Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 27 september 2014

Boekestijn's analyse van de woede bij jihadisten: onbegrip van onze 'succesvolle' levenswijze.......

VVD leeghoofd Boekestijn, was gisteren te gast bij Radio1. Hier zat dit onmetelijke leeghoofd te vertellen, dat de woede bij jihadisten, vooral voorkomt uit onbegrip. De westerse jongeren zuipen en doen maar raak en allah straft ze niet, sterker het westen is uiterst succesvol, dat leidt tot onbegrip en woede bij die jongeren, die zich daarom aansluiten bij terreurgroepen als IS...... ha! ha! ha! ha! ha!

Hé enorme drollenvanger, wat dacht je van een illegale oorlog (over terreur gesproken) door de VS, o.a. met Nederlandse steun en hulp gevoerd tegen Irak, waarbij meer dan 1 miljoen mensen omkwamen. Of de aanhoudende massamoord op Palestijnen en de bloedbaden in de Gazastrook, door de terreurfascisten van Israël, dat kan doen wat het wil, zonder ook maar op de vingers getikt te worden..... Is het dan vreemd, dat jongeren, die zich al afgewezen voelen (en weten), door onze en tevens hun maatschappij, zich verbonden voelen met bevolkingsgroepen die gruwelijk het onderspit delven door westerse terreur, groepen die middels hun geloof, verwant zijn met deze jongeren?

Daarbij dat succesverhaal van het westen, is een wel zeer kortzichtig succes, gefundeerd op verregaande uitbuiting in de arme landen, die het best vergeleken kan worden met slavernij... Oké je kan dat Boekestijn eigenlijk niet kwalijk nemen, zijn denkraam is veel te klein, om echte analyses te kunnen maken, maar voor de 'goede orde toch nog even door met zijn lulverhaal. Succesverhaal? Succes waarbij geen rekening wordt gehouden met de aanslag, die hiermee op het wereldmilieu wordt gepleegd... Want vergeet niet, dat we hard bezig zijn, ons thuis, de wereld onbewoonbaar te maken, om dit te herstellen is uiteindelijk een veelvoud nodig, van wat het westen aan kapitaal bij elkaar heeft geschraapt, als het nog mogelijk is, iets terug te draaien.......... Neem bijvoorbeeld de schaliegaswinning in de VS, in grote gebieden is het grondwater al voor vele generaties verpest. Overtollig, met uiterst giftige chemicaliën vervuild water, dat voor het fracken wordt gebruikt, mag zonder enige kosten op  zee geloosd worden, niet met duizenden liters tegelijk, maar miljarden liters..... Dan het maanlandschap dat achterblijft, nadat de bronnen (behoorlijk snel) uitgeput zijn, waarbij de bovengrond ook nog eens vervuild achterblijft. Om nog maar te zwijgen over het methaangas, dat ontsnapt bij het fracken. Al deze zaken worden niet meegerekend in de prijs van het schaliegas.... Door deze 'goedkope' fossiele brandstof, heeft de VS grote hoeveelheden kolen over, die het voor dumpprijzen verkoopt op de wereldmarkt, waardoor de kolenverbranding, uiterst gevaarlijk voor het milieu en de luchtkwaliteit, behoorlijk is toegenomen........
Nee, om met CDA dombo Eurlings te spreken: al met al een waanzinnig succes, om jaloers op te worden!!!

Weet je waar jij geschikt voor bent, Boekestijn: rondleidingen geven in het sprookjesbos van de Efteling, ongelofelijke droplul!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten