Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 28 februari 2021

Dienstbaarheid wordt 'hogelijk' gewaardeerd door de machthebbers: een video 'met' George Orwell en Aldous Huxley

Information Clearing House bracht afgelopen woensdag een artikel en video van After Scool over de macht die politici en grote internationale bedrijven hebben over de mensheid. Het artikel begint met een uitspraak van filosoof en schrijver Aldous Huxley:

Een echt efficiënte totalitaire staat zou er één zijn waarin de almachtige hoofdbestuurder van de politieke top met een leger aan managers de populatie van slaven controleert” (mijn excuus voor de rammelende vertaling) Al is daar nog wel wat op aan te merken, immers de werkelijk grote machthebbers zitten niet in de politiek maar juist in het grote bedrijfsleven, voor wie politici de belangen behartigen. Neem de grote techbedrijven als Google, Facebook, Twitter, de top van die bedrijven heeft een macht die nooit eerder werd gezien, een macht die men nu ook aanwendt om critici van de neoliberale status quo de mond te snoeren, niet voor niets daar die top er alle belang bij heeft deze status quo te behouden, immers zo kan men kapitaal vergaren en veiligstellen, bijvoorbeeld het veiligstellen van investeringen in de wapenindustrie (in de breedste zin van het woord), de oliemaffia, de farmaceutische industrie en de financiële wereld......"

Aldous Huxley

Zo zijn de oorlogen van de VS een verdienmodel geworden voor diverse industrieën, dat er betaald moet worden voor die oorlogen is geen probleem daarvoor mogen de 'slaven' ofwel de bevolking betalen..... Met die oorlogen stelt de VS grondstoffen veilig, grondstoffen als olie en grondstoffen die benodigd zijn voor accu's* (voor de e-auto-industrie) en zaken als smartphones. Voorts worden met die oorlogen ook geologisch strategische plekken toegankelijk gemaakt voor de VS (en niet zelden ook voor andere NAVO-bondgenoten...).....

George Orwell
 

In de video wordt terecht gesteld dat men bevolkingen beter kan controleren door ze bang te maken, de stress die daaruit volgt maakt van mensen volgzame schapen, die zelfs denken dat het fijn is om dienstbaar te zijn aan de machthebbers...... 'Mooi voorbeeld' is de huidige Coronacrisis: de bevolking wordt ontdaan van de rechten die men heeft, waarmee zelfs mensenrechten worden geschonden, echter de angst die men heeft voor het Coronavirus, overgebracht door politici en de reguliere media (die al lang niet meer onafhankelijk zijn), zorgt ervoor dat men zelfs zwaar blunderende politici op het Coronadossier als VVD premier Rutte waardeert als een 'staatsman van formaat......' De angst voor het Coronavirus wordt door politici en media misbruikt om de bevolking wijs te maken dat er alleen heil en veiligheid is te verkrijgen bij de zittende regering en het beleid dat wordt gevoerd...... (NB een van de hak op de tak flutbeleid)

Love Your Servitude – Aldous Huxley & George Orwell

A really efficient totalitarian state would be one in which the all-powerful executive of political bosses and their army of managers control a population of slaves"   - Aldous Huxley

February 24, 2021 "Information Clearing House" - - Aldous Huxley (26 July 1894 – 22 November 1963) was an English writer and philosopher. His most famous novel Brave New World (1932) and his final novel Island (1962), presented his vision of dystopia and utopia, respectively.


George Orwell, was an English novelist, essayist, journalist and critic. His work is characterised by lucid prose, biting social criticism, opposition to totalitarianism and mass surveillance. As a writer, Orwell produced literary criticism and poetry, fiction and polemical journalism; and is best known for the allegorical novella Animal Farm (1945) and the dystopian novel Nineteen Eighty-Four (1949).

The profound animation from 12:30​ to 15:45​ of this video is from "IN-SHADOW - A Modern Odyssey - Animated Short Film" by Lubomir Arsov

The full Aldous Huxley audio us from his lecture at UC Berkeley in 1962.

Please consider supporting After Skool on Patreon https://www.patreon.com/AfterSkool

============================================ 

* Zo wil de VS een verandering van regime in Venezuela, niet alleen vanwege de genationaliseerde bedrijven uit de VS, maar ook omdat dit land naast een enorme olievoorraad, ook grondstoffen heeft voor smartphones......

Zie ook: 'LIMC (leger) nu pas door minister van Defensie Bijleveld op non actief gesteld, na ernstige inbreuk op privacy en schending mensenrechten'

'LIMC (landmacht) gaat haar boek wel heel ver te buiten, misdadig en mensenrechtenschendend ver!!'

'Het meest gecensureerde nieuws van deze eeuw: het proces tegen journalist Julian Assange' (en zie de links in dat bericht met meer artikelen over Assange en Chelsea Manning, die o.a. met info kwamen dat de VS op grote schaal spioneert, zelfs de vrienden van de VS zoals Duitsland en Nederland, worden daarbij niet ontzien ..... [daar wordt in het westen amper kritiek op geleverd, dit in schrille tegenstelling tot de kritiek op veelal valse berichten over Russische en Chinese spionage])

'Coronacrisis: de grootste internationale oefening ooit van politie, geheime diensten en de landstrijdkrachten'

Privacy en vrijheid van meningsuiting slachtoffer van het Coronavirus: neem de verplichte volg-app'

'Trump vraagt om absolute macht tijdens de Coronacrisis
 
'Wereldbevolking moet afhankelijk worden gemaakt van vaccins in combinatie met een 'vaccinatiepaspoort'' (zie ook de video's in dat bericht)

'Thomas de Maizière wil sterke politiestaat, zeg maar het begin van een Derde Rijk 2.0.......

'Rutte 3 wil ongrondwettelijke noodmaatregelen legitimeren met spoedwet

Beste bezoeker, dit was het voor vandaag, morgen meer berichten. Maak er mooie dag van, althans als het enigszins mogelijk is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten