Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 2 februari 2021

Twee derde van de winkels staat op omvallen..... 'Coronazegeningen....'

INretail heeft een onderzoek gedaan onder meer dan duizend bij haar aangesloten winkels en geheel naar verwachting zegt twee derde van de winkeliers dat ze het nog geen twee maanden langer kunnen volhouden...... Waarom vraag je je af? Simpel: vanwege de vermaledijde onzinnige lockdown!!

Ondanks overheidssteun en online verkoop redden de winkeliers het niet......

Wel vreemd vind ik de opmerking in het artikel van DeBeurs.nl over het geen geld hebben van kleding- en schoenenwinkels (althans dat neem ik aan) om de voorjaarscollectie te kunnen betalen...... Uh, vorig jaar is die collectie blijven liggen, een collectie die men al maanden voortijds moest bestellen, wat is erop tegen deze nu aan te bieden??? Of heeft men alles al weggedonderd?? (blijkbaar denken deze winkels dat men alleen de nieuwste mode wil >> biedt de producten van vorig jaar wat goedkoper aan en gegarandeerd dat men de collectie (uit-) verkoopt......)

Men ziet een lichtpuntje in het voorstel om alle winkels een afhaalfunctie te geven, echter denk dat dit geen succes zal worden, immers dan kan je net zo goed via het internet kopen, daar bij afhalen je bijvoorbeeld de schoenen toch niet kan passen, hetzelfde geldt natuurlijk ook voor kleding........

In de laatste alinea wordt gezegd dat de Raad voor de Nederlandse Detailhandel (RND) o.a. drogisterijen, opticiens en bouwmarkten ('doe het zelf winkels') vertegenwoordigt, beetje ongelukkige keus daar de eerste twee wel open zijn.....

Het artikel van DeBeurs laat totaal overbodig nog eens zien met wat een gekte we te maken hebben door het Coronavirus, het is vrijwel zeker dat een groot deel van de hierboven aangehaalde twee derde van winkels het niet zal halen, wat betekent dat ook het eerdere overheidsgeld (door jou en mij betaald) wat in die winkels is gestoken nooit terug zal worden betaald..... Tel daar nog eens de winkels bij op, die al voor het begin van de Coronacrisis op omvallen stonden, winkels die het uiteindelijk ook niet halen, als ze niet al failliet zijn en je begrijpt dat er een enorm kapitaal in een diepe donkere put is gedonderd en reken maar dat wij, de gewone burgers, daar minstens de komende 10 jaar of zelfs langer voor zullen moeten bloeden.......

Stop de lockdown en laat de winkels hun deuren openen: immers met een onding als een mondmasker en afstand bewaren zouden we elkaar toch niet kunnen besmetten??? Waarom dan winkels en kroegen dicht, of zijn die mondmaskers en maatregelen als afstand bewaren er alleen om het volk rustig te houden en een vals gevoel van veiligheid geven? De vraag stellen is haar beantwoorden!!! (overigens zou je elk uur een nieuw/schoon masker op moeten zetten, althans als je een goed masker hebt, in vochtige ruimtes is dat zelfs elk half uur!!!) Vergeet na dit alles niet dat failliete winkels een groot aantal werklozen achterlaten, wat ellende betekent in heel veel huishoudens........ Voorts zullen ook veel bedrijven die winkels bevoorraden en bedrijven die een winkel draaiend moeten houden (zoals loodgieters en stukadoors bedrijven) over de kop gaan......

'Twee derde winkeliers houdt het geen twee maanden vol'

Gepubliceerd op 1 februari 2021 09:10 

 

DEN HAAG (ANP) - Door de coronalockdown staan veel winkels op omvallen. Ruim twee derde van de winkeliers zegt het minder dan twee maanden te kunnen volhouden wegens gebrek aan voldoende geld. Dat stelt winkeliersvereniging INretail op basis van onderzoek onder de eigen leden. Volgens veel ondernemers zijn de inkomsten uit onlineverkoop niet voldoende om in combinatie met de steunmaatregelen van de overheid te overleven.

Het merendeel van de bevraagde duizend leden zegt de voorjaarsgoederen niet te kunnen betalen. Meer dan de helft vindt daarnaast dat banken niet of slecht meedenken in het vinden van oplossingen, aldus INretail. Volgens de organisatie kunnen banken meer doen aan een gemeenschappelijke oplossing voor ondernemers in financiële nood. "Groeiers, starters en grote ketens worden extra geraakt, omdat zij buiten regelingen vallen, of tegen begrenzingen aanlopen", zegt de branchevereniging.

Er zou wel een lichtpuntje kunnen zijn, namelijk dat het kabinet het afhalen van bestellingen bij non-foodwinkels overweegt. Daarop hoopt de Raad voor de Nederlandse Detailhandel (RND) na geluiden hierover in media. Brancheverenigingen van winkeliers, waaronder ook INretail, roepen al sinds de tweede lockdown hiertoe op. INretail zegt dat het afhalen van bestellingen maar ook het op afspraak kopen in winkels deze week groen licht moet krijgen.

Volgens de raad, die onder meer drogisterijen, opticiens en bouwmarkten vertegenwoordigt, kan het laten ophalen van bestellingen winkels lucht geven. Ook kunnen winkeliers hierdoor van hun voorraad afkomen, eigen medewerkers inzetten en dus de bezorgdiensten ontlasten. De raad wijst er ook op dat eten afhalen "allang mag en geen besmettingsrisico's kent" en dat in andere landen in Europa het ophalen van bestellingen tijdens een lockdown ook mag.

============================

Zie ook: 'Coronavirus lockdown, avondklok en andere burgerrechten inperkende maatregelen, terwijl je met vakantie kan gaan en de tv reclames toont voor verkoudheidsmedicijnen.......' (en zie de links in dat bericht)

'Coronavirus: minstens 4 miljoen Nederlanders worden getroffen door maatregelen' (en zie de links naar vooral oudere artikelen in dat bericht)

Voor meer berichten over het Coronavirus, klik op het betreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten