Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 15 maart 2011

De kernenergie ramp in Japan

Gisteravond in Nieuwsuur alweer bezoek van de kernenergie lobbyist Schram, manager van de onderzoeksreactor in Petten. Deze zak doet z'n best alles wat er in Japan gebeurd te bagatelliseren, zo weet hij op afstand dat de mensen die intussen besmet zijn door het vrijkomen van radioactieve straling. Wat men in Japan nog niet weet, kan deze manager op afstand voelen of zo? De lobbyist is als de dood, dat de plannen voor nieuwe centrales in de koelkast gaan. Petten heeft niet alleen een rector voor medische isotopen, maar is ook een onderzoekscentrum voor kernenergie. Tot voor kort was dat ook het geval voor echte duurzame energie, maar daar heeft het marionettenkabinet Wilders een streep door gezet. Het is natuurlijk ook heel dom om onderzoek in groene energie te steken, veronderstel dat je daar geld mee kan verdienen, zoals ze in Duitsland en China doen. Nee lekker veel subsidie in kernenergie steken, dat doen we al 60 jaar en dat houden we zo, het is absoluut, zonder enige twijfel, geheel en al een veilige vorm van energie opwekken, over de kosten lullen we niet, we verklaren het tot de goedkoopste vorm van energie opwekking.
Gods eigen CDA rentmeester Verhagen heeft al gezegd, dat we gewoon doorgaan met de plannen voor een nieuwe centrale, maakt niet uit wat er gebeurd, we zullen de bouwers en de kernenergie lobby steunen door dik en dun en gods kinderen zullen ook over 1.000 jaar blij zijn wat wij allemaal bij elkaar hebben getoverd.

In Pauw & Witteman was Samsom, de PvdA kernfysicus op bezoek om over de Japanse kernreactoren te spreken. Hij vertelde wat hij het eerst dacht toen hij over de aardbeving en tsunami in Japan hoorde, hij dacht aan de kerncentrales. Toen hij hoorde dat er wat mis was met de (uitgezette) centrales, is hij op meerdere schermen tegelijk gaan kijken. daarna gaf hij met behulp van een animatiefilmpje een lesje 'kernenergie'. De PvdA draaikont zegt een beetje besmuikt tegen nieuwe centrales in Nederland te zijn, besmuikt want vorig jaar nog zei hij niet zonder meer tegen nieuwe kerncentrales te zijn. P&W nooit te beroerd een PvdA politicus uit de wind te houden, vroegen hier dus ook niet naar (als zij en hun redactie het zich al herinneren).
De enige die bij P&W wat zinnigs zei over deze ramp was advocaat Hiddema, op de vraag of hij alles constant volgt zei hij, dat deze ramp zo groot is, dat dit niet te bevatten is. Hiddema heeft geen behoefte van minuut tot minuut naar 'sensationele' (herhalingen en) beelden op tv te kijken. Nou, gelukkig hebben P&W nog 'sensatiebeelden' van afgelopen vrijdag....... 

Opvallend in al deze media aandacht voor kernenergie is dat geen hond het heeft over alle 'ongelukjes' die jaarlijks in Frankrijk gebeuren met de kerncentrales aldaar.

Zie ook mijn berichten van 12 maart jl. 'Aardbeving Japan....', 13 maart jl. 'De kernenergielobby.....'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten