Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 4 februari 2021

50 drachtige schapen vermoord door niet aangelijnde honden

Schapenboeren en 'herders' in Nederland schreeuwen moord en brand over de (zelf) herintroductie van de wolf in ons land, ze zouden hun schapen doden, terwijl er jaar in jaar duizenden schapen worden gedood door honden die niet aangelijnd achter schapen aangaan, gemiddeld zo'n 6.000 keer per jaar...... Van 2015 tot en met eind december 2019 hebben wolven in Nederland 300 schapen gedood, me dunkt een behoorlijk verschil.....

Ik kan het niet terugvinden op het net, maar wat ik ervan begrijp is dat boeren alleen een vergoeding krijgen voor een gedood schaap als er een wolf in het geding is en dat duurt tot 2022..... Niet vreemd dus dat de boeren moord en brand schreeuwen en daarbij alle gedode schapen toeschrijven aan wolven (maar helaas voor hen: daarvoor wordt genetisch onderzoek gedaan) Boeren hadden al veel eerder aan de bel moeten trekken, al voordat de wolf zijn/haar herintrede deed in ons land en van de overheid moeten eisen zware boetes te stellen op het los laten lopen van honden in gebieden met schapenhouderijen......

Om te voorkomen dat wolven schapen doden is er een groot aantal vrijwilligers die schapenhouders willen helpen hun schapen te beveiligen middels speciale hekwerken, zodat de wolf geen kans heeft om 'kwaad te doen' (de idee bestaat dat vooral wolven schapen doden, zoals gezegd: volkomen onterecht), bijkomend groot voordeel: vooral gewone, niet aangelijnde honden kunnen dan geen schapen meer doden...... De boeren willen dat niet daar ze zelf moeten betalen voor de materialen en zoals je weet boeren willen in alles worden gesubsidieerd..... (ze zijn zelfs te beroerd om een goed brandalarm aan te leggen in de hel voor dieren die ze megastallen noemen......)

Kreeg gisteren een petitie van het Care2 team met een wel heel verdrietig bericht: 1 of 2 niet aangelijnde honden hebben in Groot-Brittannië 50 drachtige schapen gedood, niet door ze dood te bijten maar door ze tegen een muur te drijven waar ze door stress overleden....

Eén en ander deed me denken aan een programma op de BBC waar honden schapen zo snel mogelijk naar een bepaald punt moesten drijven...... Uiteraard zijn de 'baasjes' van deze honden voor een deel geen schapenhouders/herders, maar particulieren, tja hoe kan je dan oefenen met je hond als je geen familie of vrienden hebt die schapenhouders zijn??? (deze wedstrijden worden overigens ook in Nederland gehouden >> te zot voor woorden!!!)

Ook jagers zijn tegen de wolf in Nederland, immers wolven jagen ook op wilde zwijnen en die willen ze zelf kapot schieten..... Zo vergiftigen jagers ook roofvogels, daar deze voor een deel op dezelfde dieren jagen..... Ach ja, jagers zijn psychopaten die genieten van het vermoorden van dieren, vreemd dan ook dat ze thuis wapens mogen hebben, immers de grens tussen het vermoorden van een dier en en mens is maar heel klein......

Tot slot: belachelijk dat wolven worden gedemoniseerd en men mensen bang maakt voor wolven, immers we leven niet meer in de middeleeuwen!! (en vergeet voorts het volgende niet: honden krijgen eten van hun 'baasjes', althans dat mag je hopen, terwijl wolven zelf hun eten bij elkaar moeten scharrelen....)

Lees en teken de petitie ajb en geeft het door! (verder: laat je nooit meer gek maken door klagende boeren die de wolf als het grootste gevaar zien voor hun schapen!!)

50 pregnant mama sheep were horrifically killed

Kelsey B., Care2 Action Alerts <actionalerts@care2.com>

50 pregnant mama sheep and their unborn lambs were horrifically killed. A dog leash could have prevented it all

Sign Now 

A video posted to social media showed a pile of 50 sheep, all of them pregnant, all of them dead. But they were not killed and then placed in a heartbreaking heap afterwards. They actually perished that way: huddled together, pushed up against a stone wall, so terrified and desperate to escape that they suffocated and crushed each other to death. What could have scared them so terribly? All it took was one, or maybe two, off-leash dogs.

Sign the petition and ask that the United Kingdom's Parliament revise the Countryside Code to require by law that dogs be kept on leashes in rural and agricultural areas!

The pregnant sheep were untouched by the dogs that chased them. But that doesn't matter. The sheer terror of being chased by a dog — descendents of sheep's natural predators — "can be enough to kill a sheep" from stress alone. Unfortunately this tragic occurence is becoming more common during the pandemic. We know this is a problem and we know how to prevent it: don't allow unleashed dogs in areas where sheep roam. Sign the petition to demand laws put in place to protect these poor sheep!

Sign Now  

Thank you,

Kelsey
The Care2 Petitions Team

===============================================

Zie ook: 'Wolven onderwerp van smerige leugens en halve waarheden ook in Standpunt NL' (met video over wolven in Nederland)

'Wilde paarden worden in de VS op grote schaal afgeschoten, nu nog de bizons uitmoorden.......' (ook met aandacht voor wolven in de VS die ook op grote schaal worden vermoord....)

'Wolven in Nederland? De boeren rekenen zich al rijk en de VVD wil schieten'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten