Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 18 februari 2021

Uber: de steenrijke CEO Khosrowshahi wil niet dat Brussel morrelt aan contracten voor zzp'ers

Tech bedrijf Uber heeft laten weten dat het met zzp-contracten zorgt voor werkgelegenheid, maar daarvoor is 'flexibiliteit' nodig aldus de spuugrijke topgraaier Dara Khosrowshahi van dit bedrijf..... 'Flexibiliteit' zoals betaling onder het minimumloon, geen pauzes en nul vakantiedagen....... De ploert stelt zelfs dat werknemers flexibiliteit en controle hebben over waar en wanneer ze willen werken...... ha! ha! ha! ha! Ofwel de Uberwerknemers, want dat zijn deze zogenaamde zzp'ers eigenlijk, moeten volgens Khosrowshahi het recht hebben om uitgenomen te worden en zich over de kop te werken..... (daar ze anders veel te weinig verdienen...) Zo'n psychopaat moet je minstens 20 jaar opsluiten en elke bestuursfunctie in de toekomst ontzeggen, wat een schoft!! (en waar haalt hij het gore lef vandaan???) 

Uber topschoft Khosrowshahi

Khosrowshahi stelt verder dat veranderingen die de Europese Commissie wil doorvoeren voor de hele sector moeten gelden..... Ofwel met Uber zijn de gewone taxichauffeurs gedeeltelijk buiten werk gesteld en wat er nog van die chauffeurs over is, moeten ook uitgenomen kunnen worden........ Khosrowshahi gelooft dat met een nieuwe aanpak verbetering mogelijk is, waarbij betere bescherming en andere voordelen niet ten koste gaan van o.a. flexibiliteit, alsof hij het beste voor heeft met zijn zogenaamde zelfstandige chauffeurs......

Laat ik nu al een paar jaar in de veronderstelling zijn dat mensen niet als schijnzelfstandigen op de loonlijst van een bedrijf mogen staan, blijkbaar mag dit nog steeds van het neoliberale k*#kabinet Rutte 3, maakt het uit dat daarmee de 4.000 Uberwerknemers in Nederland op een akelige manier worden uitgebuit...??!!!

Hier de verdiensten van Khosrowshahi (per september 2019):

  • Jaar: € 37.365.949,00 
  • Maand: € 3.113.829,08 
  • Week: € 718.575,94 
  • Dag: € 143.715,19

En deze tyfusschoft buit z'n werknemers op zeer onbeschofte wijze uit, hij behoort tot de slavendrijvers van de 21ste eeuw!! 

Schande!!!

De hoogste tijd dat het uitbuiten van arbeiders als een zware schending van mensenrechten wordt gezien!!!!

Het volgende bericht komt van DeBeurs.nl:

Uber wil dat Brussel niet te veel te morrelt aan flexcontracten

Gepubliceerd op 15 februari 2021 09:04

BRUSSEL (ANP/RTR) - Technologiebedrijf Uber zorgt met zijn zzp-contracten voor taxi-chauffeurs voor banen, maar daarvoor is flexibiliteit wel noodzakelijk. Dat stelt Uber-topman Dara Khosrowshahi die de Europese Commissie oproept niet te veel aan de regels te schaven om werknemers beter te beschermen. Brussel denkt na over nieuwe regels en vraagt het werkveld om ideeën.

Volgens de Uber-topman moeten werknemers wel flexibiliteit en controle hebben over waar en wanneer ze willen werken. Eventuele veranderingen daarin moeten gelden voor de hele sector en niet slechts voor één bedrijf. De Uber-topman gelooft dat een nieuwe aanpak mogelijk is waarbij betere bescherming en andere voordelen niet ten koste gaan van onder andere de flexibiliteit. In Nederland heeft Uber ruim 4000 chauffeurs.

Uber wordt al langer bekritiseerd voor de zzp-contracten waar het mee werkt. Daarmee hebben werknemers geen recht op bijvoorbeeld een minimumloon, betaalde vakantiedagen en rustpauzes. Eind dit jaar wil de EU nieuwe regels over de rechten van flexwerkers opstellen. Later deze maand raadpleegt Brussel werknemers en werkgeversvertegenwoordigers over de rechten van flexibele arbeidskrachten.

Meerdere rechtszaken

Wereldwijd heeft Uber al meerdere rechtszaken over zijn bedrijfsmodel gevoerd met wisselend succes. In de Amerikaanse staat Californië trok Uber vorig jaar aan het langste eind toen het bedrijfsmodel met contractanten werd aangevochten. Op 19 februari doet het Britse Hooggerechtshof uitspraak in een zaak over de rechten van werknemers.

De Europese Commissie wil eerst feedback over de vraag of een wet nodig is om de arbeidsomstandigheden van flexwerkers te verbeteren, gevolgd door een tweede raadpleging over de inhoud van de wet. Gekeken wordt onder meer naar de onzekere arbeidsomstandigheden, transparantie en voorspelbaarheid van contractuele regelingen, gezondheids- en veiligheidsproblemen en adequate toegang tot sociale bescherming, meldt Brussel.

===================================

Zie ook: 'Weer bewijst Uber een uiterst slechte werkgever te zijn, zelfs tijdens de Coronacrisis.....

'Steun EU wet waarmee internetreuzen gedwongen zullen worden meer belasting te betalen'

'Paul Tang wil gedragsregels voor EU commissarissen aanpassen....... OEI!!' (met een 'mooie rol' voor hare corrupte VVD hufterigheid Kroes, die bestuurder was bij Uber [weet niet of ze dat nog is]) (en zie de links in dat bericht)

Voor meer berichten over zzp, schijnzelfstandigen, uitbuiting, minimumloon en/of mensenrechten, klik op het desbetreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten