Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 20 september 2018

Piraten zijn andere mensen dan je altijd werd verteld.......

Te gestoord voor woorden, maar gisteren was het de International 'Talk Like a Pirate Day'.

Je had in de 16de, 17de en 18de eeuw piraten die werkten voor overheden en schepen van de vijand onderschepten, leeghaalden en of de schepen kaapten, dan wel lieten zinken. Deze piraten werkten met zogenaamde kaperbrieven van de regering voor wie ze werkten, vandaar dat men hen 'kapers' noemde.

           Afbeeldingsresultaat voor kaperbrieven

De andere (eigenlijke) piraten waren in feite opstandelingen die zich tegen zaken als overheidscorruptie, kolonialisme en slavernij verzetten. Deze piraten waren vooral de helden van de grote onderlaag van de bevolking, die enorm te lijden hadden onder smerig onderdrukkend overheidsbeleid van dictators die men koning of keizer noemde....... De eerste echte democratieën waren dan ook gebieden die door piraten werden bestuurd.

In Nederland hadden we daar deze zogenaamde edelen, die tot koning of keizer waren gekroond, niet voor nodig.....(die edelen zijn afstammelingen van uiterst gewelddadige psychopaten) Zo gaf de VOC Zuid-Afrikaanse* kolonisten en bestuur begin 18de eeuw toestemming om de Bosjesmannen (een politiek incorrecte benaming), een volk dat men tegenwoordig aanduidt als de San, uit te roeien...... 

Hier een video van Brasscheck TV die meer helderheid geeft over piraterij:

ALL ABOUT PIRATES

THE REAL HISTORY IS MORE INTERESTING THAN THE MYTH
AN EARLY DEMOCRACY

Believe it or not, today is “International Talk Like a Pirate Day.”

Pirates…who were they?

We think we know, but there is more to the story.

The Golden Age of Piracy comes from the early 17th century. They created a global crisis and challenged the big slave trading countries – Spain, Portugal, Holland, France and England.

Pirates were actually pretty popular and many common people did not consider them criminals. They were considered heroes because they fought back against the powerful and corrupt people of the day.
=============================
* De Nederlandse Kaapkolonie.

PS: vergeet niet dat de Somalische piraten en die voor de westkust van Afrika, zich in feite genoodzaakt zagen zich op piraterij te richten, daar westerse en Aziatische vissersschepen de kusten van hun landen leegvissen (ondanks dat er nu nog maar weinig piraterij is, gebeurt dit leegvissen van de kustwateren nog steeds......), de meeste van deze piraten waren/zijn dan ook brodeloos geworden vissers......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten