Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 18 februari 2021

Pensioenfondsen met lagere dekkingsgraad door negatieve rendementen op beleggingen: ofwel weer is er gespaard geld vergokt......

DeBeurs.nl kwam afgelopen maandag met het bericht dat behalve het ABP de andere pensioenfondsen negatieve rendementen hebben op beleggingen, ofwel de fondsen hebben vooral weer veel geld op de beurs verloren..... Ongelofelijk dan ook dat Rutte 3 na Rutte 2 de pensioenfondsen verruimingen hebben gegeven om te gokken op de beurs......

Nu zijn deze cijfers gebaseerd op de beursprestaties van januari, die in februari zijn aanmerkelijk beter, maar helaas beleggen de pensioenfondsen te vaak in de verkeerde fondsen, zodat ze telkens weer kapitalen verliezen.....

Bij een volgende grote crisis is de kans bijzonder groot dat de de dekkingsgraad van de pensioenfondsen dik onder de 90% zakken en de pensioenen gekort zullen worden, zoals nu een aantal pensioenfondsen al jaren de uitkeringen niet meer indexeren en zelfs jaar na jaar een lagere pensioenuitkering betalen..... De grens voor niet korten ligt op 90% en wordt in 2026 verhoogd naar 95% zodat er gekort zal worden als de dekkingsgraad onder de 95% zakt. De dekkingsgraad: als deze 94% is moet het betreffende fonds voor elke euro 94 cent in kas hebben...... 

Het gaat hier om elke euro die de leden in de loop van de jaren hebben gespaard, ofwel de pensioenfondsen vergokken ons geld en daarvan zijn de gepensioneerden straks het slachtoffer; al zijn er zoals gezegd fondsen die al jaren de uitkering verlagen, ofwel die hebben veel te veel geld vergokt, bijvoorbeeld het pensioenfonds voor de agrarische sector: BPL, waarvoor de werknemers in die sector een verhoogde premie moeten betalen, ofwel vergokken van door leden gespaarde gelden leidt ook nog eens tot een verplichting meer in te leggen door de deelnemers (met akkoord van de vakbonden....), die daarmee in feite een soort boete moeten betalen voor onverantwoord gokken op de beurs door de topgraaiers van dat fonds.......... (het is dus niet verantwoord dat deze topgraaiers de door leden gespaarde gelden beheren en toch mag dit geteisem na jaren wanbeleid blijven zitten!!!)

De verantwoordelijke politieke partijen voor het één en ander zijn: de VVD, het CDA, D66, de PvdA, de ChristenUnie en als gedoogpartner de SGP (en GroenLinks >> ook in de EU), onthoud dat als je volgende maand gaat stemmen!!

Dekkingsgraad pensioenfondsen omlaag in januari, ABP uitzondering

Gepubliceerd op 15 februari 2021 09:18

 

AMSTERDAM (ANP) - De dekkingsgraad van de meeste grote pensioenfondsen is in januari afgenomen. Negatieve rendementen op beleggingen waren de belangrijkste oorzaak van die daling bij PFZW, PME en PMT. Daar stond wel een iets gestegen rente tegenover, die de dekkingsgraad weer wat optilde. ABP zag de dekkingsgraad juist stijgen.

Bij zorgfonds PFZW kwam de dekkingsgraad uit op 92,2 procent van 92,6 een maand eerder. Dat betekent dat het pensioenfonds voor iedere euro die het aan pensioenverplichtingen heeft, ruim 92 cent in kas had. Metaal- en elektrofondsen PMT en PME hebben dekkingsgraden van respectievelijk 94,2 procent en 96,7 procent.

Bij ambtenaren- en lerarenfonds ABP was de dekkingsgraad in de eerste maand van het jaar 93,8 procent. Eind 2020 bedroeg de dekkingsgraad nog 93,2 procent.

De pensioenfondsen moeten eind dit jaar opnieuw een dekkingsgraad van meer dan 90 procent hebben om te voorkomen dat ze de pensioenen moeten korten. In 2026 moet dat 95 procent zijn.

======================================

Zie ook: 'Poldermodel nogmaals volkomen onterecht gepropageerd op WDR' (met het poldermodel werd de bijl aan de wortel van de pensioenen gelegd....)

'Pensioenfonds PGGM (voor de gezondheidszorg) investeert in klimaatverandering en natuurvernietiging'

'ABP investeert door leden gespaard pensioen in de fossiele brandstof vernietiging van onze aarde....'

'ABP verliest 15% van de dekkingsgraad voor pensioenen dankzij de Coronacrisis'

'Pensioenfondsen hebben tekorten terwijl de vermogens van beleggers naar recordhoogten zijn gestegen'

'ABP is eindelijk gestopt met investeringen in tabak en kernwapens'

'Pieter Omtzigt (CDA Tweede Kamer) beklaagt zich over het ABP en het nabestaandenpensioen

'Wortmann (CDA) kondigt alweer duurzame ABP investeringen aan, maarrrr.......'

'Pensioenakkoord: er is ons wederom een oor aangenaaid en het zoveelste bewijs dat er een grote bezem door de FNV moet worden gehaald

'Pensioenakkoord: vakbondsleden naaiden zichzelf een levensgroot oor aan'

'Koolmees (D66 minister Sociale Zaken) stelt pensioenplicht voor payroll uit, waar hij de vakbonden verwijt het pensioenakkoord niet te tekenen'

'Pensioenen >> de grootst bestaande Ponzifraude'

'Rutte boos op FNV en stelt te staan voor 'een zeker inkomen' na pensionering...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

'Bedrijfsartsen eindelijk met met humaan pleidooi tegen doorwerken na 65 jaar......

'Bas Eickhout wil meer 'Europa' en meer regels voor dat doel......... ha! ha! ha! ha! ha! ha!' (oplichter en EU 'GroenLinks' grofgraaier Eickhout o.a. over EU pensioenen)

'Klijnsma heeft uw pensioenspaarpot gestolen en weggegeven aan de EU!!

'SER wel voor een persoonlijk pensioen........... Niet 'te persoonlijk' natuurlijk!'

'Argentinië: grootscheepse rellen over een grote bezuiniging op de pensioenen >> westerse reguliere media doodstil.........' (van 19 december 2017)

'Pensioenstelsel Nederland op nr. 2 (wereldwijd)......... Rutte 2 is al bezig daar iets aan te doen!!' (in negatieve zin wel te verstaan; een bericht van 20 oktober 2015) 

'Griekenland en het groeiend aantal leugens over de 'schuldencrisis......'' (van 29 juni 2015; met aandacht voor onze pensioenen)

'Pensioenakkoord, alweer een wanproduct van Rutte 2, een cadeau onder de kerstboom van Asscher!' (van 19 december 2013)

'De pensioenen worden nog verder uitgekleed en u een giga oor aangenaaid' (van 11 maart 2011)

'Het beheer van de pensioenen' (van 25 nov 2011; met een verwijzing naar de reactie op het bericht hier direct onder)

'Ons pensioen en de Nederlandse Bank' (van 11 april 2010; let vooral de reactie onder dat bericht)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten