Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 18 maart 2011

De kernenergie ramp in Japan deel 80

Nieuwsuur van afgelopen woensdag had een 'nieuw' lid van de atoommaffia in de uitzending, Folkert Draaisma, ook van Petten (daar zegt Elsevier natuurlijk niets van). Deze joker kwam breed glimlachend uitleggen dat er in de Japanse kerncentrale weinig tot niets aan de hand is, dat geldt volgens hem ook voor het personeel. CDA nitwit en bescheten huppeltrut van der Hoeven, nu na een politieke benoeming o.a. directeur van het Internationaal Energie Agentschap (IEA)*, zei over de ramp met de centrale, dat het nu vooral van belang is, dat de informatie over de kernramp zorgzaam moet zijn. hier bedoelt zij mee, dat we vooral geen paniek moeten zaaien en de boel lekker onder het atoomtapijt moeten houden. Van der Hoeven kwam over Alzheimer ouwehoeren, daarover later meer.

Vanmorgen heeft de IAEA (niet te verwarren met het IEA), het internationaal atoomagentschap, de ramp met de kerncentrale in Japan opgeschaald naar niveau 5, dit terwijl veel deskundigen deze ramp al inschalen op niveau 6 (de ramp in de kerncentrale van Harrisburg in 1979 was van niveau 5, die van Tsjernobyl in 1986 was op het zwaarste niveau: 7). Niet zo vreemd van de IAEA, zij zijn namelijk ook voor de verspreiding van kernenergie.

Een groot geluk voor de atoommaffia is het feit, dat na een ramp met een kerncentrale het heel moeilijk is vast te stellen of de kanker die burgers na die ramp ontwikkelen, te herleiden is naar die ramp (en specifiek welke stralingsbron). dat hebben de rampen met de Engels kerncentrale Sellafield in 1957 en die van Harrisburg in 1979 aangetoond. Dat haalde de Petten atoomlobbyist Draaisma in de Nieuwsuur van afgelopen woensdag nog even fijntjes aan (hij sprak daar niet over de door mij aangehaalde voorbeelden).

Wat zeggen de autoriteiten straks als er toch een zwaar ongeluk gebeurd met een kerncentrale in Nederland? "Met de kennis van toen....................."

* Aanvulling op 3 februari 2020: Van der Hoeven was niet de directeur van het IEA, maar was een paar jaar lang voorzitter van dit agentschap bij conferenties, dit vanuit haar functie als minister in Nederland, zij was overigens al lang voorstander van atoomenergie.... Als minister was één van de hoogtepunten in haar smerige carrière de intrekking van de wet waarmee groen opgewekte stroom voorrang kreeg op het hoogspanningsnet, voorrang op...... grijze energie!! Een echte rentmeester van god, deze ploert!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten