Pagina's

vrijdag 31 december 2010

Een borrel voor de echte macht

Gisteravond in Nieuwsuur een verslag van een borrel voor de top van het bedrijfsleven, de ware machthebbers in dit land en de politici die de slippendragers van deze figuren zijn. Het tuig lacht zich tranen, de hele zooi verknalt, het land een zetje richting crisis gegeven, zich krom verdiend (niet krom gewerkt), dit alles zonder enige consequentie, de lasten gaan naar modaal en lager, die draaien er voor op de komende tientallen jaren. Het witteboordentuig durft zelfs de schuld voor een aantal misstanden te leggen bij het kapitalisme, waar zij nota bene de vertegenwoordigers van zijn.

Maar ja het klootjesvolk met 2 hersencellen begrijpt er toch geen reet van en je kan tegenwoordig roepen wat je wilt, dat zag je met de laatste verkiezingen. Het roze gestrikte CDA varken de Jager verklaart dat het nog even duurt voor we de banken echt kunnen aanpakken (?!). Deze hufter, die samen met zijn voormalige PvdA draaikontbaas Bos, kruideniers die voor een half procentje meer hun geld stalden in IJsland, hun verloren geld tot € 100.000,-- teruggaven uit de belastingpot en banken voor miljarden schadeloos stelden. Sinds het vertrek van Bos heeft de Jager intussen al miljarden in een diepe put gedonderd voor Griekenland, Ierland enz., nee dat zie ik verkeerd, het komt terug volgens de Jager, of gelooft u dat ook allang niet meer?

Dit alles tegen de 'sociale' achtergrond, die Bos bij aanvang van zijn ministerschap beloofde, namelijk de voedselbanken overbodig te maken, de vraag naar voedselbanken is niet minder maar meer geworden, er is intussen zelfs een kledingbank bijgekomen.
Terug naar de borrel: de mening van het tuig, dat aan de knoppen draait, over de hypotheekrenteaftrek: afblijven! De euro? tegen elke prijs (letterlijk) steunen. Als je wilt weten hoe de echte boeven er tegenwoordig uit zien en gekleed gaan, even naar Uitzendinggemist.

In de studio zat hoogleraar Jacobs van de Erasmus Universiteit Rotterdam, om hoegenaamd niets toe te voegen dan wat gereutel. Er wordt tegenwoordig nog al eens geklaagd over het niveau van de studenten, wat dacht je van het niveau van de hoogleraren? Balkenende, de Jager, de Hoop Scheffer enz.
Eén persoon 'sprong eruit', dat was Boonstra in de studio, ondanks het achteruit z'n keel lullen, had hij nog echt een paar van belang zijnde zaken te melden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten