Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 9 maart 2011

Huren van woningen zwaar bemoeilijkt door toedoen CDA

Per 1 januari van dit jaar is het huren van een woning door een EU maatregel voor velen onmogelijk geworden. De maatregel bestaat er uit, dat woningbouwverenigingen 90% van hun woningen moeten verhuren aan mensen met een inkomen beneden de € 33.500,-- per jaar. Kopen, met de waanzinnige hoge prijzen die voor koopwoningen worden gerekend, is voor deze mensen niet mogelijk (door maatregelen mogen deze mensen voor ± 5 x het jaarinkomen een huis kopen, dus zo'n 160.000 euro).
Nu is het leuke van de hele zaak, dat deze inkomens grens is bedongen door .......Nederland!
De mensen die de klos zijn moeten in de 'vrije sector' huren, met hun inkomen een onmogelijke zaak. In de media wordt vaak gesteld, dat sociale huurwoningen de grens van € 500,-- huur per maand niet overschrijden, gelul! Er zijn meer dan genoeg sociale huurwoningen die de € 800,-- huur per maand overschrijden, vaak ook nog eens voor een kwalitatief slecht huis. Dat terwijl er de laatste 20 jaar heel veel kwalitatief redelijk goede sociale huurwoningen zijn gesloopt (te lage opbrengst, dus slopen maar!).
De gereformeerde disfunctionerende CDA kakzever Donner erkende gisteren dat er 'knelpunten' zijn, maar die worden opgelost, alsof het over enkele gevallen gaat, de lul! Natuurlijk stond het CDA achter de door Nederland bedongen loongrens in de EU maatregel.

Er zijn nu voorstellen, om de huren nog verder te koppelen aan de gebakken lucht marktwaarde, want de heilige hypotheekrenteaftrek zal en moet (o.a. ten goede van de bouwmaffia van CDA'er Brinkman) gehandhaafd blijven. Iedereen moet zich voortaan blauw betalen aan woonkosten, de ware loonslaaf heeft geen tijd voor protest!

Zie o.a. ook mijn berichten van 26 mei 2010 'Bezuinigingsvoorstellen....', 16 december 2010 'De huizenprijzen.....', 20 januari 2011 'Scheefwonen....', en 18 februari 2011 'Brinkman trekt.....'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten