Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 6 augustus 2016

Bernard Hammelburg: minder gebruik van olie is goed voor astmapatiënten...........

Kwam afgelopen donderdag, sportontwijkend terecht in het programma van BNR's volvette 'buitenlanddeskundige' Hammelburg, daar hoorde ik hem met Sybren de Jong van het Haags Centrum Strategische Studies (HCSS) spreken.

Volgens de Jong zijn de olie[prijzen o.a. zo laag, daar de VS grote hoeveelheden olie op de wereldmarkt dumpt, iets dat werd en wordt gedaan in samenspraak met de reli-fascistische dictatuur in Saoedi-Arabië (dat laatste noemde de Jong overigens niet...)..... Al zou de eerste aanzet tot het vol laten lopen van de wereldmarkt met olie, door SA zijn gedaan als reactie op de winning van schalie-olie in de VS. Echter de belangrijkste reden schijnt de Jong te zijn ontgaan: het laag houden van de olieprijs, wordt vooral gebruikt als economisch wapen o.a. tegen Rusland, Venezuela, Iran en Brazilië........ Wat betreft de schalie-olie en -gaswinning, stelde de Jong, dat de VS een manier heeft gevonden om schalie-olie kostenefficiënt op de markt te brengen....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Het kostenefficiënt winnen van schalie-olie is de grootste kul: de VS heeft enorme bedragen aan subsidie in het winnen van schalie-olie en-gas gestopt...... Daarnaast worden er geen, of amper kosten in rekening gebracht voor de enorme ravage die het fracken boven en onder de grond toebrengt...... Om nog maar te zwijgen over het lozen van miljarden liters chemisch verontreinigd water in de natuur (zee en rivieren), water dat vaak zonder enige belemmering (gratis) mag worden geloosd....... 'Kostenefficiënt....' ha! ha! ha! ha! ha!

Nee, een echte deskundige, die de Jong, maar wat wil je: hij maakt deel uit van HCSS, een oorlogshitsers instituut, dat door topgraaier en superlobbyist Rob de Wijk werd opgezet voor de belangenbehartiging van het militair-industrieel complex, de VS en de NAVO...... Uiteraard verdedigt dit instituut de inhumane ijskoude neoliberale status quo in het westen, daarbij hoort o.a. ook het verdedigen van het fossiele brandstof gebruik.......

Hammelburg wou even een sarcastische grap maken, toen hij stelde, dat met de inzet op duurzame energie, er minder olie wordt gebruikt en dat dit goed is voor astmapatiënten....... Waarop de Jong stelde, dat hij één van die astmapatiënten is........ Alsof de mensen die last hebben van luchtvervuiling, vooral een kleine groep is, die al een kwaal van de luchtwegen onder de leden had......

Alleen al met de uitstoot door autorijden, overlijden in Nederland jaarlijks 18.000 mensen vroegtijdig, meestal na een akelig ziekbed..... Daarnaast lopen grote aantallen kinderen jaarlijks long- en luchtwegklachten op door diezelfde luchtvervuiling van auto's........ Ter vergelijking: jaarlijks overlijden 20.000 rokers vroegtijdig na een meestal akelig ziekbed, maar 'die kiezen daar zelf voor...'

Wat betreft de totale luchtkwaliteit bungelen we in Nederland onderaan in de EU, 'geen reden dus om te minderen op het gebruik van fossiele brandstoffen.........' Hammelburg is niet alleen een leeghoofd, maar ook een enorme hufter!

Voor ik weer kon overschakelen naar een andere zender, werd VVD leeghoofd Boekestijn aangekondigd als 'EU-deskundige....' ha! ha! ha! ha! ha! Bleef nog 'even hangen' en hoorde Boekestijn toen zeggen, dat we afhankelijk zijn van Turkije wat betreft de militaire luchtmachtbasis Incirlik..... 'We?' Incirlik mag door de VS gebruikt worden voor de illegale oorlog die het ontketend heeft in Syrië.... Wist niet dat we al onderdeel zijn van de grootste terreurnatie ter wereld: de VS.......... Wat een zulthoofd!

Voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden, dit geldt niet voor het label 'S. de Jong'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten