ontwijking, beide een zware misdaad, waarbij de laatste in ons land is gelegaliseerd middels uiterst kromme wetgeving......

In Nederland wordt naar schattingen jaarlijks 30 miljard aan belastingen ontdoken door grote bedrijven, o.a. via brievenbusconstructies in het buitenland.......... Terwijl de laagstbetaalden intussen 37% inkomstenbelasting betalen, aanmerkelijk meer dan bedrijven, deze mensen weten voor een groot deel bij god niet hoe ze rond moeten komen..........

Avaaz heeft de petitie van Brown aan de G20 overgenomen, om zo eindelijk tot een verbod met echte (gevangenis-) straffen te komen en belastingparadijzen te ontmantelen. Lees en teken de petitie ajb en zegt het voort:

Miljarden aan belasting ontdoken door megabedrijven

Beste vrienden, 

Acht jaar geleden probeerde ik als premier van het Verenigd Koninkrijk en voorzitter van de G20 een einde te maken aan belastingparadijzen. Maar de "Paradise Papers" laten zien dat er nog steeds miljarden worden doorgesluisd naar donkere hoeken van de wereldeconomie

Het is een groot onrecht dat de rijksten de dans ontspringen terwijl de rest betaalt voor gezondheidszorg, onderwijs en bescherming voor de meest kwetsbare groepen. 

We hebben nu een uitgelezen kans om daar een einde aan te maken -- met een internationaal akkoord dat belastigparadijzen illegaal maakt, en boetes en gevangenisstraffen oplegt aan belastingontduikers. De G20, de leiders van 's werelds grootste economieën, kunnen ervoor zorgen dat dit gebeurt. 

Sluit je bij mij aan en teken deze open brief aan de Argentijnse president Mauricio Macri, de voorzitter van de G20 -- zodra we een miljoen handtekeningen hebben opgehaald zal ik de petitie persoonlijk aan hem overhandigen. En hem en andere G20-leiders oproepen de taak waar we in 2009 aan begonnen af te maken. Teken de brief in één klik 


Aan president Mauricio Macri en alle leiders van de G20:
De economische ongelijkheid heeft een ontstellend niveau bereikt -- 8 mensen bezitten evenveel vermogen als de helft van de wereldbevolking.
En deze kloof wordt steeds groter, mede dankzij de obscure wereld van belastingparadijzen waarin miljarden aan onze economieën worden onttrokken. De rijken worden rijker en de rest betaalt de prijs.

Acht jaar geleden sprak de G20 af een einde te maken aan deze praktijken. Het is tijd om deze afspraak na te komen. Wij roepen u op om onmiddelijk een einde te maken aan belastingparadijzen en ervoor te zorgen dat zij die ze mogelijk maken verantwoordelijk worden gehouden.

Niemand zou mogen ontkomen aan de plicht om belasting te betalen en bij te dragen aan het algemeen belang. Het is uw verantwoordelijkheid om daarop toe te zien. Wij, burgers van over de hele wereld, eisen dat u in actie komt.

Hoogachtend, 
================================

Het is zelfs zo zot, dat grote Griekse bedrijven in Nederland en andere belastingparadijzen de Griekse belasting ontduiken middels brievenbusconstructies, terwijl de Grieken aan de bedelstaf zijn geraakt en de regering van het land in feite is overgenomen door de EU en het IMF. Eén van de hoofdverantwoordelijken, PvdA opperhufter Dijsselbloem, had als minister van Financiën in Rutte 2 geen zin om deze bedrijven aan te pakken, terwijl hij als voorzitter van de Eurogroep het Griekse volk keer op keer schoffeerde........ Het land is er intussen alleen maar verder op achteruit gegaan, daar het de rentebetalingen en boetes niet eens kan betalen, laat staan dat Griekenland de veel te grote schulden kan inlossen........ De schulden werden gemaakt door de opvolgende Griekse corrupte regeringen en het ontbreken van toezicht door de centrale banken van de landen die deze regeringen geld op de pof leenden......... Dit terwijl een kind had kunnen weten dat je de Grieken alleen geld kon lenen met uitgebreide voorwaarden en garantstellingen...... In Nederland was CDA kakzever Wellink daarvoor verantwoordelijk als disfunctionerend president van De Nederlandse Bank...... Het is dan ook een gotspe dat de verantwoordelijke banken en andere financiële instellingen (ook die in Nederland), die Griekenland het geld op de pof leverden, schadeloos zijn gesteld met het belastinggeld van de landen waar die banken en instellingen zijn gevestigd!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten