Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 19 maart 2011

Kernenergie

Al in 1963 werd de bevolking in diverse landen voorgehouden, dat kernenergie volkomen veilig is en dat de kans op een ongeluk te verwaarlozen is, zo van eens in de miljoen jaar. Ondanks dat er toen al incidenten en ongelukken te melden waren, als die van Sellafield in 1957. Uiteraard werd er toen al helemaal niet gerept over deze 'incidenten'.
De nieuwste dooddoener van de kernenergielobby is die van: 'ja er zijn ongelukken, maar die vallen in het niet bij andere vormen van energieopwekking, zoals: 'vliegen is veiliger dan autorijden'. Deze figuren vertellen er echter niet bij, zoals ik gisteren al meldde ('De kernenergie ramp...'), dat het aantal kankergevallen in de buurt van een kerncentrale waar zich een 'incident' voordeed, proportioneel veel groter is dan in andere gebieden van het betreffende land. Het is vrijwel onmogelijk te bewijzen, dat een kankergeval te herleiden is naar een stralingsbron. Daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt door de kernenergielobby/maffia, het is echter wel heel toevallig zoals ik net schreef, dat bepaalde vormen van kanker veel voorkomen in de buurt van kerncentrales waar 'incidenten' zijn voorgevallen.
Naast de leugen dat kernenergie schoon en goedkoop is, is deze vorm van ontkenning (valt niet 1 op 1 te bewijzen) m.i. een verdraaiing van feiten die ongekend is. 
Nog steeds worden veel incidenten, als het even kan stilgezwegen, zoals alle incidenten met kerncentrales in Frankrijk, minstens 20 op jaarbasis.

Vanmorgen in Kotskamerbreed (radio1 van 11.00-12.00u.), de holle vaten: van Aersma Buma (CDA), Blok (VVD) en Cohen (PvdA). Natuurlijk zijn Blok en Aersma voor kernenergie en Aersma voegde Cohen fijntjes toe, dat de PvdA verantwoordelijk is voor de nieuwe kolencentrales in Groningen. Natuurlijk vertelt hij er niet bij, dat deze beslissing in een door het CDA gedomineerd kabinet genomen is (dat niets afdoet aan de PvdA verantwoording voor kolencentrales, die alleen het exporteren van stroom als doel hebben). Volgens Aersma en Blok is het een illusie te denken, dat we de 'komende tekorten aan energie', kunnen oplossen met alternatieve energie. dan te bedenken dat dit marionettenkabinet alle subsidie voor alternatieve energie afschaffen of dat al hebben afgeschaft. De VVD nitwit en huppellul Blok voegde daar nog aan toe, dat Japan met zijn vele kerncentrales, niet voor niets voor deze vorm van energie hebben gekozen. De lul vergeet even de giga investeringen, die China, Duitsland en Denemarken doen of hebben gedaan in alternatieve energie, en daar intussen via de export al behoorlijk aan verdienen. Bovendien werkt de kernenergielobby niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Ik moet toegeven, dat het oude wijf Cohen wel op het hiervoor gestelde wees.

Muziektip: Clampdown van the Clash (en lekker hard!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten