Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 13 september 2018

Mycoloog kreeg patent dat verdienmodel van gifmengers als Monsanto (Bayer) onderuit zou halen

Mycoloog Paul Stamets kreeg in 2006 een patent waarmee het verdienmodel van Bedrijven als Bayer (dat nu ook Monsanto bezit) onderuit zou worden gehaald.

Stamets heeft de natuurlijke manier van insectenbestrijding bestudeerd en daarmee uitgevonden dat insectendodende schimmels nuttig zijn bij het bestrijden van insecten. Daarna heeft Stamets een procedé ontwikkeld dat ervoor zorgt dat deze schimmels geen sporen maken. 

De schimmels lokken insecten aan die na contact te hebben gemaakt met de schimmel zelf veranderen in een schimmel, ofwel worden opgenomen door die schimmel. In het artikel hieronder wordt niet gemeld hoe Stamets dat heeft gefikst, maar het moet wel gek gaan, als dit niet middels genetische manipulatie is gebeurd.... Dat laatste blijkt onder meer uit het niet kunnen maken van sporen door de schimmel..... Hoewel het artikel wel spreekt over het belang van het tegengaan van genetische manipulatie en biodynamische landbouw.

Via de natuurlijke methode kan je ook insecten bestrijden zonder gentech te gebruiken, maar middels kruising van de wilde soorten met de (veelal monsterlijke) 'doorgefokte' rassen, kunnen er al voor zorgen dat de plant zichzelf kan beschermen tegen ziekten. Eind 90er jaren van de vorige eeuw heb ik voor mijn toenmalige werkgever via de VS zaden van de wilde tomaat uit Mexico geïmporteerd. Deze tomatenplant was prima instaat om insecten te verdrijven die schadelijk zijn voor tomatenplanten. Het ging hier om kleine divers gekleurde tomaatjes met een BRIX gehalte van 14 (dit gehalte geeft in dit geval aan wat het vruchtsuikergehalte van vruchten is en dat was destijds extreem hoog voor een tomaat). Als je deze plant kruist met een 'doorgefokte' (ofwel: veredelde) tomaat, is de kans groot deze nieuwe plant de insecten verdrijvende eigenschap overneemt.

Jammer genoeg weet ik niet of men iets met deze plant heeft gedaan op het gebied van veredeling, daar ik daarna uitviel op medische grond. Wel werden de zaden van die originele tomatenplant verkocht aan particulieren. (al was de kleur van sommige tomaatjes een probleem, zo zijn er bij de normale kleur van tomaten ook zwarte, paarse, gele en witte tomaatjes te zien als ze rijp zijn, kleuren die de meeste mensen liever niet zien als het om tomaten gaat)

Vraag me af of het artikel hieronder werkelijk een bedreiging is voor bedrijven als Bayer (dat Monsanto heeft overgenomen), daar het patent al in 2006 werd afgegeven...... Als dit patent werkelijk een bedreiging was/is voor deze machtige bedrijven (met een enorme lobby), was Stamets waarschijnlijk al werkzaam geweest in de top van Monsanto, met een godsvermogen op de bank...... 

Niet voor niets ook dat bedrijven als Bayer proberen het patent voor de originele nutsplanten te verkrijgen, waar elke voedselplant is onderverdeeld in meerdere soorten (veelal door veredeling). Anders gezegd: neem broccoli, daarvan bestaan meerdere soorten. Als je vervolgens een patent krijgt op broccoli, geldt dat patent voor alle 'ondersoorten.....' Met het voorgaande in de hand valt elke veredeling automatisch onder dat verkregen patent van deze grote gifmengers en kunnen deze gifmengers, die tevens de grootste zaadbedrijven zijn, bepalen wat wij eten en kunnen ze doen wat ze willen met nutsplanten en de zaden daarvan.....

Lees het volgende artikel dat ik van 9 for News overnam, zie de begeleidende video en oordeel zelf:

Een man heeft een patent dat Monsanto kan vernietigen en de wereld voor altijd kan veranderen. Kijk dit filmpje

Een man heeft een patent dat Monsanto kan vernietigen en de wereld voor altijd kan veranderen. Kijk dit filmpje

in Natuur en Milieu 12 september 2018 07:30

In 2006 kreeg mycoloog Paul Stamets een patent waar vrijwel geen ruchtbaarheid aan is gegeven. Waarom niet?

Directeuren uit de pesticidenindustrie zeggen dat het patent betrekking heeft op ‘de meest ontwrichtende technologie die ze ooit gezien hebben’. Ontwrichtend voor de industrie, welteverstaan.

Wat heeft Paul ontdekt? De mycoloog heeft uitgevogeld hoe hij de creaties van moeder natuur kan gebruiken om te voorkomen dat insecten gewassen aantasten.

Revolutie
Hij heeft insectendodende schimmels dusdanig veranderd dat ze geen sporen produceren. De schimmels trekken insecten aan, die vervolgens van binnenuit zelf veranderen in schimmels.

Het patent kan een revolutie teweegbrengen in de landbouw, als het de massa weet te bereiken.

De chemische bestrijdingsmiddelen van een bedrijf als Monsanto, die als een deken over de weilanden van boeren liggen, worden onder meer gelinkt aan de sterfte van bijen, hommels en vogels.

Gedwongen
Er is behoefte aan nieuwe manieren van gewasbescherming, voordat het te laat is.

Des te meer mensen op de hoogte worden gebracht van de negatieve gevolgen van landbouwgif, des te groter de druk wordt om veranderingen door te voeren.

Als mensen zich massaal bewust worden van de voordelen van duurzame, natuurlijke en biodynamische landbouw, en genetisch gemodificeerde gewassen steeds meer de rug toekeren, worden de landbouwreuzen langzaam maar zeker gedwongen om hun bedrijfsmodel aan te passen.

Bekijk het filmpje hieronder: 


Foto: Viriditas Wikimedia Commons

Geen opmerkingen:

Een reactie posten