Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 15 november 2017

RWE maakte 2 miljard winst op kolenstroom, goed voor de aandeelhouders..........

WDR 5 maakte gistermiddag rond 13.47 u. bekend, dat dit bedrijf de afgelopen negen maanden een winst van 2 miljard euro heeft gemaakt, tegen een verlies een jaar eerder. Overigens zijn er meerdere cijfers te vinden over de winst, die elkaar tegenspreken.

Een paar zaken zijn echter zeker: na een paar jaar kwakkelen gaat het zo goed, dat RWE weer dividend gaat uitkeren. De winst werd door RWE met name gemaakt op steenkoolstroom, zo ongeveer de smerigste vorm van energieopwekking die er is...........

RWE keert dividend uit, terwijl het bedrijf amper heeft gespaard over alle jaren dat het gesubsidieerd atoomstroom produceerde, sparen voor de afbraak van de kerncentrales......... 'Uiteraard' mag de belastingbetaler daar voor opdraaien, zoals deze ook mag betalen als er een fiks ongeluk gebeurt met zo'n centrale, immers geen verzekeringsmaatschappij wil deze dag des oordeels machines in haar verzekeringsportefeuille.........

De Duitse regering verordonneerde vorig jaar, dat de bedrijven die kerncentrales hebben, in totaal 23,4 miljard moesten storten in een pot t.b.v. de toekomstige sloop van deze centrales. Een bedrag dat volgens deskundigen volkomen ontoereikend is voor dat doel........ Met andere woorden: de regering Merkel heeft deze enorme schuld van deze bedrijven kwijt gescholden, tegen een volkomen ontoereikend bedrag.... Meer dan schunnig!!

'Fijn hè dat de aandeelhouders van RWE geld verdienen aan het naar de kloten helpen van de aarde.....??!!! Aandeelhouders die aan alle kanten worden gefêteerd door de verschillende overheden, zoals Rutte 3 nu met het afschaffen van de dividendbelasting voor buitenlandse bedrijven....... Schunnig trouwens dat aandeelhouders van Nederlandse grote bedrijven al geen belasting hoefden te betalen over hun winsten....... Het is een gotspe dat Rutte c.s. zo durven te liegen over dit cadeau voor aandeelhouders, die al zo worden voorgetrokken op (kleine) spaarders........... Heb de pest aan haatprofeet Wilders, maar hij had groot gelijk met zijn opmerking dat Rutte NB heeft gewerkt voor Unilever en een vriend van hem commissaris is van Akzo Nobel, m.a.w. er is hier sprake van belangenverstrengeling en politiek lobbyisme t,b,v, multinationals....... Ordinaire fraude!!

Zie ook: 'Duitse belastingbetaler draait op voor atoomafval van o.a. RWE en E-on.......'

       en: 'Afschaffing dividendbelasting: aap uit de mouw >> multinationals hebben Rutte 3 in de zak!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten