Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 31 maart 2011

Uitbuiting arbeiders geïnstitutionaliseerd

De smeerlap Kamp, die eerst zijn vriendjes op de Antillen uit de Caraïbische wind heeft gehouden en zich nu met Sociale Zaken bemoeit als minister, wil nu dat werklozen het werk van 'foute' immigranten gaan doen. Hij denkt zo wel 500.000 werklozen aan het werk te krijgen (rekenen is op z'n zachtst gezegd nooit een sterke kant geweest van deze nitwit VVD'er) zo vertelde hij gisteren in Goedemorgen Nederland.
Kamp weet dondersgoed dat dit alleen kan als de lonen flink worden verlaagd en dat is zijn 'verborgen' agenda: er zo veel mogelijk uitslepen voor de werkgevers. Tussen neus en lippen door noemt hij ook het inkomen van de werkers in de sociale werkvoorzieningen veel te hoog.
Wat is er aan de hand? Door de Bolkestein richtlijn  (ook zo'n lekker fout VVD vriendje van kamp) mogen arbeiders uit andere Europese landen hier tegen het minimumloon werken (al zijn het vakkrachten met jaren ervaring). In de praktijk moeten deze mensen meestal onder het minimumloon werken en onder erbarmelijke omstandigheden, waar ze vaak ook nog verplicht veel voor huisvesting moeten betalen. Dan zijn er nog illegalen van buiten Europa, werkgevers die deze mensen in dienst hebben moeten zwaar bestraft worden volgens Kamp (dat roepen politici al vanaf de 60er jaren van de vorige eeuw, dus.....).
Gevolg van het werken van vakkrachten op minimumloon-niveau is dat Nederlandse krachten te duur zijn en dezen zullen dus gedwongen worden zwaar onderbetaald te gaan werken. Wat ook al veel vrachtwagenchauffeurs is overkomen.

Vanmorgen in Goedemorgen Nederland bouwvakkers aan de nieuwe kolencentrales in Groningen. Tegen 8 euro per uur moesten zij aanvankelijk 16 uur per dag werken, dat is intussen teruggebracht naar 12 uur p.d. (dat mag alleen voor korte tijd volgens het arbeidsrecht), overuren worden niet extra betaald. Op de bouwplaatsen van Essent en RWE worden de veiligheidsregels met voeten getreden, gevolg tot nu: 8 flinke ongelukken)

Hoe dit alles kan? De laatste 10 jaar ia de arbeidsinspectie fors uitgedund en dat voor een inspectie orgaan, dat al jaren slecht presteert. Dat geeft meteen de waarde van de aangekondigde strenge maatregelen van VVD hufter Kamp aan.

Ook in Goedemorgen NL gistermorgen een slimme Hollandse jongen die mobiele huisvesting levert, o.a. aan de bouwvakkers voor de nieuwe centrales: huur per dag voor eenheden met een douche en wc € 40,-- en zonder douche en wc € 20,--, kan je uitrekenen wat deze arbeiders nog overhouden van hun € 8,-- per uur.
Een echt staaltje van de veel geroemde VOC mentaliteit.

In dit kader ook het geweldige nieuws van vandaag over de 'postwereld':
Het marionettenkabinet heeft besloten, dat de postbezorgers uiterlijk per 1 januari 2013 voor 80% een vaste baan moeten kunnen krijgen, het minimumloon moeten gaan verdienen en hun eigen uniform niet meer hoeven te kopen. Dat was afgesproken voor jaren geleden, dit is toch godverdomme weer niet te geloven!
Schoftentuig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten