Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 20 september 2018

Noorwegen geeft toe onterecht deel te hebben genomen aan de oorlog tegen Libië, nu Nederland nog....

Ongelofelijk maar waar: na zo'n 7 jaar is men er in Noorwegen (NAVO-lidstaat) achter gekomen dat men eigenlijk niets wist over Libië toen men besloot deel te nemen aan de bombardementen waarmee Libië zo'n 60 jaar terug in de tijd werd gebombardeerd.......

In het artikel op 9 for News dat hieronder terug te vinden is, spreekt men over 'overheidsfunctionarissen' die zeer beperkte kennis hadden over wat er in Libië gebeurde, echter de beslissing steun te verlenen aan de NAVO terreurcoalitie o.l.v. de grootste terreurentiteit op aarde, de VS, werd toch echt door de politiek in Noorwegen genomen. Maar al te graag sprak men haar steun uit voor deze illegale oorlog, nadat de VS, haar geheime diensten en die van andere NAVO-lidstaten, de wereld hebben voorgelogen over de toestand in Libië, waar de VS middels een fikse bak geld en de aanvoer van terroristen (o.a. van Al Qaida), een opstand op poten had gezet (onder regie van de CIA)...... Dit alles onder verantwoording van hare kwaadaardigheid Hillary Clinton en 'vredesduif' Obama.......

Wat dat laatste betreft: in het artikel van 9 for News spreekt men over 'antiregeringsrebellen' die Khadaffi wilden afzetten, echter die 'antiregeringsrebellen' waren voor het grootste deel buitenlandse terroristen, zoals gezegd aangevoerd en met geld gelokt door de VS.....

Vergeet niet dat Libië onder Khadaffi het rijkste land van Afrika was, waar wonen, energie, scholing en gezondheidszorg bijna gratis waren, zelfs studeren voor jongens en meisjes in het buitenland was gratis, ze kregen zelfs geld voor huur van woonruimte en om fatsoenlijk te kunnen leven (zonder een extra baantje te hoeven nemen!). 

Nu is Libië één grote chaos, er vinden zelfs openbare slavenmarkten plaats en vrouwen hebben niets meer te vertellen, laat staan dat meisjes naar school mogen (voor zover er nog scholen open zijn, of nog overeind staan...), water is 'op de bon' en energie is met een beetje geluk een paar uur per dag te krijgen...... Libië behoort nu tot de armste landen van Afrika, dit dankzij de VS en haar oorlogshond de NAVO.....

9 for News vraagt zich af of men in Nederland eenzelfde onderzoek als in Noorwegen zou moeten overwegen, daar zou ik op willen zeggen: het Internationaal Strafhof zou de VS en de andere deelnemende NAVO-lidstaten moeten vervolgen.... Zoals je ongetwijfeld weet zal dat niet gebeuren, daarvoor zouden de VS en de EU-NAVO landen in Afrika moeten liggen en zou men er voornamelijk gekleurd moeten uitzien......

De illegale oorlog tegen Libië is één van de grootste oorlogsmisdaden uit de 21ste eeuw!!!

Terzijde het volgende: vergelijk deze zaak in Noorwegen eens met de uitlatingen van CDA opperploert de Hoop Scheffer, die durfde te zeggen dat hij nog steeds achter de Nederlandse deelname aan de illegale oorlog tegen Irak staat, terwijl daar intussen al 1,5 miljoen Irakezen werden vermoord in die oorlog...... (die in feite nog steeds voortduurt) Tja, de Hoop Scheffer werd dan ook beloond voor de steun die hij en Zeeuwse kleiaardappel Balkenende voor die oorlog gaven aan de achterdeur van het Witte Huis (om 7.00 u. 's morgens... ha! ha! ha! ha!).... Oh ja, die beloning? De benoeming tot secretaris-generaal van de NAVO!

Noorwegen wist vrijwel niets over Libië, maar bombardeerde het land toch aan gort. Deze nieuwe informatie is erg pijnlijk

Noorwegen wist vrijwel niets over Libië, maar bombardeerde het land toch aan gort. Deze nieuwe informatie is erg pijnlijk

19 september 2018 17:00

Noorse overheidsfunctionarissen ‘hadden zeer beperkte kennis’ over wat er in Libië gebeurde, maar besloten toch zonder aarzelen mee te doen aan de militaire campagne, waardoor het Noord-Afrikaanse land een broeinest van terrorisme werd. Dat blijkt uit een Noors overheidsrapport.

Noorwegen hielp zijn NAVO-bondgenoten in 2011 om Libië plat te bombarderen, zonder te weten wat zich afspeelde op de grond.

Het rapport is opgesteld door een commissie onder leiding van oud-minister van Buitenlandse Zaken Jan Peterson.

Geen idee
De commissie schrijft dat politici in Oslo ‘zeer beperkte kennis hadden over Libië’ toen ze Noorwegen meesleurden in de bombardementencampagne tegen de Libische overheid.

In dergelijke situaties zijn besluitvormers vaak afhankelijk van informatie van de media en andere landen,” aldus het rapport.

De commissie stelt verder dat Noorse overheidsfunctionarissen eigenlijk geen idee hadden aan wat voor soort conflict Noorwegen zou deelnemen voordat gevechtsvliegtuigen werden ingezet in Libië.

De Noren steunden de antiregeringsrebellen die de Libische leider Moammar Gaddafi probeerden af te zetten.


588 bommen
Toen Gaddafi werd vermoord brak er al snel een burgeroorlog uit in het land, dat een broeinest van terrorisme werd.

Noorwegen zette tijdens de campagne zes F-16’s in, die tussen maart en juli 2011 596 missies uitvoerden en 588 bommen gooiden op Libische doelen.

De onthullingen hebben ertoe geleid dat sommige politici de betrokkenheid van Noorwegen bij de campagne in Libië opnieuw onder de loep gaan nemen.

Als je kijkt wat er daarna is gebeurd – dat Libië een broeinest van terrorisme is geworden – dan is dat niet iets om trots op te zijn,” zei voormalig leider van de Centrumpartij Signe Navarsete.


Pijnlijk
Leider van de Linkse Socialistische Partij Audun Lysbakken zei tegen lokale media dat ‘Noorwegen niet meegedaan zou moeten hebben aan de oorlog in Libië’.

De nieuwe informatie ‘is erg pijnlijk’ voor de politieke klasse, zei Morten Boas van het Noorse instituut voor buitenlands beleid.

In 2011 werd gedacht dat Noorwegen meedeed ‘om humanitaire redenen’. “De andere belangrijke spelers waren vooral geïnteresseerd in regimeverandering en wilden van Gaddafi af,” aldus Boas.

Tijd voor een soortgelijk onderzoek in Nederland?

Foto: Bernd.Brincken Wikimedia Commons

[RT
====================================
PS: middels geschiedvervalsing doet men net of er twee oorlogen waren vanaf 2011, de tweede zou in 2014 zijn begonnen. Een enorme leugen het is vanaf de westerse terreur in 2011 al die tijd oorlog geweest in Libië...... Onder andere Wikipedia doet mee aan deze geschiedvervalsing, men spreekt daar zelf over de 'tweede Libische burgeroorlog', terwijl er zoals je uit het voorgaande kon opmerken, geen sprake was van een burgeroorlog...... Schande!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten