Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 29 september 2018

Marty Balin 30 januari 1942 - 27 september 2018

Hoorde vannacht om 3.00 u. (CET) op BBC World Service radio dat Marty Balin, eertijds lid van de geweldige psychedelische (folk) rockband Jefferson Airplane en opvolger Jefferson Starship, is overleden op 76 jarige leeftijd.

Afbeeldingsresultaat voor marty balin

Marty Balin, of eigenlijk: Martyn Jerel Buchwald, was één van de oprichters van 'The Plane' en is verder schrijver van een aantal nummers van deze band en later van Jefferson Starship.

Jefferson Airplane maakte een tijdlang deel uit van het verzet tegen de Vietnamoorlog en nummers van de band als 'White Rabbit' en 'Somebody to Love' (eerder: Someone to Love) waren nummers die veel voor dienstplichtige VS soldaten in Vietnam werden gedraaid op radiozender 'Armed Forces Radio Service'. Veel van die dienstplichtige soldaten gebruikten stevig drugs, vandaar ook dat bands als JA vaak werden gedraaid op die zender. Daarover gesproken: die zender was onderwerp in de film Good Mornig Vietnam (uit 1987) gemaakt met Robin Williams in de hoofdrol, hij speelde diskjockey Adrian J. Cronauer.

Jammer dat Balin zich de laatste jaren graag in een driedelig pak kleedde, het misdadigers uniform van de 21ste eeuw......Ach de muziek van Jefferson Airplane is gelukkig tijdloos, laat ik dat maar voor ogen houden.

Hier nog een paar mooie albums van Jefferson Airplane en Jefferson Starship:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten