Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 12 augustus 2016

Israël bedreigt mensenrechtenjurist in Nederland........

Het volgende artikel vond ik op het blog van Stan van Houcke, hij nam het over van NRC.

Mensenrechtenjurist in Nederland ernstig bedreigd

Internationaal Strafhof

Nada Kiswanson wordt met de dood bedreigd. De intimidaties verwijzen naar haar werk voor het Internationaal Strafhof.
Leonie van Nierop 10 augustus 2016


Een buitenlandse juriste wordt sinds een half jaar ernstig bedreigd op Nederlandse bodem. De doodsbedreigingen hebben betrekking op haar werkzaamheden voor het Internationaal Strafhof, dat zetelt in Den Haag. De juriste levert het Hof materiaal aan voor het zogeheten vooronderzoek dat het Hof uitvoert naar mogelijke oorlogsmisdrijven door Israël in Palestina.
Omdat de dreigementen verwijzen naar haar werk, en vanwege de geavanceerde technieken die de bedreigers gebruiken, vermoedt de juriste dat Israëlische diensten achter de bedreigingen zitten. Die „wensen niet te reageren op zulke beschuldigingen”, aldus het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken.
De Nederlandse autoriteiten nemen de kwestie zeer hoog op, blijkt uit gesprekken met betrokkenen. De ministers van Buitenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie zijn op de hoogte, net als de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Het Openbaar Ministerie neemt de zaak naar eigen zeggen „zeer serieus”. De juriste krijgt „bewaking en beveiliging”.
Het is voor zover bekend voor het eerst dat een mensenrechtenactivist die werkt met het Internationaal Strafhof in Nederland wordt bedreigd.
Lees het hele verhaal over de bedreigingen aan het adres van de juristeZe dacht dat Nederland veilig was

Dreigtelefoontjes

Het gaat om de 31-jarige Nada Kiswanson, die voor de Palestijnse organisatie Al Haq werkt. Kiswanson heeft de Jordaanse en de Zweedse nationaliteit en woont met haar Nederlandse man en dochter nabij Den Haag.
Thuis ontving ze dreigtelefoontjes en bloemen met een intimiderende boodschap. De bedreigers weten telkens anonieme telefoonnummers van Kiswanson te achterhalen en laten via verschillende landen van zich horen.
Het onderzoek naar de dreigementen staat onder leiding van advocaat-generaal Simon Minks van het arrondissementsparket Den Haag, die gespecialiseerd is in internationale strafzaken als oorlogsmisdrijven en terrorisme. Het OM onderzoekt „diverse scenario’s”. Het kan op dit moment niet uitsluiten dat Israël achter de bedreigingen zit, maar trekt nog geen conclusies, zolang het onderzoek loopt. Er staan verscheidene internationale rechtshulpverzoeken uit.

Nederland gastland

Een woordvoerder van het Internationaal Strafhof noemt de dreigementen „zeer zorgelijk”. Niet-gouvernementele organisaties als Al Haq zijn „van cruciaal belang voor het werk van het Hof”. Dat baseert zich onder meer op informatie van ngo’s bij de beslissing om een strafzaak te beginnen.
Het Strafhof heeft contact opgenomen met de Nederlandse autoriteiten, om ze te helpen „noodzakelijke stappen te zetten en te onderstrepen dat het Hof de dreiging serieus neemt”. De zegsman benadrukt dat Nederland als gastland „juridisch verplicht is medewerkers van ngo’s die samenwerken met het Hof te beschermen”.
Ook bij ngo’s zijn de zorgen groot. Amnesty International sloot tijdelijk zijn kantoor in Den Haag, na een inbraak in een e-mailaccount die gerelateerd lijkt aan de bedreiging van Kiswanson. Nog drie andere ngo’s die met het Strafhof werken, sloten onlangs uit voorzorg hun burelen.
Dit is heel gevoelig”, aldus een woordvoerder van Amnesty. „Nederland beroept zich terecht op zijn goede ondersteuning van mensenrechten in het buitenland. Dat in eigen land een mensenrechtenverdediger wordt bedreigd, is dus heel slecht voor de Nederlandse reputatie.”
Minister Koenders (Buitenlandse Zaken, PvdA) noemde de bedreigingen in mei in een niet geopenbaarde brief aan de Internationale Federatie van Mensenrechtenorganisaties FIDH „ernstig” en „onacceptabel”.
Tot zover het NRC artikel. De uitlatingen van PvdA oplichter Koenders, zijn weer eens van een niveau waar je schijtziek van wordt: 'ernstig en onacceptabel.....' Hoe vaak hij de afgelopen paar jaar dergelijke woorden gebruikte bij ernstige schendingen van de mensenrechten weet ik niet, maar het moet de 100 dicht benaderen...... Woorden die niet worden opgevolgd met enige actie van deze mislukte pleeborstel........

Voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden, dit geldt niet voor de labels: Al Haq, FIDH en Kiswanson.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten