Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 8 maart 2011

Bezuinigingen en prestatieloon in het onderwijs (!?!)

Het onderwijs kan nog op een nog veel lager niveau, bedachten de minister en staatssecretaris van Onderwijs van het marionettenkabinet Wilders (die daarmee ook voor 100% verantwoordelijk is voor elke uitglijder en het wanbeleid van dit klotekabinet). De gesjeesde verpleegkundige en CDA bijtertje Bijsterveld bezuinigt op het onderwijs in het algemeen en het speciale onderwijs in het bijzonder. De eerste scholen hebben intussen al laten weten geen leerlingen, die speciaal onderwijs nodig hebben, te kunnen plaatsen. De klassen moeten 10% groter (dat zal de problemen in het onderwijs oplossen), kinderen uit het speciaalonderwijs moeten met de helft minder geld over naar het gewone onderwijs (ook weer een geweldig idee!). Daarnaast heeft dit flutkabinet besloten het IQ getal voor zwakbegaafden te verlagen van 80 naar 70 niet alleen een leuke bezuiniging voor de AWBZ, maar ook dit zal de taak voor het reguliere onderwijs nog verder verzwaren. 

Het leeghoofd Bijsterveld wil daar verder geen overleg meer met de bonden over: zij kwam, zij zag, zij dicteerde en zei dat het goed was. Vanmorgen was dit stuk CDA onbenul te horen in Goedemorgen Nederland (radio1 na 9.30u.) en herhaalde zij in staccato wat zij vindt, dus: ja er gaat de helft van het budget voor leerlingen met speciaal onderwijs vanaf, maar dat is geen bezuiniging (?), de klassen worden 10% groter en ook dat is geen bezuiniging, ja het reguliere onderwijs moet bezuinigen. Maar dit alles zal het onderwijs op een hoger plan brengen en de 2.500 leerlingen die speciaal onderwijs nodig hebben, maar die jaarlijks thuiszitten, moeten weer naar school en al deze achterlijke maatregelen helpen daarbij. (!?! ha! ha! wat een gek).
Deze CDA del zegt dat ze wel degelijk wil overleggen met de bonden, ja over van alles behalve over de maatregelen die zij van plan is te nemen.

Dan komt de de Friese VVD boerenlul Zijlstra in beeld, deze zak heeft een door het CDA en CU geïnitieerd voorstel, dat de Onderwijsraad deze week uitbracht omarmt: prestatieloon invoeren! Problemen over de kwaliteit van het onderwijs, de werkdruk aldaar en de 'vergrijzing' lossen we op met bezuinigingen, een nog hogere werkdruk en prestatieloon. De verhoudingen tussen de onderwijzers zijn veel te goed en daar gaan we snel eens wat aan doen. Dat scholing van kinderen teamwork is, daar heeft de langstudeerder Zijlstra schijt aan. En de bonussen in het bedrijfsleven werken zo goed, dat we dit als de donder ook in het onderwijs moeten invoeren, het medicijn om het onderwijs het genadeschot te geven. Wat een stel ongelofelijke gekken!

Oplossingen zijn verkleining van de klassen, aandacht voor de individuele leerling (nog meer voor 'probleemleerlingen'), gymnastiek en zwemonderwijs (door vakkrachten), steun en extra scholing voor onderwijzers, enz. Kortom zoals het in het privéonderwijs gaat, het onderwijs waar deze 'politici' hun eigen kinderen les laten volgen.

Zie ook mijn bericht van 19 februari 2011, (waarin nog een extra bezuiniging wordt afgeschoven op het onderwijs:) 'Asbestverwijdering.......'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten