Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 12 maart 2011

Aardbeving Japan, Radio1 en kernenergie

De aardbeving in Japan is van flinke proporties, vreselijk voor de bevolking daar met name voor de slachtoffers (doden en gewonden) en/of de nabestaanden. De sensatie radio zender van Nederland, radio1, pakte gisteren de hele dag uit met een speciaal op de aardbeving gerichte uitzending. Niet te geloven, herhaling op herhaling, er worden oproepen gedaan aan luisteraars om te bellen. Niet genoeg bellers reageren, dus men vraagt Nederlanders die de tsunami van 2004 hebben overleefd, te bellen. Uiteindelijk mag zelfs iedereen bellen om te zeggen wat hij/zij er van vindt, voelt of denkt.
Een kerncentrale staat in brand, dan weer niet, dan weer wel, uiteindelijk is het een feit. Als u dit blog vaker leest zal u opgevallen zijn, dat uw Azijnpisser vaak schrijft over kernenergie. Zie ook het bericht aan de rechterkant van deze pagina.Toevallig was ik deze week op zoek naar koelingsproblemen bij kerncentrales. Door het opwarmen van de aarde zijn er vaak problemen met kerncentrales, die met rivierwater worden gekoeld. Maar er zijn daarnaast ook veel problemen met de koeling, als er problemen zijn met de pompen door elektriciteitsuitval of technische problemen.
Onmiddellijk kwam de kernenergielobby in beweging gisteren: Er is niets aan de hand, er ontsnapt wat 'totaal ongevaarlijk' radioactieve stoom, Japan staat in een gebied met heel veel aardbevingen, enz.
De reactie van god's eigen rentmeester, het vuile CDA ventje Verhagen laat zich raden: niets aan de hand en we gaan gewoon door met de plannen voor een nieuwe centrale. Ook de royaal uit belastinggelden betaalde, Westlandse burgemeester van der Tak (nu nog met 5 bijbaantjes....), liet net als Bontes van de PVV (een beweging die schijt heeft aan de natuur in het algemeen en de kinderen en kindskinderen van Henk en Ingrid in het bijzonder) weten, dat wij niet zonder kernenergie kunnen.
De leugen, net als die over de veiligheid en de kosten van kernenergie, zal volgehouden worden tot in het oneindige, net als de voormalige Iraakse minister Tariq Aziz, tijdens de bombardementen op de achtergrond, de wereld vertelde, dat er niets aan de hand was. Struisvogelpolitiek noemt men dat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten