Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 12 september 2014

Sterk mag voor de zoveelste keer haar lamme plannen voor de jeugdwerkloosheid uitleggen......

De zwaar overbetaalde CDA huppelkut Sterk, mocht voor de zoveelste keer vanmiddag haar lamme, totaal zinloze plannen uitleggen op de publieke zender Radio1. Men denkt in Den Haag blijkbaar, dat wanneer je maar lang genoeg onzin verkoopt, de burgers daar wel intrappen. Nu heeft ze een werkweek bedacht voor jongeren, waarin ze in contact komen met het bedrijfsleven........ De draadjestrut had dit keer zelf twee werkloze jongeren geselecteerd, om mee te nemen naar de studio. Eén die antropologie had gestudeerd en één die geschiedenis had gestudeerd. De vrouw van antropologie vertelde zelfs enigszins verbolgen dat ze onder haar niveau moet werken, op MBO niveau nog wel, zodat ze amper rond kan komen, kijk dat die 'MBO jongeren' amper rond kunnen komen is hun eigen schuld, hadden ze maar een beter 'stel hersenen' moeten hebben, ja toch.....?! Op een gegeven moment stelde dezelfde vrouw nog, een van te voren bedachte vraag  aan Sterk, die daar heel 'wijs' antwoord op gaf, jezus christus!!! Natuurlijk ratelde kakelkip Sterk over het cliché pretstudies, alsof ze zelf had ontdekt, dat sommige studies niet zo goed zijn, als je een baan zoekt.

Sterk wil nu 7 jarigen meenemen naar bijvoorbeeld garages, zodat ze zien hoe leuk dat werk is, kijk en dat ze daar weinig mee verdienen, maakt niet uit, Oh nee, Sterk vertelde dat dit wel belangrijk is, dat moet ze vooral het beroep van monteur noemen.......... ha! ha! ha! ha! Op ADHD manier kakelde Sterk weer door over haar aan een theekrans ingestudeerd lul praatje. Vorig jaar had ze een overeenkomst met de boeven van koppelbaas uitbuiter Randstad (die daar waarschijnlijk een kapitaal aan verdiende), toen werd er als doel van een fiks aantal banen beloofd, die er zonder al die inspanningen ook waren gekomen...... De volksverlakker!!!

Het wordt de hoogste tijd, dat we het hier over een heel andere boeg gooien, kijk naar de prijzen die je voor alles moet betalen, als er een loodgieter langskomt, rekent die al € 50,-- voorrijkosten, dat is ruim meer dan 100 oude guldens, de huren zijn niet meer op te brengen, voor het goorste hok betalen jongeren nog 350 euro per maand. Iedereen zou een basisinkomen moeten krijgen, waarmee men rond kan komen, waarbij werkenden minstens een kwart meer verdienen. Nu gaan de salarissen voor jongeren vaak jaar op jaar onderuit, een groot schandaal. Trouwens gezien de voortschrijdende automatisering zal een steeds groter deel van de bevolking niet meer aan werk kunnen komen. Daarop inzetten is van het grootste belang!!! Dan is het ook minder erg, als jongeren voor een pretstudie kiezen en kunnen ze hun opgedane kennis, bijvoorbeeld in ontwikkelingslanden gebruiken, ze worden al betaald en kunnen zo ontwikkelingshulp bieden, twee, wat zeg ik, drie vliegen in één klap!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten