Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 7 maart 2011

Het bezoek van hare grajesteit aan Oman 3

VVD kwast Voorhoeve was zoals ik eerder berichtte gisteren te gast in Buitenhof en behalve het geouwehoer over het helikopterincident, had hij ook een mening over het bezoek van hare grajesteit aan Oman. Hij vindt de beslissing toch te gaan een 'goede'. Daar voegde hij aan toe, dat we wel moeten begrijpen dat Oman een ander politiek systeem heeft dan Nederland, ja dat kan je godverdomme wel zeggen, gek!

Oman is geen democratie en de roep van de demonstranten om hervormingen werd beantwoord met geweld, o.a. gepleegd met Nederlandse wapens en pantserwagens, met als triest 'top' resultaat één dode. Deze wapens zijn nog niet genoeg, Nederland wil ook graag marinefregatten verkopen aan Oman. Over de verkoop van Nederlands wapentuig aan m.n. N-Afrika landen zijn veel politici duidelijk, dat dit niet had moeten gebeuren. Maar in Oman is de situatie nu ineens heel anders, de sultan is een verlicht despoot, er zijn ook voorstanders van de sultan, die gedemonstreerd hebben (dat was ook in de N-Afrikaanse landen zo), enz.enz.

Waar het echt op neer komt is het veel grotere economische belang, dat Nederland in Oman heeft. Zo zijn er grote belangen voor Shell (koninklijke Shell, hare grajesteit is grootaandeelhouder, dus ook nog eens een privé belang van Trix) en Havenbedrijf Rotterdam heeft een flink aandeel in de havens van Oman.

Het gelul dat het koningshuis 4 of 5 miljard euro jaarlijks binnenhaalt voor het bedrijfsleven, neem ik met een zak zout. In BNR Peptalk vanmiddag was de PvdA kwezel Heijnen, de ex-wethouder van Den Haag, te horen. Hij is het niet eens met het bezoek aan Oman, maar stelt wel, dat Trix geen eigenbelang heeft in Oman (ondanks dat zij grootaandeelhouder van Shell is en waarschijnlijk ook wel 'wat' aandelen zal hebben in de wapenindustrie), en dat zij goed werk verricht voor het bedrijfsleven. Voorts durfde de zak te vertellen, dat een boycot geen oplossing is, hij durfde zelfs vraagtekens te zetten bij de boycot van Z-Afrika ten tijde van het apartheidsbewind. Wat een lul! Diverse studies hebben aangetoond, dat dit één van de belangrijkste instrumenten is geweest, die het apartheidsregime omver hebben geworpen.
De gesjeesde CDA dierenarts Ormel maakte het in Standpunt NL nog bonter, ook hij vindt de sultan een verlicht despoot en durft de demonstraties tegen het bewind in Oman te vergelijken met demonstraties in Griekenland, wat een gek!
Het holle CDA vat Ormel durfde nogmaals te zeggen, dat het een privébezoek van hare grajesteit is, ondanks het feit, dat Rosenthal niet meegaat vanwege andere werkzaamheden en daar speciaal zijn staatssecretaris voor in de plaats mee laat gaan.
Of gaat de minister van Buitenlandse zaken ook mee als Trix gaat skiën? Leugens en bedrog! (maar dat is het devies voor de politiek tegenwoordig en met name voor het CDA)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten