Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 11 maart 2011

De pensioenen worden nog verder uitgekleed en u een giga oor aangenaaid

Afgelopen maandag was D66 Europarlementariër in 't Veld te beluisteren op radio1, Goedemorgen NL (na 10.00u.).
Het onderwerp de pensioenen en dan met name de Europese.Huppeltrut in 't Veld pleit voor een Europees pensioenstelsel (alsof ze daar al vast aandelen in heeft). Deze disfunctionerende 'politica' weet niet waar ze over lult, ons pensioenstelsel is al op sterven na dood, onder meer door het grote verspelen op de beurs. Nu dus het plan voor de genadeklap door een Europees stelsel. Hier een reactie op mijn bericht van 11 april 2010 'Ons pensioen en de Nederlandse Bank'
Blogger Nelly zei...
Brussel heeft de plannen al in de maak om naar een "europees stelsel van pensioenvoorziening" te gaan. De meeste EU-landen werken echter met een z.g. "omslag-systeem". D.w.z. dat je de pensioenen van nu betaalt met de belastingen van nu. U in NL spaart echter zélf voor uw pensioen. Deze potten zullen nu helaas pindakaas moeten opgaan in een nieuw te maken europese voorziening. Mocht de EU rond 2025 nog bestaan, dan zult u door uw overheid wederom zijn bestolen.
11 april 2010 18:22
Dezelfde dag (afgelopen maandag) werd bekend, dat de toezichthouder- en bestuurders van de grote pensioenfondsen plus de overheid, elke verantwoording voor de opgebouwde pensioenen bij de pensioengerechtigden willen leggen. Dus als het door u gespaarde pensioen eventueel geheel en al verdwijnt door beursspeculatie, bent u daar zelf verantwoordelijk voor. Zie hier: u wordt genaaid en zult worden genaaid tot uw dood. Ook de bijdrage van de werkgevers wil men flink verlagen. De zo geweldig afgeschilderde Jongerius, van de FNV, is één van de hoofdverantwoordelijken voor het plan tot afwentelen van de verantwoordelijkheid (de FNV zit ook in de besturen van pensioenfondsen), benieuwd wanneer zij haar functie inruilt voor een politiek baantje. Zie ook mijn bericht van 4 maart jl. 'Jongerius in radio Premtime'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten